کد خبر: ۳۸۵۲۲
تاریخ انتشار : ۰۲ بهمن ۱۳۸۴ - ۱۲:۳۶
آفتاب بررسی می کند:

در برنامه هسته ای ایران نوعی تقسیم کار میان واشنگتن وتل آویو صورت گرفته است(4)

آفتاب‌‌نیوز :  نزدیکی منافع این تا دو حدی است که گاه تشخیص تفاوت میان آنها بسیار مشکل است. بسیاری از تحلیل گران معتقدند دلیل اصلی فشارهای وارده از سوی امریکا به ایران، دشمنی موجود میان تهران و تل آویو است. برخی معتقدند که ایران اسراییل را به رسمیت نمی شناسد و در یک مقطع زمانی خواهان تحریم اسرائیل توسط مسلمانان و حتی حمله به این کشور بود. اما نوعی ساده انگاری خواهد بود اگر مسائل موجود در مثلث ایران ـ امریکا ـ اسرائیل را صرفا محدود به این موضوع بدانیم. در واقع مسائل دیگری وجود دارند که امریکایی ها به هیچ وچه تمایلی به طرح علنی آنها ندارند. در واقع مسائل دیگری وجود دارند که امریکایی ها به هیچ وجه تمایلی به طرح آنها ندارند. برخورد دوگانه امریکا با موضوع هسته ای ایران و اسرائیل و در سطح کلان تر اسرائیل و سایر کشورهای خاورمیانه از مهم ترین معضلات پیش روی امریکاست. همه این ها در حالی است که اسرائیل سال هاست به کمک غرب و مخصوصا فرانسه به سلاح هسته ای دسترسی پیدا کرده است و دلیل آن را تهدیدات امنیتی اعراب می داند. سیاست ابهام هسته ای اسرائیل به این کشور امکان داده است به پیشرفته ترین سلاح های امریکایی جهت دفاع از خود دست یابد. 

واقعیت های ژئوپلیتیکی و امنیتی موجود خاورمیانه گویای آن است که برای ایران به عنوان یک بازیگر قدرتمند سنتی در خاورمیانه دسترسی به فناوری هسته ای صلح آمیز اهمیت خاص دارد و می تواند اعتبار و پر ستیژ این کشور را در سطح منطقه افزایش دهد. این خواست صرفا محدود به دوران حیات جمهوری اسلامی ایران نیست و پیش از آن نیز وجود داشته است. تصوری که ایران از خود به عنوان یک قدرت منطقه ای دارد، لزوم دستیابی به فناوری هسته ای صلح آمیز را دو چندان می کند. با وجود تداوم ناامنی پایدار در منطقه و تهدید ایران از سوی امریکا، غیر منطقی است که اسرائیل دارای چندین کلاهک هسته ای باشد. ولی به ایران اجازه داده نشود حتی به چرخه سوخت هسته ای دست پیدا کند. 

بنابراین به نظر می رسد در موضوع هسته ای ایران نوعی تقسیم کار میان واشنگتن و تل آویو صورت گرفته است، گرچه واشنگتن می کوشد به دلایل مختلف مانع از آشکارتر شدن نقش اسرائیل در سیاست های امریکا شود. در این تقسیم کار، امریکا عمده توجه خود را به همکاری با قدرت های بزرگ و نیز کشورهایی معطوف کرده است که با اسرائیل روابط خوبی ندارند ولی با امریکا روابط نزدیکی دارند مثل پاکستان و کره شمالی.

 در حالی که امریکا می کوشد از طریق همکاری با کشورهای مذکور فناوری هسته ای صلح آمیز ایران را کنترل کند، اسرائیل فعالیت عمده خود را معطوف به تبلیغات رسانه ای علیه ایران و نزدیکی به کشورهای قدرتمند منطقه ای نظیر هند و ترکیه و نیز نفوذ در کشورهای عربی به منظور تقویت مخالفت با ایران از جمله بر سر جزایر سه گانه کرده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین