آفتابنیوز : بر اساس گزارش اين نشريه، موجاني اصول بنيادي و سياستهاي كلي ايران در منطقه و عرصه بينالمللي را «حسن همجواري و احترام متقابل با كشورها» عنوان كرده است.
كاردار ايران در پاريس افزود: ايران بر اساس اين اصول، سابقه هيچگونه حمله و تعرض به كشورهاي منطقه را نداشته است.
موجاني گفت: ايران در عرصه بينالمللي بهدليل موقعيت جغرافيايي، راهبردي و اقتصادي از تاثيرگذاري بالايي در منطقه برخوردار است. ما تاكنون تلاش كردهايم تا با بهرهگيري از توان بازيگري، نقشي محوري براي خود در عرصه بينالمللي ترسيم نماييم.
وي در پاسخ به سووال نشريه ديپلماسي مبني براينكه ايران همواره به دنبال حفظ صلح و ثبات در منطقه است، اما چگونه ميتوان اين سياست را با سخنان اخير احمدي نژاد در مورد محو اسراييل جمع نمود، گفت: درباره سخنان رييس جمهوري ايران بايد به بارمعنايي كلمات توجه داشت.
موجاني افزود: ايشان با انديشه و تفكر صهيونيسم مخالف هستند، چرا كه در پي اين تفكر سياسي تاكنون حقوق بسياري از مردم مظلوم فلسطين پايمال شده است.
وي در ادامه گفت: اين نگاه از نوع همان رويكردي است كه پيشتر درباره آپارتايد در آفريقاي جنوبي نيز داشتهايم.
كاردار ايران در پاريس اضافه كرد: رييس جمهوري ايران معتقد است در صورتي كه يك امكان دموكراتيك در سرزمين فلسطين ايجاد شود و مردم خود در رابطه با سرنوشت خويش تصميم بگيرند، ما شاهد هويتي حقوقي باعنوان اسراييل نخواهيم بود. به عبارت ديگر با محو اسراييل از نقشه جهان روبهرو خواهيم شد همانند آنچه كه در يوگسلاوي يا شوروي اتفاق افتاد.
موجاني افزود: پس بدون هرگونه تهاجم و يا بروز جنگي، امروز ديگر شاهد كشورهايي به نام يوگسلاوي و شوروي نيستيم.
وي گفت: سياست ايران معطوف به عدم مشروعيت تفكر صهيونيسم است و نه نابودي جامعه يهودي كه سالها است با آنها زندگي كرده و ميكنيم. ما به دنبال مقابله با تفكري هستيم كه به هيچ يك از هنجارها و قطعنامههاي بين المللي پايبند نيست.
موجاني درباره ادعاي برنامههاي هستهاي ايران تاكيد كرد، سلاحهاي كشتارجمعي هيچ جايگاهي در دكترين نظامي و دفاعي ايران ندارد.
وي افزود: اگر ما اين را به عنوان يك اولويت نميشناختيم طي دو سال گذشته تا اين حد باب مذاكره، همكاري و بازرسيهاي بينالمللي را باز نمي گذاشتم تا نسبت به فعاليتهاي هستهاي ايران اعتمادسازي شود.
وي تصريح كرد: كشوري كه رسما اعلام ميكند اولويت او همواره پايبندي به حقوق كشورهاي همجوار و منطقه است، ناگهان پس از گذشت ۲۰۰سال اين سياست را زيرپا نميگذارد.
موجاني افزود: هر حركتي بايد بر اساس يك منطق استوار باشد و هيچ منطقي اين توصيه را نميكند كه ايران در منطقه همسايگان خود را تهديد نمايد.
وي اضافه كرد: اگر به مسيري كه ايران پس از انقلاب طي كرده، توجه شود موضوع روشن ميشود كه در چه فرصتها و شرايطي ايران از چنين اقداماتي پرهيز كرده است.
كاردار ايران در پاريس گفت: نيروي شوروي سابق از افغانستان خارج شد اما حتي يك سرباز ايراني به آنسوي مرزها اعزام نشد. اتحاد جماهير شوروي فروپاشيد و كشورهاي جديد شكل گرفتند در حالي كه ايران هميشه مرزها را محترم شمرده و اولين كشوري بود كه همسايگان شمالي خود را به رسميت شناخت.
موجاني افزود: در سالهاي ۱۹۹۱و ۲۰۰۳هنگاهي كه نيروهاي آمريكايي عراق را بمباران كردند و رژيم صدام سرنگون شد ما همان مرزها را محترم شمرديم.
وي تاكيد كرد، علت اينكه چنين روحيه و سياستي بر ايران حاكم بوده اين است كه خود ما قرباني اين گونه تهاجمها شدهايم و از درد و رنجهاي اين دوران سخت، درسهاي بزرگي گرفته ايم.
موجاني گفت: ما نسبت به آينده و سرنوشت رژيم نامشروع اسراييل هيچگونه دغدغه و نگراني نداريم زيرا مانند موارد ديگر تاريخي، آنها خود محكوم به نابودي هستند در نتيجه وقتي به اين نابودي يقين داشته باشيم ديگر دليلي براي اقدامي وجود نخواهد داشت.
وي درباره دستيابي برخي همسايگان ايران به سلاح اتمي و موضع و سياست صلح طلبانه ايران در برنامه هستهاي خود افزود: ما نزديك به ۵۰۰كيلومتر با كشور پاكستان مرز مشترك داريم، كشوري كه با رويكرد بازدارندگي و دفاعي به سمت سلاحهاي غيرمتعارف رفت، اما اگر شهرهاي مرزي دو كشور مثل زاهدان و كويته را با يكديگر مقايسه كنيم، بخوبي فقر، بيچارگي و عدم توسعه يافتگي مردم آن كشور را خواهيم ديد.
وي اضافه كرد: دانشگاه زاهدان درحال حاضر به عنوان يكي از همكاران مشترك علمي با دانشگاه «مولوز» در فرانسه است.
موجاني گفت: از ديدگاه ما بازدارندگي در مفاهيمي مانند توسعه آموزش عالي، رشد فرهنگ و مدرنيته است. اين نوع از نگاه است كه بيش از سلاحهاي اتمي براي ما امنيت به ارمغان ميآورد.
كاردار ايران در پاريس افزود: اين گونه احساس و تفكر است كه در جنگ تحميلي عراق عليه ايران با وجود استفاده از سلاحهاي پيشرفته بسيار عليه ايران و حمايت اروپا و حتي فرانسه از عراق، موجب دفاع ملت از تماميت ارضي كشور شد.
موجاني در پاسخ به سوال ديگر اين نشريه مبني بر اينكه اگر از ديدگاه شما دولت اسراييل مشروعيت حقوقي ندارد آيا تصور نميكنيد كه اين نوع نگاه در روابط و مناسبات سياسي براي ايران مشكل ساز باشد و به علت مخالفتهاي آمريكا نتوانيد به اهداف خود در صحنه بينالمللي دست يابيد، گفت: نحوه رويايي آمريكا با ايران نزديك به ۳۰سال است كه تغيير چنداني نكرده و از خصومتهاي اين كشور با ايران كاسته نشده است.
وي افزود: ايران همچنان به راه خود ادامه ميدهد و در مقابل كارشناسان و تحليل گران آمريكا همواره از تحليل درست رفتارهاي ايران عاجز بودهاند.
ما منزوي نشدهايم. ايران كشوري است كه حتي سكوتش نيز توجه جامعه بين المللي را به خود جلب ميكند.