کد خبر: ۳۸۶۰۹۶
تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۸
وزیر علوم خبر داد/

ابلاغ آیین نامه جدید ارتقا اعضای هیات علمی دانشگاهها- پذیرش حسین فریدون مسیر قانونی را طی کرده است

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: آیین نامه جدید ارتقا اعضای هیات علمی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور ابلاغ شده است.
آفتاب‌‌نیوز : به گزارش ایرنا، محمد فرهادی روز سه شنبه پس از بازدید از پارک علم و فناوری خراسان و پژوهشکده علوم و صنایع غذایی کشور در مشهد طی گفت و گو با خبرنگاران افزود: این آیین نامه بسیار جامع و کامل نوشته شده است.
وی اظهار کرد: طبق این آیین نامه صرف نگارش و چاپ مقاله باعث ارتقا نمی شود بلکه اعضای هیات علمی دانشگاهها باید در کنار کار علمی و چاپ مقاله، کار فناورانه یا تولیدی هم انجام دهند یا شرکت دانش بنیان تاسیس کنند.

وی گفت: طبق این آیین نامه اگر مقاله اعضای هیات علمی دانشگاهها در ژورنالهای معتبرتر مثل نیچر و ساینس چاپ شود دو برابر امتیاز دارد.
فرهادی افزود: همچنین براساس این آیین نامه، کار گروهی و تیمی، در دستور کار قرار دادن مشکلات کشور و تلاش برای حل آنها نیز موجب کسب امتیاز می شود.
وی در باره تسهیلاتی که برای دانشجویان دوره های دکتری در نظر گرفته شده است نیز گفت: کسانی که محصولات دانش بنیان تولید می کنند می توانند یک میلیارد ریال تسهیلات دریافت و اقدام به تولید کنند.

وی اظهار کرد: در برنامه های آموزشی این بخش از دانشجویان کار آموزی و کارورزی در صنعت بیشتر استفاده می شود.
فرهادی گفت: دانش آموختگانی که ممتاز باشند برای جذب در هیات علمی اولویت دارند و نخبگان نیز امتیاز خاص دارند.
وی افزود: دانشجویان دکتری که در خارج از کشور و در دانشگاههای برتر تحصیل کرده باشند مورد حمایت قرار می گیرند و به عنوان عضو هیات علمی جذب می شوند.

* روند تاسیس رشته های جدید در دانشگاه آزاد اسلامی
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در باره روند تاسیس رشته های جدید در دانشگاه آزاد اسلامی نیز گفت: کمیته مشترکی بین دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت علوم تشکیل شده و رشته هایی را که این دانشگاه متقاضی تاسیس آنهاست بررسی و پس از تایید شورای گسترش آموزش عالی ابلاغ می کند.
وی افزود: چند روز پیش نیز بسیاری از رشته های مورد تقاضای دانشگاه آزاد اسلامی تصویب و ابلاغ شد.

* پذیرش برادر رییس جمهوری در دوره دکتری مسیر قانونی، طبیعی و رسمی خود را طی کرده است
وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری در پاسخ به پرسشی درباره شبهاتی که در برخی رسانه ها در زمینه چگونگی پذیرش حسین فریدون برادر رییس جمهوری در دوره دکتری مطرح شده گفت: ایشان امتحان داده، قبول شده و حد نصاب را کسب کرده و در مصاحبه شفاهی در دانشگاه شهید بهشتی پذیرفته شده است.
فرهادی افزود: در این دانشگاه برای ایشان استاد راهنما تعیین کرده اند که استاد راهنمای تعیین شده به فرصت مطالعاتی رفته لذا فرد دیگری را معرفی کردند و ایشان هم پذیرفتند.
وی اظهار کرد: نحوه پذیرش ایشان در دوره دکتری دانشگاه شهید بهشتی مشکلی نداشته و مسیر قانونی، طبیعی و رسمی خود را طی کرده و حتی می توان گفت سختگیری بیشتری نیز در این خصوص شده است.

* راه اندازی مراکز نقشه برداری مغز در شهرهایی که رشته های علوم شناختی دارند
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به راه اندازی مرکز ملی نقشه برداری مغز طی روز گذشته افزود: مراکز نقشه برداری مغز می توانند در شهرهایی که رشته های علوم شناختی دارند به عنوان مراکز تحقیقاتی به شکل کوچکتر راه اندازی شوند.
وی گفت: مرکز ملی نقشه برداری مغز نیز با تجهیزات پیشرفته می تواند به تمام نقاط کشور خدمات ارائه دهد.
وی اظهار کرد: همه دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و تحقیقاتی کشور می توانند طرحهای تحقیقاتی و کارهای علمی خود را به این مرکز ارائه دهند و از امکانات آن استفاده کنند.

* علت نبودن معاونت فناوری در ساختار تشکیلاتی وزارت علوم
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در باره علت نبودن معاونت فناوری در ساختار تشکیلاتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: وزارتخانه ها در داشتن حوزه های معاونت، محدودیت هایی دارند و سقف معاونتهایی که می توانند اختیار کنند حداکثر پنج معاونت است.
وی افزود: به همین علت معاونت دانشجویی وزارت علوم هم اکنون به سازمان دانشجویان تغییر عنوان داده است.
وی اظهار کرد: در ساختار وزارت علوم هر چند به شکل اختصاصی معاون فناوری در نظر گرفته نشده اما معاونت پژوهش و فناوری وجود دارد و شاید علتش این باشد که فناوری باید دنبال پژوهش باشد به این معنی که باید پژوهش و تحقیق صورت گیرد تا به فناوری برسد لذا حوزه پژوهش بهتر می تواند این پیوستگی را در قالب معاونت پژوهش و فناوری دنبال کند.

* پارک علم و فناوری خراسان از نظر وسعت فعالیت، رتبه نخست کشور را دارد
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: پارک علم و فناوری خراسان از نظر وسعت فعالیت، رتبه اول و از نظر گردش مالی، رتبه دوم پارکهای علم و فناوری کشور را دارد.
فرهادی افزود: هم اکنون صنایع و دستگاههای مختلف از شرکتهای دانش بنیان مستقر در این پارک بهره می برند و به شرکتهای مستقر در این پارک سفارش داده و محصول مورد نظر خود را دریافت می کنند.
وی اظهار کرد: بسیاری از مشکلات کشور از جمله مساله آب، صنایع غذایی، نفت و گاز و پتروشیمی و برنامه های نرم افزاری و آی.تی در دستور کار شرکتهای کارآفرین این پارک قرار دارد که برد ملی به این پارک داده است.
فرهادی افزود: ساخت برج فناوری پارک علم و فناوری خراسان هم از پیشرفت خوبی برخوردار است و فقط 10 تا 12 درصد از کار آن باقی مانده که باید امسال تامین اعتبار و تکمیل شود.
وی گفت: از اولویتهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تامین اعتبار این برج است که قرار است پس از راه اندازی 90 شرکت دانش بنیان در این مجموعه مستقر شوند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین