آفتابنیوز : مايكل مارموت، رييس كميسيون اجتماعي موثر بر سلامت، گفت: در واقع خشونت عليه زنان يكي از موارد تبعيض جنسيتي است و مسائلي مثل سوءتغذيه، نبود امنيت شغلي و تحصيلي نيز از ديگر موارد است.
وي افزود: يكي از برنامههاي كميسيون مذكور بررسي نقش زنان و نابرابريهاي جنسيتي در بروز نابرابريهاي سلامتي است.
به گفته مارموت، هر بحثي را كه مدنظر قرار ميدهيم، بايد نقش زنان و نابرابريهاي جنسيتي را نيز مدنظر قرار دهيم.
وي تصريح كرد: كميسيون عوامل اجتماعي موثر بر سلامت به دستور سازمان جهاني بهداشت راهاندازي شده تا مباحث نابرابريهاي سلامت را مورد بررسي قرار دهد.
وي يادآور شد: يكي از مشكلاتي كه كميسيون مدنظر دارد، نابرابريهاي سلامتي در كشورها است كه نمونه بارز آن مرگ و مير كودكان است به طوري كه در ايسلند به ازاي هر هزار زايمان تنها 3 مورد مرگ ثبت ميشود، اما در آفريقاي جنوبي 195 مورد مرگ و مير به ازاي هر هزار زايمان گزارش ميشود.
مارموت با اشاره به شاخص مرگ افراد بالغ گفت: احتمال مرگ افراد از سن 15 تا 60 سال در كشور سوئد 5/8 درصد است، در حاليكه اين رقم در كشور آفريقا 90 درصد است.
وي افزود: نابرابريهاي سلامتي و اجتماعي در داخل كشورها نيز وجود دارد، به گونهاي كه افراد ثروتمند به بهداشت و سلامت بهتر و افراد فقير به امكانات بهداشتي بسيار كمي دسترسي دارند.
به گفته رييس كميسيون اجتماعي موثر بر سلامت، تا زمانيكه مسائل اجتماعي موثر بر سلامت شناخته نشود و روي آنها كار نكنيم، نميتوانيم مشكلات بهداشتي و سلامتي را برطرف كنيم.
وي خاطرنشان كرد: همكاري بين كشورها را هدف ديگر اين كميسيون است تا از اين طريق از تجربيات يكديگر استفاده كنيم.
وي افزود: ايران به عنوان يكي از الگوهاي موفق در زمينه پيشرفتهاي بهداشتي و سلامتي است و نسبت به دهه 70 ميلادي رشد بسيار خوبي داشته است.
مارموت، رشد 14 درصدي شاخص اميد به زندگي و كاهش مرگ و مير كودكان زير 5 سال در ايران را بسيار مطلوب دانست.
وي گفت: توزيع نابرابر امكانات بهداشتي و عدم وجود نظارت بر مباحث سلامتي و بهداشتي، مهمترين مشكلات بخش بهداشت ايران است.
مارموت يادآور شد: پس از ارائه گزارشها به سازمانبهداشت جهاني اين سازمان بودجهاي را براي رفع مشكلات بهداشتي و درماني كشورها اختصاص خواهد داد.