کد خبر: ۳۸۴۷۹
تاریخ انتشار : ۰۱ بهمن ۱۳۸۴ - ۱۷:۳۲

فرار شرکت های اروپایی از ایران

آفتاب‌‌نیوز :  خبرگزاری آسوشیتدپرس طی گزارش در خصوص خروج سرمایه های ایرانی از کشورهای اروپای می نویسد: به غیر از ایالات متحده، اکثر کشورهای غربی اروپا و ژاپن پس ازانقلاب سال 1979 میلادی در ایران با شرکت ها و دولت تهران روابط قوی تجاری برقرار کردند و طی این سال ها در غیاب، رقبای امریکای خود بهترین استفاده را از بازارهای ایران برده اند. 

اگر چه تهران در زمینه تولید کالاهای تجاری بازار خوبی ندارد ولی نفت و گاز این کشور به عنوان اهرمی برای پیشبرد مقاصد تهران محسوب می شود و افزایش قیمت انرژی در جهان، اقتصاد قاره اروپا را بر هم خواهد زد. 

در حال حاضر اروپا با بحران گاز روسیه و اوکراین نیز روبه رو است و قطع صادرات گاز ایرانی می تواند مشکل آنان را چند برابر کند. 

فرانسیس گر، رئیس موسس استراتژیک فرانسه و متخصص در زمینه مسائل ایرانی گفت: بحران هسته ای ایران در طی هفته جاری، قیمت نفت را به بیش از 68 دلار برای هر بشکه رساند که این مساله در کنار بحران گاز کی یف و مسکو بسیار خطرناک است. 

گر افزود: پس از طی مدت زمان کوتاهی به تمام شرکت های صنعتی اروپای غربی و با گذشت زمان طولانی تری، تمام فعالان انرژی جهان، به تدریج از ایران و بازار این کشور فاصله خواهند گرفت. 

تحلیلگران اقتصادی با در نظر گرفتن اقدام اخیر ایران در جهت آغاز فعالیت های غنی سازی و در نتیجه تصمیم مقامات اروپا و امریکا برای تحریم ایران معتقدند که اقدام اخیر این کشور مبنی بر خروج دارایی های ایران از بانک های اروپا، در حقیقت اقدام پیشگیرانه ای از سوی مقامات تهران است. 

دومینک مویسی، مسئول ارتباطات فرانسه در این باره گفت: با افزایش تنش ها در بحران هسته ای تهران، شرکت های تجاری اروپا فعالیت های خود را با ایران محدود می کنند و در حقیقت یقین دارند که در حاشیه قرار بگیرند. 

وی افزود: ایران فقط نباید به دنبال ضمانت گرفتن باشد چون محدودیت فعالیت شرکت های تجاری به ضرر ایران خواهد بود و روابط سیاسی را هم مخدوش می کند. 

این مقام اروپای خاطر نشان کرد: سرمایه گذارای های مستقیم اروپای ها بسیار محدود خواهد شد چون همکاری با امریکا با اهمیت تر از ایران است. 

تجارت و روابط اقتصادی یکی از مهم ترین شاخص های قدرت اروپا در جهان است. میزان تجارت اتحادیه اروپا با ایران به بیش از 20 میلیارد یورو در سال 2004 رسید که نسبت به سال ما قبل آن رشد چشمگیری داشته است. 

آسوشیتدپرس در ادامه می نویسد: آلمان به عنوان یکی از شرکای اصلی ایران در سال 2004، در نظر دارد ارتباطات تجاری خود را با خود این کشور کاهش دهد. هر چند فرانسه و انگلیس به دلیل مشکلات سیاسی همکاری های وسیعی با ایران ندارند ولی این دو کشور نیز حضور شرکت های خود را در ایران محدود خواهند کرد. 

کارشناسان اقتصادی بر این نکته تاکید می کنند که تجار اروپای و امریکای از قوانین بین المللی حمایت و فعالیت های خود را بر اساس آن انجام می دهند و اگر ایران تحریم اقتصادی شود آنان مجبور هستند از آن پیروی و به دنبال این قوانین تجارت خود را تهران قطع و یا به شدت محدود کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین