کد خبر: ۳۸۲۵۵۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۸ تير ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۷
وزیر آموزش و پرورش خبر داد

خداحافظی با بخاری‌های نفتی مدارس تا مهر ۹۵

وزیر آموزش و پرورش از خداحافظی با بخاری‌های نفتی مدارس تا شروع سال تحصیلی جدید خبر داد و گفت: 98.5 درصد دانش‌آموزان علاقه‌مند به تحصیل زبان انگلیسی و 1.5 درصد علاقه‌مند به شرکت در بقیه زبان‌های خارجی هستند.
آفتاب‌‌نیوز : علی‌اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: آموزش و پرورش در این دولت علی‌رغم مشکلات فراوان، کارهای بزرگی انجام داده است.

به گزارش فارس، وی افزود: در سه سالی که از عمر این دولت گذشت توانستیم زیرساخت‌های مناسبی را در آموزش و پرورش فراهم کنیم؛ هرچند که برخی افراد با کم جلوه دادن عملکردها به دنبال کسب محبوبیت در آینده سیاسی خودشان هستند.

فانی، «هر معلم، یک رسانه» را شعار آموزش و پرورش در جهت انعکاس عملکرد و نتیجه تلاش‌های آموزش و پرورش در یک سال باقی مانده دولت یازدهم عنوان کرد و افزود: مدیران کل، رؤسای مناطق و مدیران مدارس باید با حضور فعال و جدی در بین مردم، دانش‌آموزان و معلمان را در سرلوحه برنامه‌های خود قرار دهند تا بتوانند با تبیین برنامه‌های آموزش و پرورش، کارنامه قابل قبولی را برای مخاطبان ارائه کنند.

وی ارتقای مدیریت آموزشگاهی را از سیاست‌های آموزش و پرورش دولت یازدهم عنوان کرد و گفت: اجرای برنامه تعالی مدیریت در بیش از 7 هزار مدرسه دوره متوسطه و همچنین طرح تدبیر در مدارس ابتدایی از اقدامات مهم آموزش و پرورش در راستای تحقق این سیاست بوده که باید با قوّت بیشتر در سال تحصیلی جدید ادامه پیدا کند.

وزیر آموزش و پرورش «مدیریت» را مهم‌ترین رکن و تحول در آموزش و پرورش خواند و تصریح کرد: متأسفانه در سنوات گذشته بیشتر کارهای تحولی در بیرون از مدرسه انجام می‌شد و همین دلیل تحول قابل لمس برای دانش‌آموزان و معلمان نبود ولی در این دوره با اجرای سیاست ارتقای مدیریت آموزشگاهی و انتخاب مدیران با کفایت سعی شده تا بحث تحول از درون مدرسه و با همکاری ارکان مختلف مدرسه مدیریت شود تا بتواند مدرسه را به عنوان کانون تربیتی محله، محل مشارکت مردم، دانش آموزان، اولیای دانش آموزان و معلمان قرار دهد.

فانی خاطرنشان کرد: مدیران مدارس باید پاسخ گویی مسائل مختلف مخاطبان خود بوده و در برابر چالش‌های پیش رو مسئولیت پذیر باشند و دراین راستا استان‌ها باید در این زمینه مدیران خود را تقویت کنند.

وی تمرکززدایی را شرط لازم خلاقیت در مدیران دانست و اظهار کرد: کلید اصلی برون رفت از مشکلات آموزش و پرورش تفویض اختیار برخی کارها به مدیران میانی و پایینی است و در این صورت است که هر چقدر اختیارات یک مدیر بیشتر باشد قطعاً خلاقیت آن نیز بیشتر خواهد بود و براین اساس لازم است تا همه ارکان مدیریتی در آموزش و پرورش همدیگر را حمایت و تقویت کنند.

وزیر آموزش و پرورش سامان دهی و بهسازی نیروی انسانی را از سیاست‌های جدی آموزش و پرورش در دولت یازدهم عنوان کرد و ادامه داد: اجرای موفق این سیاست در این سه سال برکات زیادی برای نظام تعلیم و تربیت به همراه داشته است و باید براساس یک برنامه 10 ساله، این سیاست به صورت هدفمند و اصولی ادامه پیدا کند تا آموزش و پرورش در پرتوی این برنامه بلندمدت، بتواند منابع انسانی خود را برای آینده سامان دهی کند.

وی «توسعه مشارکت‌ها» را از سیاست‌های جدی آموزش و پرورش خواند و تصریح کرد: آموزش و پرورش با امضای تفاهم نامه‌های مختلف با نهادها و استفاده از ظرفیت بالقوه دیگر بخش‌های دولتی و غیردولتی تاکنون توانسته است امکانات خوبی را جذب کند و این سیاست باید با قوت بیشتر ادامه پیدا کند.

وزیر آموزش و پرورش اجرای سند تحول بنیادین را از برنامه‌های آموزش و پرورش در برنامه ششم توسعه عنوان کرد و گفت: وزارت آموزش و پرورش در این سه سال براساس نقشه راه سند و توجه به اسناد بالادستی و سیاست اقتصاد مقاومتی، 156 برنامه منسجم اجرایی را به استان‌ها ابلاغ کرده است تا این عناوین در برنامه سنواتی استان‌ها به فعالیت تبدیل شود و آثار آن در پایان اجرا قابل ارزیابی باشد.

وی مسئله آموزش و پرورش را فراتر از اختیارات یک وزارتخانه خواند و خاطرنشان کرد: در این سه سال با بهره‌گیری از سیاست توسعه مشارکت‌ها و استفاده از ظرفیت دیگر بخش‌های کشور، مسئله آموزش و پرورش به یک گفتمان ملی تبدیل شده و بستری مناسب و لازم برای ایجاد تحولات بزرگ در این نهاد خواهد شد.

فانی با بیان این که در ابتدای دولت یازدهم استقرار پایه هفتم و تصریح برخی کتب پایه سوم یک از برنامه‌های اجرایی در دستور کار قرار داشت، افزود: در حال حاضر استقرار پایه دهم با تهیه، تدوین و چاپ 140 عنوان کتاب جدید و هم چنین اجرای متوازن شاخه‌ها و رشته‌های دانش‌آموزان پایه نهم با آیین نامه هدایت تحصیلی، دو چالش بزرگ آموزش و پرورش است.

وزیرآموزش و پرورش با اشاره به اقدام جدید آموزش و پرورش در اجرای هدایت تحصیلی، تأکید کرد: مسئولان معاونت‌های پرورشی و فرهنگی و آموزش متوسطه باید اعزام کارشناسان خود به استان‌ها و همچنین برگزاری جلسات و کارگاه‌های آموزشی و آموزش حضوری مسئولین استانی و منطقه ای، شرایطی را فراهم کنند تا هدایت تحصیلی دانش آموزان با کمترین آسیب پیگیری شود.

وی با بیان این که در سال تحصیلی گذشته 107 هزار کلاس درس با سیستم بخاری نفتی وجود دارد، گفت: با همکاری سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس و صندوق ذخیره فرهنگیان با مجوز قانونی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور شرایطی را فراهم کردیم تا در شروع سال تحصیلی جدید با بخاری‌های نفتی در کلاس‌های درس خداحافظی کنیم.

وزیر آموزش و پرورش، تعمیر و نگهداشت ابنیه مدارس را بسیار مهم خواند و تصریح کرد: در سال 95، با 1600 میلیارد تومان از اعتبارات دولتی و 700 میلیارد تومان از اعتبارات خیرین فقط فضاهای آموزشی جدید ساخته می‌شود و به مسئولان سازمان نوسازی ابلاغ شده تا ردیفی برای تعمیر و نگهداری فضاهای آموزشی در نظر بگیرند تا این ثروت ملی که در ساخت مدارس هزینه می‌شود در مدت زمان کوتاهی مستهلک نشود.

وی افزود: مدیران استانی و منطقه‌ای باید نسبت به مسائل مختلف مدرسه به ویژه در بحث نگهداشت فضاها حساسیت لازم را داشته باشند تا بتوانیم جلوی هدررفت سرمایه در بخش نوسازی را بگیریم.

فانی با تأکید بر سوادآموزی اولیای بیسواد دانش‌آموزان، تصریح کرد: امسال باید به صورت جهادی همه اولیای بیسواد دانش آموزان در مدارس را با سواد کنیم و ضروری است در این زمینه با مسئولین سازمان نهضت سواد آموزی در استان‌ها همکاری لازم صورت بگیرد.

وزیرآموزش و پرورش رضایت‌مندی اولیا در ثبت‌نام را یک اصل مهم در آموزش و پرورش خواند و گفت: اولیا فقط برای ثبت‌نام در پایه اول دوره ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم باید در مدرسه حضور داشته باشند و ثبت‌نام دانش‌آموزان در بقیه پایه‌های تحصیلی باید به صورت خودکار انجام شود.

وی با اشاره به آسیب‌های اجتماعی در کشور، تصریح کرد: این موضوع فقط منحصر به دستگاه تعلیم و تربیت نیست ولی در مدارس، مشاورین باید با رصد وضعیت سلامت روان دانش‌آموزان به خانواده‌ها اطلاع رسانی کنند.

فانی از تأسیس شرکت سرمایه گذاری فرهنگیان با همکاری صندوق ذخیره فرهنگیان و معاونت توسعه مدیریت و پشتیبانی خبرداد و گفت: با توسعه این شرکت و انجام خدمات مالی و پشتیبانی پیش بینی می‌شود تا بتوانیم پرداخت هایی در قالب رفاهیات به فرهنگیان ارائه کنیم.

وزیرآموزش و پرورش با اشاره به همکاری خوب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با وزارت آموزش و پرورش، تصریح کرد: باید از ظرفیت کانون در پیشبرد اهداف آموزش و پرورش استفاده کنیم.

فانی از تشکیل ستاد اجرایی فرامین رهبری در وزارت آموزش و پرورش خبر داد و گفت: در هفته گذشته گزارشی از وضعیت تدریس آموزش زبان های خارجی غیرانگلیسی در مدارس به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد که 98.5 درصد دانش‌آموزان علاقه‌مند به تحصیل زبان انگلیسی و 1.5 درصد علاقه مند به شرکت در بقیه زبان‌های خارجی هستند و این درحالیست که شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب کرده که آموزش 5 زبان انگلیسی – آلمانی، ایتالیایی، روسی و فرانسوی بر حسب علاقه‌مندی دانش‌آموزان و متناسب با امکانات آموزش داده شود.

وی پژوهش‌سراهای دانش‌آموزی را محل رشد و خلاقیت دانش‌آموزان عنوان کرد و ادامه داد: از آغاز سال 80 تا سال 84، 200 پژوهش‌سرا از سال 84 تا 92، 101 پژوهش‌سرا و از ابتدا این و دولت تا کنون 314 پژوهش‌سرا به آمار پژوهش‌سراها افزوده شده است و هدف‌گذاری تا پایان این دولت بر این است که هر منطقه آموزشی دارای یک پژوهش‌سرا که دانش‌آموزان در این پژوهش‌سراها می‌توانند خود را برای جشنواره های جابربن حیان و جوان نوجوان خوارزمی آماده کنند.

وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر توسعه مراکز پیش دبستانی در مناطق دوزبانه، اظهار کرد: با توسعه مراکز پیش دبستانی در این مناطق علاوه بر تحکیم پایه‌های هویت ملی در دانش آموزان، می‌توانیم با آموزش زبان فارسی، از افت تحصیلی آنها در آینده جلوگیری کنیم.

وی طرح شهاب را برنامه‌ای برای جلوگیری از خروج دانش آموزان از بدنه اصلی نظام تعلیم و تربیت توصیف کرد و گفت: این طرح تا قبل از سال 92 اجرایی نشده بود و در سال 93، با 128 هزار دانش‌آموز پایه چهارم، درسال 94، با 384 هزار دانش‌آموز پایه‌های چهارم و پنجم در سال تحصیلی 96-95 با پوشش 970 هزار دانش‌آموز پیگیری و اجرایی شد و چنانچه این طرح با کیفیت خوبی دنبال شود قطعاً می‌تواند نگرانی های تربیتی خانواده‌ها را در قبال دانش‌آموزانش برطرف کند.

وی از همکاری آموزش و پرورش با مدرسه عالی شهید مطهری و سازمان تبلیغات اسلامی در تأسیس مدارس معارف اسلامی خبر داد و تصریح کرد: به دو نهاد پیشنهاد شده تا این مدارس را برای دانش‌آموزان اهل سنت و مطابق فقه خودشان توسعه دهند تا شاهد وحدت بیشتر باشیم.

فانی، تعامل مدیران کل با نمایندگان استانی را بسیار مهم دانست و گفت: هرچند نمایندگان مجلس قبل با آموزش و پرورش همکاری های خوبی داشتند ولی انتظار وزارت آموزش و پرورش از نمایندگان این دوره مجلس بیشتر است تا بتوانیم اعتبارات بیشتری را برای آموزش و پرورش جلب کنیم.

وی از تشکیل شورای بررسی و مقابله با آسیب های اجتماعی در وزارت آموزش و پرورش خبر داد و خاطر نشان کرد: این شورا متشکل از معاونت های آموزش ابتدایی و متوسطه، تربیت بدنی و سلامت، اداره کل انجمن اولیا و مربیان و با محوریت معاونت پرورشی و فرهنگی موضوع آسیب های اجتماعی و استفاده از فناوری های نوین در دانش آموزان را بررسی کنند تا درصورت جمع بندی بتوانیم نتایج این شورا در مراکز و مجامع قانونی به تصویب برسانیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۸
0
0
پارسالم همینو گفتید
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین