کد خبر: ۳۹۰۵۹۸
تعداد نظرات: ۹ نظر
تاریخ انتشار : ۰۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۲
رييس سازمان ميراث فرهنگی اعلام کرد

تعطيلی دوروزه برای پايان هفته/طرح دولت چیست؟

«در كشور ما جمعه تعطيل است و به نوعي پنجشنبه‌ها نيز نيمه تعطيل محسوب مي‌شود و اين در حالي است كه در اكثر كشورهاي دنيا شنبه و يكشنبه تعطيل است و به نوعي ارتباطات بين‌المللي ما با دنيا ٤ روز دچار اختلال مي‌شود. طرح تعطيلي شنبه به جاي پنج شنبه در يكي از كميسيون‌هاي دولت در حال بررسي است تا نظر همه نهادها و سازمان‌ها درباره آن گرفته شود و پس از آن در كميسيون داخلي دولت و در نهايت در دستور كار دولت قرار گيرد.»
آفتاب‌‌نیوز :
سلطاني‌فر مي‌گويد طرح تعطيل رسمي پنجشنبه يا شنبه از سوي دولت دنبال مي‌شود. پس از يك سال مسعود سلطاني‌فر باز هم با خبرنگاران سر يك ميز نشست تا در مورد سازمان تحت‌مديريتش به سوالات ناتمام خبرنگاران در مورد سه حوزه ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري پاسخ دهد.

به گزارش آفتاب‌نیوز، رييس سازمان ميراث فرهنگي در ابتدا به ارايه گزارش عملكرد اين سازمان در سه سال گذشته پرداخت و بعد از ارايه آمار و گزارش‌ها پاسخگوي سوالات خبرنگاران درمورد مسائل مبتلا به ميراث فرهنگي كشور بود. 

سوالات خبرنگاران هركدام چالش و موضوعي را مطرح مي‌كرد كه نياز به بررسي و تحليل داشت، اما در ميان اين تحليل‌ها سلطاني‌فر خبر‌هايي هم براي خبرنگاران داشت از جمله اينكه با ثبت ملي «سوگواري و راه پيمايي اربعين»، مقدمه ثبت جهاني اين آيين فراهم شده است. سلطاني‌فر در سخنانش به بازگرداندن بزرگ‌ترين محموله اشياي تاريخي به كشور اشاره كرد و در خصوص موانع بازگرداندن الواح هخامنشي از دانشگاه شيكاگو گفت: «با پيگيري حقوقي در سه سال گذشته در سه دادگاه بين‌المللي مختلف، ادعاي دخالت ايران در حادثه تروريستي ١٩٩٦ در بيت‌المقدس رد شد، حادثه تروريستي ١٩٩٦ همان حادثه‌اي است كه بر اساس آن ايران ملزم به پرداخت غرامت به بازماندگان حادثه شده بود و به همين بهانه هم الواح هخامنشي توقيف شده بودند، اما در آخرين دادگاه در ٢٩ تيرماه ١٣٩٥ حكم صادره دادگاه با اين مضمون كه «اين الواح قابل فروش نيست و جنبه فرهنگي دارد و چون ادعاي ترور رد شده الواح بايد به ايران برگردد» به نفع ما صادر شد. اگر دادگاه تجديدنظر خللي ايجاد نكند، بزرگ‌ترين گنجينه ميراث فرهنگي كشور پس از سال‌ها به ايران بازخواهد گشت. ايران تاكنون اقدامات و بررسي‌هاي اوليه را براي بازگرداندن اين آثار انجام داده است، همچنين مركز شرق‌شناسي شيكاگو نيز در اين زمينه ايران را كمك مي‌كند.» 

سلطاني‌فر همچنين در حوزه گردشگري اعلام كرد: «با سه كشور گرجستان، ارمنستان و آذربايجان در زمينه لغو رواديد به نتيجه رسيده‌ايم هر چند كه در مورد آذربايجان اين لغو رواديد به صورت يكطرفه انجام شده است و آذربايجان تنها براي گردشگران ايراني تسهيلات صدور ويزاي فرودگاهي را در نظر گرفته است. مذاكراتي هم براي لغو رواديد با روسيه انجام شده است و در‌حال حاضر تنها ويزاي سياسي و كاري با اين كشور لغو شده است.»  

