کد خبر: ۳۸۶۳۸
تاریخ انتشار : ۰۲ بهمن ۱۳۸۴ - ۱۶:۰۵
انتظامي:

ایران تمام تلاش خود را برای اعتمادسازی انجام داده است

آفتاب‌‌نیوز : وی در گفت‌وگو با روزنامه‌ اماراتی الخليج اظهار داشت: ايران در دو سال و نيم گذشته به صورت داوطلبانه تمامي فعاليت‌هاي هسته‌اي‌اش را به حال تعليق درآورده است.

وي افزود: هدف از اين اقدامات جلب اعتماد آژانس بود و در همين راستا تهران با اجراي داوطلبانه پروتكل الحاقي امکان بيشتر براي همکاري با بازرسان آژانس فراهم كرد.

سخنگوي شوراي عالي امنيت ملي همچنين تعداد بازرسي‌ها از تاسيسات هسته‌اي ايران را 1400 نفر – ساعت اعلام كرد و افزود: در اين مدت 23بازديد سرزده از جمله بازديد از برخي پايگاه‌هاي نظامي مثل پارچين صورت گرفته است.

انتظامي گفت: ازسرگيري پژوهش‌هاي هسته‌اي ارتباطي با غني‌سازي اورانيوم ندارد و چنانچه هدف ما برنامه نظامي بود، بازرسان آژانس آن را گزارش مي‌کردند.

وي كشورهاي غربي را به اين متهم كرد كه نمي‌خواهند كشورهاي اسلامي از فن‌آوري هاي مدرن نظير دانش هسته‌اي بهره‌مند باشند و اتهام ساخت بمب هسته‌اي را بهانه‌اي براي جلوگيري از اين امر قرار دادند.

وي افزود: پيشرفت علمي و توانمندي دفاعي در شرايط كنوني موجب ارتقاي يک ملت مي‌شود، همانطور كه امروزه ژاپن يك در زمينه‌ پيشرفت صنعتي و علمي يک قدرت محسوب مي‌شود.

وي نشست شش جانبه‌ لندن و نتايج اتخاذ شده از آن را ناموفق دانست و افزود: اين نشست يك نشست فني و تخصصي نبود، بلكه بيشتر يك جلسه سياسي بود و ديديم كه چين و روسيه مواضعي متفاوت با ديگران اتخاذ کردند.

سخنگوي شوراي عالي امنيت ملي تاكيد كرد: درست است كه كشورهاي اروپايي موفق به برگزاري يك نشست اضطراري براي شوراي حكام شدند، ولي به نظر ما آنها در اجراي سياست‌هاي خود موفق نخواهند شد.

وي در خصوص طرح روسيه مبني بر انجام غني‌سازي اورانيوم اظهار داشت: تهران با اين طرح مخالفت نکرده است و آن را قابل بررسي مي‌داند و مذاكرات با طرف روسي ادامه دارد و قرار است دور دوم اين مذاكرات 16 فوريه (27 بهمن) ادامه يابد.

وي با اشاره به موضع‌گيري‌هاي اخير كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس در برابر پرونده هسته‌اي ايران بيان داشت: همانطور كه مي‌دانيد، وزير امور خارجه عربستان نيز غرب را در برنامه‌ هسته‌اي ايران مقصر دانسته، من هم همچون عمرو موسي دبيركل اتحاديه عرب معتقدم برنامه‌ هسته‌اي اسراييل بزرگ‌ترين تهديد براي منطقه محسوب مي‌شود، زيرا به خصومت با كشورهاي اسلامي مي‌پردازد.

وي ضمن رد كاهش روابط ديپلماتيك تهران و كشورهاي حوزه‌ خليج فارس گفت: اصول اساسي سياست خارجي كشور ما با توجه به تغيير دولت‌ها تغيير نمي‌كند و اين محورهاي اصلي ديپلماسي با نظارت رهبر انقلاب اتخاذ شده است.

سخنگوي شوراي عالي امنيت ملي يکي از اين اصول محوري را توسعه روابط با كشورهاي منطقه و كشورهاي اسلامي دانست.

سخنگوي شوراي امنيت ملي خاطرنشان كرد: دولت دکتر احمدي‌نژاد، خواهان گسترش روابط با كشورهاي حوزه‌ خليج فارس است.

وي در خصوص موضع‌گيري ايران نسبت به ارجاع پرونده هسته‌اي ايران به شوراي امنيت عنوان داشت:چنانچه پرونده هسته‌اي ايران به شوراي امنيت ارجاع شود، ايران نيز اجراي داوطلبانه‌ پروتكل الحاقي را به تعليق در مي‌آورد و تمامي فعاليت‌هاي هسته‌اي خود را از سر مي‌گيرد.



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین