آفتابنیوز : به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، علاءالدین بروجردی در حاشیه جلسه علنی امروز - چهارشنبه - مجلس در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی در مورد این که آیا هواپیماهای روسی به جز پایگاه نوژه همدان در پایگاه دیگری سوخت گیری می کنند؟، افزود: پایگاه نوژه به دلیل این که در مسیر پرواز به سمت عراق و سوریه است برای سوخت گیری انتخاب شده است.
وی یادآور شد: این تصمیم مشترکی برای کمک به نابودی تروریست ها، این پدیده شوم منطقه و کمک کنندگان به تروریست ها همچون آمریکا و اروپا که هم اکنون در حال متضرر شدن هستند، بود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا پایگاه نوژه همچنان در اختیار روسیه است، گفت: این پایگاه هوایی به هیچ وجه در اختیار این کشور نیست بر اساس اصل 146 قانون اساسی، دراختیار قراردادن اماکن نظامی به خارجیان یک ممنوعیت جدی است.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم تاکید کرد: اصل 146 قانون اساسی رعایت شده و پایگاهی در اختیار روسیه نیست بلکه تسهیلاتی برای سوخت گیری جنگنده های روسی در مسیر پرواز به عراق و سوریه ارائه شده است که این تصمیم منطقی است و پشتوانه مصوبه شورای عالی امنیت ملی را دارد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر این که ما با روسیه سالهاست که براساس منافع ملی خود همکاری داریم، گفت: ما در معادلات منطقه به خصوص در ارتباط با تحولات سوریه با تشویق روس ها در یک کار مشترک مواجه بودیم که این کار مشترک جنبه سیاسی هم داشت.
وی افزود: همچنین روسیه و چین به عنوان دو عنصر دائمی شورای امنیت برای اولین بار تحولات منطقه در کنار جمهوری اسلامی قرار گرفتند و از حق وتو استفاده کردند ، کار نظامی انجام دادند و جنگنده و بالگرد خود را از دست دادند و از محور مقاومت که سوریه در خط مقدم آن قرار دارد، حمایت کردند.
بروجردی تاکید کرد: البته حمایت از محور مقاومت جزو سیاست های شناخته شده، اصلی و تصمیم گیری شده جمهوری اسلامی ایران است.
وی در پاسخ به سوالی درباره سوخت گیری جنگنده های روسیه درپایگاه نوژه همدان، گفت: کاری که در نوژه صورت گرفت در چارچوب کار مشترکی است که اتاق مشترک عملیاتی ما که از حدود یک سال پیش هم در دمشق و هم در بغداد فعال است، صورت گرفت.
وی تاکید کرد: در واقع این اقدام براساس یک تصمیم چهار جانبه بین جمهوری اسلامی ایران، روسیه، سوریه و عراق بود و نتیجه این اقدام مشترک است که منطقه توانست با تروریست ها مبارزه کند وگرنه با حمایت گسترده آمریکا و همپیمانان اروپایی و منطقه و همچنین صرف میلیاردها دلار پول و اعزام دهها تروریسم آموزش دیده مسلح از بیش از 80 کشور دنیا باید منطقه برای ما بحران زا می شد.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: اما مجموعه اقداماتی که در بعد سیاسی، نظام و اقتصادی صورت گرفت با این بحران مبارزه کرد و قطعاً این اقدامات متضمن حفظ منافع ملی و امنیت ملی جمهوری اسلامی است.
بروجردی در پاسخ به سوال خبرنگاری در باره خرید سلاح و بالگرد از روسیه، گفت: ما سال هاست از روسیه بالگرد خریداری می کنیم در واقع باگردهای ناجا و نیروهای مسلح و N17 که بالگردهای خوبی هستند مدت ها است از روسیه خریداری می شود، ما در این زمینه محدودیت نداریم و همچنین سامانه اس 300 را از روسیه خریدیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره اعزام نشدن زائران به حج امسال از سوی جمهوری اسلامی ایران گفت: این تصمیم جمهوری اسلامی ایران به این خاطر بود که عربستان حاضر نشد تعهدی برای حفظ امنیت جان ایرانیان را بدهد.
نماینده مردم بروجرد در مجلس دهم افزود: در حالی که اولین مسئولیت هر کشور میزان حفظ امنیت جان مسافران است حتی جهانگردانی که به کشورهای دیگر می روند مسئولیت امنیت جانشان با میزبان است اما عربستان حاضر نشد برای حج که با ارزش ترین مکان و عبادت نزد مسلمانان است، امنیت جان زائران را تقبل کند و متعهد شود و ما هم نمی توانستیم این ریسک را انجام دهیم که زوار ایرانی بدون تضمین حفظ جانشان به حج مشرف شوند.
در ادامه خبرنگاری پرسید که چرا عربستان در قبال ایران چنین تعهدی را انجام نمی دهد که بروجردی پاسخ داد: این موضوع فقط مخصوص کشور ما نیست در واقع ما این کشور را ناگزیر کردیم که بیشترین اقدام را در جهت حفظ نظرات جمهوری اسلامی ایران عملی کند.
وی تاکید کرد: هزاران زائر بیت الله الحرام در فاجعه منا جان خود را از دست دادند و خیلی از مردم کشورها نتوانستند جسد عزیزان خود را از عربستان به کشورشان منتقل کنند اما ما عربستان را ناگزیر کردیم که اجساد تک تک جان باختگان ایرانی یا تحویل خانواده هایشان دهد و یا با اجازه خانواده هایشان در عربستان دفن کند .
در ادامه خبرنگاری پرسید که آیا با این تصمیم ایران عربستان تغییر رویکرد می دهد که بروجردی گفت: این تصمیمی است که در عربستان باید گرفته شود اما باید بگویم این نابخردی این کشور فقط در قبال زائران ایرانی نیست چرا که پس از حادثه منا و یا قبل از آن شاهد آتش سوزی هایی در منا بودیم که این آتش سوزی ها به خاطر تحجر عالم نماهای عربستانی بود که فتوا می دهند هنوز به سبک قدیم که مردم پیاده یا با چارپایان به حج می رفتند به جای ساخت ساختمان های مجهز و ایمن، هنوز زائران در چادر اسکان داشته باشند که همین موضوع سبب شد چندین بار آتش سوزی صورت گیرد و عده زیادی جان خود را از دست بدهند.
وی تاکیدکرد: در یک کلام باید بگویم که عربستان شایستگی و مدیریت مهم ترین تجمع اسلامی را ندارد.