تخريب بناها و آثار واجد ارزش و عملكرد ميراث‌فرهنگي در زمينه حفاظت از اين آثار سوال غالب خبرنگاران حاضر در جلسه بود، كه مسعود سلطاني‌فر و محمدحسن طالبيان، معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي به آنها پاسخ دادند. خبر واگذاري عمارت مسعوديه، آسيب به كنگره‌هاي قلعه فلك الافلاك لرستان، تخريب قصر توران در تهران و بسياري موارد ديگر موضوع پرسش خبرنگاران بود. سلطاني‌فر در خصوص وضعيت عمارت مسعوديه گفت: «واگذاري ۵۹ساله يك عمارت به بخش خصوصي خارج از عرف بوده است. اين واگذاري در مراجع قضايي در حال رسيدگي است ما بيشترين مدت زمان بهره‌برداري و واگذاري به بخش خصوصي را در بناهاي مهم ۲۵ سال مشخص كرديم، اما بهره‌برداري ۵۹ ساله از اين بنا اصلا سابقه نداشته است. فعلا فسخ قرارداد صورت گرفته است تا ببينيم بعد از مرمت آن، چه كاربري‌اي براي آن تعريف خواهد شد.» 

در مورد تخريب قصر توران در تهران توسط كميته امداد، سلطاني‌فر از تشكيل جلسه‌اي براي تهيه ليست بناهاي واجد ارزش كه در اختيار بنيادمستضعفان و كميته امداد و ستاد اجرايي فرمان امام(ره) است خبر داد و گفت: «مي‌خواهيم جلسه‌اي با وزير راه و شهرسازي و شهرداري داشته باشيم تا اتفاقات خاصي مانند تخريب بناهايي كه داراي ارزش معماري هستند، رخ ندهد. در اين جلسه قرار است آمار همه بناهاي در اختيار بنيادمستضعفان، كميته امداد و ستاد اجرايي فرمان امام(ره) نيز در اختيارمان قرار گيرد تا از تخريب بناهاي ارزشمند جلوگيري كنيم.» 

همچنين محمدحسن طالبيان، معاون ميراث فرهنگي سازمان در مورد عملكرد ضعيف اداره كل ميراث فرهنگي استان تهران گفت: «ميراث تهران بايد فرآيند ثبت را جدي بگيرد، به مدير ميراث فرهنگي استان تهران تذكر هم داده‌ايم كه روند ثبت در اين استان ضعيف است و بايد پرونده‌هاي ثبتي را ارايه دهند.» اما علاوه بر ميراث فرهنگي موضوع محيط زيست هم در جلسه مطرح شد، سلطاني فر در خصوص توافق اخير ميراث فرهنگي با سازمان محيط زيست در خصوص مناطق حفاظت شده و سهم آشوراده در اين تفاهمنامه گفت: «ما بحث‌هاي عملياتي و جدي را با مجموعه سازمان محيط زيست و معاونين‌شان داشتيم، مناطق حفاظت‌شده مصداق «نه خود خورم نه كس دهم» نيستند، بخشي از حفظ و حراست از اين اماكن حفاظت شده بر مي‌گردد به استفاده و مديريت صحيح از آنها، اگر ما اطراف يك جنگل را حفاظ بكشيم و بگوييم كسي رفت و آمد نكند، به خودي خود تخريب مي‌شود، اما اگر خوب بهره‌برداري كنيم و اجازه دهيم گردشگران در چارچوب قوانين و مقرراتي كه محيط زيست دارد، از آنها استفاده كنند، مي‌توانيم تاثير آن را بر گردشگري كشور هم ببينيم. در مورد آشوراده هم در چارچوب تفاهمي كه ما انجام داديم در حال حاضر طرح‌هاي اجرايي و عملياتي آن با تاييد محيط زيست آماده شده و در ماه‌هاي آينده وارد مرحله اجرايي خواهد شد.»

 طي چند روز گذشته خبر ديدار رييس سازمان ميراث فرهنگي با توليت جديد آستان قدس يكي از مهم‌ترين اخبار حوزه ميراث فرهنگي بود، سلطاني‌فر در خصوص اين ديدار و همچنين طرح موضوع تخريب بافت تاريخي مشهد با توليت آستان قدس گفت: «موضوع بافت تاريخي مشهد يكي از موضوعاتي بود كه آقاي رييسي به آن اشاره كردند، يكي از اعتراضاتي كه داشتند در مورد بناهاي مرتفعي بود كه اطراف حرم ساخته شده است و چشم‌انداز حرم رضوي را از بين برده و عرصه و حريم حرم امام رضا(ع) است. ما راهكارهاي قانوني در مورد حل اين مساله ارايه داديم، آقاي رييسي هم از ما خواستند كه يك بررسي دقيق حقوقي انجام دهيم و طي يك تا دو ماه آينده مجددا يك جلسه مشترك داشته باشيم، آقاي رييسي نسبت به اين مساله معترض بودند كه چرا مسوولان استان و شهرداري مشهد اجازه داده‌اند طي سال‌هاي گذشته بافت تاريخي اطراف حرم تخريب و بلندمرتبه‌سازي‌ها انجام و ديد بصري حرم امام رضا (ع) گرفته شود.»

پاسخ سلطاني‌فر به موضوع ساماندهي تعطيلات اين بود: «در كشور ما جمعه تعطيل است و به نوعي پنجشنبه‌ها نيز نيمه تعطيل محسوب مي‌شود و اين در حالي است كه در اكثر كشورهاي دنيا شنبه و يكشنبه تعطيل است و به نوعي ارتباطات بين‌المللي ما با دنيا ٤ روز دچار اختلال مي‌شود. طرح تعطيلي شنبه به جاي پنج شنبه در يكي از كميسيون‌هاي دولت در حال بررسي است تا نظر همه نهادها و سازمان‌ها درباره آن گرفته شود و پس از آن در كميسيون داخلي دولت و در نهايت در دستور كار دولت قرار گيرد.»

منبع: اعتماد
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۹
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۱
0
3
با عرض سلام و خسته نباشید.
فوائد دو روزه شدن تعطیلات خیلی خیلی زیاده به طوری که در
اکثر کشورهای پیشرفته و هوشمند این تعطیلات اعمال میشه و
نتایج مثبتـش برای آن سرزمین ها ملموس و محسوسه.
چه از لحاظ اقتصادی و چه از لحاظ نشاط و طراوت اجتماعی.
با توجه به اینکه بیشترین موفقیت های انسان هنگامی رخ می دهد
که انسان فرصت بیشتری برای فکر و خودسازی دارد با دو روزه شدن تعطیلات بسیار بسیار موجبات تقویت این امر فراهم می آید و از طرفی موجب استحکام پیوندهای خانوادگی و تاثیر مضاعف و سازنده حضور با تجربه پدران در کنار خانواده خواهد بود.
امیدوارم این طرح توسط نمایندگان محترم مجلس به نتیجه برسد.
عده ای هستند که پرخاشگری و تندخوئی در وجودشون موج میزنه
و غیر کارشناسانه موضع می گیرند این امر بسیار موضوع مهمیه که
امیدوارم با اجماع نظر کارشناسان به نتیجه خوبی برسه و نتایجش
موجبات پیشرفت روز افزون ایران عزیزمان را در پی داشته باشه.
با تشکر.
hossain
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۱
9
0
آقایان به جای این طرح ها به فکر اشتغال جوانان باشند
عباس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۱
0
5
اصلاح می کنم تعطیلی هایی که تعاملات اقتصادی با دنیا انجام نمی شوداز چهار روز به سه روز کاهش پیدا می کند.
ساسان
|
Saudi Arabia
|
۱۶:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۱
0
5
سلام خدمت عزیزان، تعطیلات دوروزه آخر هفته کاملا به نفع جامعه و آرامش و آسایش مردم و کاهش آلودگی و افزایش بهره‌وری است، نکته جالبی که بنده با آن مواجه شده ام مخالفت شاغلان دولتی با تعطیلی دوروزه است در حالیکه خودشان پنجشنبه ها تعطیل هستند و از تعطیلات خود اطمینان دارند به انحا مختلف با این طرح مفید و اساسی دولت ابراز مخالفت دارند.
روزبه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۲
1
3
طرح بسیار سنجیده وعاقلانه ای است
ناشناس
|
United States of America
|
۰۶:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۳
0
0
اوف اگه بشه پدر شمال در میاد ، لطفا قبل از اینکه دو روز تعطیلی بشه ، حداقل اتوبان تهران چالوس رو تکمیل کنید .بعد هم جریمه نقدی برای آسیب رساندن به طبیعت .
امیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
0
1
به نظر منم این طرح زود تر از اینها باید اجرا میشد و این طرح فوایئ بیشماری هم برای اقتصاد و هم برای بخش فرهنگی جامعه داره. الان عملا بیشتر شرکت های دولتی پنجشنبه ها تعطیلن. سوال اول چرا فقط یه عده خاص که دارای پارتی هشتند و تو این ادارات مشغولن باید از این امکانات بهره من شوند. دوم اگه این طرح اجرا بشه آیا باز کسانی که تو شرکت های خصوصی هستند باید بیان سر کار؟ اگه قراره اجرا بشه خواهشا برای همه و فراگیر باشه.
لللنا
|
Germany
|
۱۸:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۹
0
0
تنها کشور که تعطیلات دوروزه ندارد ایران است فکر نکنم با جهان یکی بشویم تحقیق بفرمایید
علی ریاحی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۴
0
0
واقعا پیگیری کنید خیلی طرح خوبیه به نظرم استاندارد جهانی همینه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین