کد خبر: ۳۸۸۱۴۰
تاریخ انتشار : ۲۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۶

وزیر ورزش: تحقق بودجه "جوانان" را پیگیریم

آفتاب‌‌نیوز :
وزیر ورزش و جوانان از مدیران کل خود خواست که موضوع "جوانان" را به عنوان دغدغه اصلی خود مدنظر قرار دهند و گفت: امیدواریم بودجه جوانان را در سال جاری محقق کنیم و پیگیر این موضوع هستیم.

به گزارش ایسنا، محمود گودرزی در مراسم اختتامیه سومین گردهمایی مسئولان امور جوانان استان‌ها که امروز در دیزین برگزار شد، خطاب به مدیران کل ادارات این وزارتخانه، گفت: هر چند که دغدغه اصلی من حوزه جوانان نیست، ولی از مدیران کل می‌خواهم این موضوع را به عنوان دغدغه اصلی خود مدنظر قرار دهند.

وی اظهار کرد: بحثی که از ابتدای شکل‌گیری ستاد ملی ساماندهی امور جوانان در اکثر جلسات مطرح کردم، این بود که موضوع جوانی و جوانان باید تبدیل به یک گفتمان شود و اراده و عزمی برای حل مسائل جوانان به وجود آید. این رویکرد تنها در شرایطی ایجاد می‌شود که به یک گفتمان رایج تبدیل شود.

وزیر ورزش و جوانان به ذکر مثالی پرداخت و گفت: گروهک‌های سیاسی تحت عنوان فیش‌های نجومی مباحثی را مطرح می‌کنند. این گروهک‌ها حتی اگر درباره جوانان به صحبت بپردازند برداشت‌های اقتصادی و سیاسی خاص خود را مطرح می‌کنند.

گودرزی گفت: امروز موضوع جوانان دست کم بین مجموعه تصمیم‌گیران و تصمیم سازان به یک گفتمان تبدیل شده البته هنوز گفتمان غالب نیست؛ چرا که موضوع ورزش بسیار جذاب و سرشار از ثروت است و حواشی خاص خود را دارد.

وی اضافه کرد: یکی از مشکلاتی که من در این هجمه‌ها دارم این است که اجازه ندادم پول جوانان و ورزش به جیب افراد خاص و محدودی برود. هر جا که ثروت باشد مگسان گرد شیرینی نیز زیاد می‌شود. رسانه‌ها نیز به این موضوعات می‌پردازند و به گفتمان غالب تبدیل می‌شود.

وزیر ورزش و جوانان افزود: اگر جوانان در سایه هستند به این دلیل است که به آنان به عنوان اولویت نگریسته نمی‌شود. ابتدا باید جوانان برای خودمان به عنوان یک اولویت پذیرفته شوند سپس این دیدگاه را در جامعه نشر دهیم. وقتی که موضوع جوانان به عنوان گفتمان غالب مطرح شود توجه به آن بیشتر می‌شود.

گودرزی با بیان اینکه یکی از اولویت‌های دولت یازدهم افزایش سطح مشارکت اجتماعی در جامعه است، گفت: مشارکت اجتماعی موجب ایجاد انسجام اجتماعی می‌شود. حکومت‌ها معمولا به دنبال افزایش انسجام و تشکیل سرمایه اجتماعی هستند. در این شرایط تولید ثروت امکان‌پذیر است. هر چقدر بیشتر بتوانیم از مردم در حوزه تصمیم سازی و تصمیم‌گیری استفاده کنیم سرمایه اجتماعی افزایش می‌یابد.

وی افزود: افرادی که توسعه اقتصادی را رکن اصلی می‌دانند، اشتباه می‌کنند؛ چرا که سرمایه اجتماعی، ثروت تولید می‌کند. منابع انسانی که در یک مجموعه توسعه یافته فعالیت می‌کنند، می‌توانند به تولید ثروت بپردازند. این در حالی است که هنوز تولید ثروت از طریق سرمایه انسانی در کشور ما به 40 درصد نرسیده است.

وزیر ورزش و جوانان اضافه کرد: هر چقدر مشارکت اجتماعی افزایش یابد، تهدیدات خارجی کمتر می‌شود که ما نمونه آن را در دفاع مقدس دیدیم و با تکیه بر همین سرمایه در حال حاضر در امنیت زندگی می‌کنیم.

گودرزی تاکید کرد: مشارکت اجتماعی را با مشارکت نهادمند اجتماعی می‌توان گسترش داد. مشارکت نهادمند اجتماعی یعنی ایجاد نهادی که می‌تواند سطح مشارکت را افزایش دهد و این کار از طریق توسعه کمی سمن‌ها امکان‌پذیر است. بخش دیگر در این زمینه استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی است. این بخش پتانسیل زیادی دارد و برای تحقق شعار مشارکت اجتماعی لازم است سمن‌ها را از نظر کمی و کیفی توسعه دهیم. برای تحقق این هدف به برنامه‌ریزی و نیروی انسانی قوی نیاز داریم. بنابراین باید کادرسازی کنیم در غیر این صورت آینده موفقی نخواهیم داشت.

وی با اشاره به طرح دستیاران جوان اظهار کرد: ما پیشنهاد داریم که 2000 نیروی جوان به کار گرفته شوند، البته با عملکرد دولت‌های نهم و دهم نیروهای مازادی از ظرفیت‌های پست‌های سازمانی به کار گرفته شدند. به عنوان نمونه شرکت توسعه اماکن ورزشی 285 پست سازمانی دارد؛ اما طی دولت‌های نهم و دهم تعداد افراد به کار گرفته شده به بیش از 900 نفر رسید که اغلب آنها غیرمتخصص و دیپلم به پایین هستند. در این شرایط طرح دستیاران جوان به دیوار محکمی برخورد کرد و متوقف شد. با این حال با توجه به پر شدن ظرفیت استخدامی دولت باید چاره‌ای بیندیشیم.

وزیر ورزش و جوانان با اشاره به گسترش فضای مجازی، گفت: تحول اجتماعی و فکری در دهه اخیر به نام فضای مجازی رخ داده است که به ارکان حکومت‌ها، جامعه شناسی سیاسی و مناسبات اجتماعی سایه انداخته است. این ظرفیت اگر به درستی مدیریت شود، موجب اشتغالزایی و تسهیل اداره کشور می‌شود، اما اگر به آن بی‌توجه باشیم به تهدیدی تبدیل می‌شود. یکی از استفاده‌های درست از فضای مجازی در حوزه اشتغال است.

گودرزی در زمینه گسترش سواد رسانه‌ای، افزود: دانش خود را برای ورود به این فضا باید افزایش دهیم و باید ملزومات آن را کسب کنیم. اگر دولت امکان استخدام دولتی را ندارد، باید فضای کارآفرینی را فراهم کند.

وی با اشاره به عملکرد دانشگاه‌ها، گفت: دانشگاه‌ها با هدف افزایش دانش جامعه و تامین نیازهای فنی و تخصصی جوانان راه‌اندازی شده است. این نهاد به هدف اصلی خود رسیده ولی هدف دوم محقق نشده است. به جای تقویت دانشگاه‌ها در جهت تولید نیروهای ماهر دانشگاه‌هایی مانند دانشگاه علمی و کاربردی و پیام نور راه‌اندازی شده‌ است.

وزیر ورزش و جوانان با اشاره به خانه‌های جوان، گفت: لازم است فضایی برای گفتگوی جوانان وجود داشته باشد و این فضا در خانه‌های جوان قابل تحقق است. بنابراین امیدوارم مدیران کل ادارات دست کم در مرکز استان یک خانه جوان راه‌اندازی کنند.

گودرزی در پایان افزود: سال گذشته اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور دستور خوبی دادند مبنی بر اینکه امکاناتی که پیش از ادغام حوزه‌های ورزش و جوانان در اختیار سازمان ملی جوانان بود به وزارت ورزش و جوانان برگردانده شود. متاسفانه این دستور عملیاتی نشده بنابراین لازم است مدیران کل این موضوع را پیگیری کنند و در صورت مقاومت استانداریها وضعیت خود را به ما اطلاع دهند تا ما پیگیری‌های لازم را انجام دهیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین