آفتابنیوز : «سرگئی دمیدنکو» تحلیل گر مسائل سیاسی با طرح این ایده به خبرگزاری ریانووستی گفت: النصره که زمانی شاخه القاعده در سوریه بود، روابط خود را با این گروه تروریستی قطع کرده است تا همچون داعش، قدرتمند و مستقل شود.
وی یادآور شد که جبهه النصره که اکنون خود را جبهه فتح الشام می نامد، در تلاش است خود را یک نیروی مستقل جلوه دهد که هیچ نیازی به کمک و پشتیبانی از جمله حمایت ایدئولوژیکی از طرف القاعده ندارد.
این تحلیل گر روس گفت: النصره خود را یک نیروی مستقل و خودمختار تلقی می کند و از حالا به بعد به رهبری القاعده چشم نخواهد داشت.
وی افزود: به عبارت دیگر، النصره خود را گروهی معرفی کرده که دستکم از همان میزان قدرت داعش برخوردار است.
این تحلیل گر ارشد در عین حال یادآور شد که النصره نمی خواهد به یک نیروی جهانی تبدیل شود، بلکه نام جدیدش از اهداف عملیاتی و بلندپروازی های محلی این گروه نشان دارد.
وی گفت: واژه الشام را می توان به معنای مردم منطقه شرق مدیترانه (شام) تفسیر کرد و مناطق عملیاتی النصره به مناطقی محدود خواهد شد که به طور سنتی با شام ارتباطاتی داشته اند، در حالی که القاعده در سراسر جهان فعال بوده است.
بیشتر اعضای جبهه النصره را معارضان سوری تشکیل می دهند و حوزه عمل خود را محدود به سوریه می دانند. در مقابل، القاعده با ترکیبی از ملیت های گوناگون اهدافی گسترده و بین المللی را دنبال می کند.
براساس این گزارش، جبهه النصره 28 ژوئیه (7 مرداد ماه) به طور رسمی از سازمان القاعده جدا شد و تغییر نام داد.
به گفته تحلیل گر روس، تغییر نام جبهه النصره، موازنه قدرت در میدان جنگی سوریه را تغییر نخواهد داد. بعلاوه، این مساله تاثیری بر دیدگاه روسیه و آمریکا نسبت به این گروه نخواهد داشت، به طوری که مسکو، واشنگتن و سازمان ملل همواره النصره را یک گروه تروریستی دانسته اند. این مساله، دقیقا مشخص می کند که چرا جبهه النصره نام خود را تغییر داده است.
«ولادیمیر ساشین» کارشناس ارشد آکادمی علوم روسیه موسوم به موسسه مطالعات خاورمیانه به ریانووستی یادآور شد که تروریست های النصره که با دولت بشار اسد رئیس جمهوری سوریه جنگیده اند، نمی خواهند هدف عملیات ضد تروریستی روسیه و آمریکا قرار گیرند.
مسکو و واشنگتن به تازگی بر شدت عملیات مشترک خود با هدف مقابله با جبهه النصره افزوده اند.
اعلام جدایی جبهه النصره از سازمان القاعده و تغییر نام آن به سرعت با واکنش های منطقه ای و بین المللی مواجه شد.
در نخستین واکنش ها، جمهوری اسلامی ایران، روسیه و آمریکا اعلام کردند که جبهه النصره را همچنان یک گروه تروریستی می دانند و تغییر نام آن نمی تواند ماهیت تروریستی و اقدام های گذشته این گروه را تغییر دهد. آمریکا و روسیه همچنین تاکید کردند که به حملات خود علیه مواضع این گروه ادامه می دهند.