کد خبر: ۳۸۷۹۲
تاریخ انتشار : ۰۳ بهمن ۱۳۸۴ - ۱۶:۳۴
نماینده ولی فقیه در سپاه:

معیار و محور باید رهبر باشد

آفتاب‌‌نیوز :  
علي سعيدي در مراسم گرامي‌‏داشت ياد و خاطره شهداي سانحه هوايي هواپيماي فالكن سپاه در ستاد نيروي زميني سپاه در خصوص نقش خواص در پيروزي يا شكست انقلاب‌‏ها، گفت: عوامل پيروزي و شكست انقلاب ها در هرحركتي مختلف است، نقش رهبري و مردم از جمله عواملي است كه در به پيروزي رساندن يك انقلاب موثر بوده اما در اين بين نقش خواص در پيروزي و شكست انقلاب‌‏ها بسيار ويژه است.
وي اضافه كرد: معمولا هر حركتي و انقلابي به ويژه انقلابات توحيدي از رهبري آن آغاز شده و به تدريج از انسان‌‏هايي كه توان, ظرفيت و امكانات مناسبي داشته باشند و با اهداف رهبري هم‌‏سويي نشان دهند، گرد رهبري جمع شده و انقلاب را متبلور مي‌‏سازند. اينها رابط رهبري و مردم هستند و به تدريج جايگاه ويژه‌‏اي بين رهبري و مردم به دست مي آورند.
وي اضافه كرد: بعد از تثبيت انقلاب، هنگامي كه رهبري قصد دارد نظام را شكل دهد، نقش هاي اصلي در اختيار همين خواص خواهد بود كه در حلقه‌‏هاي اول ارتباط بين مردم و رهبري قرار مي‌‏گيرند.
وي با اشاره به صدر اسلام و جنبش حضرت رسول(ص)، گفت: آن موقع كه حضرت رسول(ص) از مكه به مدينه مهاجرت كرد و پيام رساني را آغاز نمود، چهره‌‏هايي كه به او گرويدند، جايگاه خواص را پيدا كردند. از همين جا نقش خواص آغاز مي‌‏شود. خديجه, علي(ع), عمار و ياسر و ابوذر از جمله ياران حضرت رسول (ص) بودند، البته عايشه, ابوبكر, عمر و عثمان نيز در اين دسته جاي گرفته و امكانات شكل‌‏گيري نظام ديني را فراهم كردند اما مشكل از اين پس آغاز مي‌‏شود.
وي در ادامه با اشاره به افتراق بين خواص كه بعد از انقلابات و تثبيت نظام شكل مي‌‏گيرد، گفت: بعد از پيروزي انقلاب و ساماندهي امور، زمينه تفرقه و تقسيم‌‏بندي‌‏ها به وجود مي‌‏آيد، به اين علت كه همه انسان‌‏ها استعداد, ظرفيت و توان‌‏شان يكسان نيست. همين عوامل باعث مي‌‏شود كه در درون خواص تفرقه شكل بگيرد.
وي همچنين اشاره كرد: برخي پس از اين كه انقلاب تثبيت شد، از رهبري فاصله مي گيرند اما تا زماني كه او قدرت داشته باشد، جرأت بيان نظرات خود را پيدا نمي‌‏كنند، برخي هم پس از رحلت او موضع‌‏گيري را آغاز مي‌‏كنند. خواص متعهد و وفادار از خواص غيرمتعهد جدا مي‌‏شوند، ولي خواص متعهد تلاش‌‏شان اين است كه هر چه رهبري مي‌‏گويد، اطاعت كند.
وي با طرح اين سوال كه چرا خواص تا آن لحظه خاص با رهبري بودند و از او جدا مي‌‏شوند، گفت: اينجا تشخيص براي عوام سخت خواهد بود. مردمي كه تا ديروز همه را گرد رهبري مي‌‏ديدند، نمي‌‏توانند بين متعهدين و غيرمتعهدين فرق قائل شوند. در زمان حضرت رسول (ص) براي مردم تشخيص خارج شدن عايشه و طلحه و زبير مشكل بود، باورشان نمي‌‏شد كه اين افراد جزو غير متعهدها باشند.
نماينده ولي فقيه در سپاه با اشاره به اين نكته كه خواص متعهد، ويژگي‌‏ها و خصايصي دارند، گفت: بايد براي شناسايي اين دسته، به ويژگي خواص و البته معيارهاي حق آشنايي داشت. بعد معيارهاي حق را با ويژگي‌‏هاي خواص انطباق دهيم و ببينيم كه آيا آنها متعهدند يا نه؟
سعيدي در خصوص معيارهاي شناسايي خواص متعهد، اظهار داشت: معيار و محور خواص بايد رهبري باشد و اگر سرسوزني از او فاصله گرفتند، بايد روي عوامل انحراف دقت كرد و ديد كه چرا و به چه علت انحراف ايجاد شده است. اگر عوام سرسوزني درك سياسي داشتند، مي‌‏توانستند در زمان پيامبر كسي ‏كه از او فاصله مي‌‏گيرد را، شناسايي كنند. مردم در غدير مي‌‏توانستند خواص متعهد را شناسايي كنند و بدانند كه چه كسي را بايد ملامت كنند.
وي افزود: در زمان امام (ره) بودند كساني كه شاگرد امام بودند، كتاب اخلاق مي‌‏نوشتند ولي به خاطر ناملايمات، يا امتيازاتي كه از دست دادند، در مقابل امام ايستادند و همواره اين خطر براي خواص وجود دارد كه در هر گردنه‌‏اي از شاخص‌‏ها جدا شوند.
وي در خصوص ديگر شاخصه خواص، گفت: فهم و درك سياسي قوي عامل ديگري است كه خواص را متعهد مي‌‏سازد، اگر خواص بصيرت نافذ و فهم سياسي قوي داشتند، به دام نمي‌‏افتادند.
وي در خصوص علل جدايي خواص از رهبري، گفت: رياست‌‏طلبي از علل جدايي خواص بوده و البته بايد تذكر داد كه سخت‌‏ترين گردنه‌‏ها بعد از رحلت رهبري جامعه، انقلاب‌‏ها بوده چه در زمان اسلام و چه در دوران معاصر.
وي با اشاره به شهادت احمد كاظمي و يارانش، گفت: احمد كاظمي و يارانش از جمله خواص متعهد و تأثيرگذار بودند و كسي در تعلق آنها به رهبري يك لحظه شك نخواهد كرد. كاظمي حتي براي يك لحظه و سرسوزني از رهبري فاصله نگرفت.
وي همچنين با اشاره به كساني كه از خط رهبري و امام(ره) فاصله گرفتند، گفت: بسياري از كساني كه در زمان اصلاحات، راه‌‏شان منحرف شد از دست امام (ره) حكم داشتند و مورد تأييد امام بودند، آنها تا آن لحظه‌‏اي كه در خط رهبري بودند درست اما بسياري از افراد بودند كه راه‌‏شان به انحراف كشيده شد و با رهبري باقي نماندند.



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین