آفتابنیوز : اورشلیم پست با نگاهی به پیروزی حماس در این انتخابات وضعیت سیاسی فلسطین را تشریح می کند: نتایج این انتخابات بسیاری از سران کشورها را که خواهان برافراشتن پرچم دموکراسی در این سرزمین بودند را نا امید کرد و اکنون سوال این است که پیروزی حماس چه تاثیری بر گروه های اسلامی جهان می گذارد.
بی تردید می توان این انتخابات را موفقیت بزرگی خواند.فلسطینی ها، آزادانه و با رفتاری منطقی، دولت آینده خود را انتخاب کردند؛ اتفاقی که سوری ها و مردم مصر نتوانستند آن را در کشور خود برگزار کنند.
این روزنامه می نویسد: دولت فلسطین که حدود 12 سال به وسیله جنبش فتح اداره می شد، اکنون تغییرات زیادی را شاهد خواهد بود. فتح در طول برگزاری این انتخابات نظاره گر و منتظر بود ولی هیچ دخالتی در برگزاری انتخابات نکرد و اعضای این گروه معتقد بودند که این انتخابات بدون شک سالم خواهد بود.
اکنون برای اولین بار ایدلوژی عرب های اسلامی برای ادامه روند برنامه های سیاسی شان پیروز شد. البته چندین نمونه از پیروزی گروه های اسلامی را، جهان تاکنون شاهد بوده است؛ برای مثال می توان به ترکیه اشاره کرد که پس از تلاش بسیار یک گروه اسلامی در این کشور به قدرت رسید و موجب شگفتی جهان شد؛ البته نه تنها این پیروزی ترکیه ار محافظه کارتر، اسلامی تر و منزوی تر نکرد، بلکه باعث شد دولت اسلامی آنکارا همه تلاش خود را برای جلب و رضایت اعضای اتحادیه اروپا، انجام دهد و این اتحادیه را وادار کند که ترکیه را به عنوان یک کشور اسلامی بپذیرد.
یورام میتال یکی از کارشناسان خاورمیانه در این خصوص می گوید: باید دید که حماس می تواند مانند آنچه در ترکیه روی داد، عمل کند و آیا این گروه اسلامی اهدافش را برای برقراری فلسطینی آزاد تغییر دهد.
وی ادامه می دهد: شانس بسیار زیادی وجود دارد که حماس روند بسیار معقولی را ادامه دهد ولی این نکته را نباید فراموش کرد که اعضای گروه حماس قبل از برگزاری این انتخابات اعلام کردند که سلاح های خود را از زمین نمی گذارند و همچنان به مبارزات خود با اسراییل ادامه خواهند داد.
اورشیلم پست می نویسد: حماس اکنون خواستار به تصویر کشیدن فلسطینی بدون تعصب و میانه رو است و این برای اولین بار است که یک گروه اسلامی عرب سعی دارد مشکلات مردم را پایان ببخشد و برای رسیدن به این هدف دیگران را به مبارزه دعوت می کند.
در اکثر کشورهای عربی، گروه های اسلامی با مخالفت با سران غرب همواره خواهان یکه تازی در جهان بودند. کشورهای عربی همواره سعی کردند با صحبت در مساجد، گروه های بیشتری را جذب خود کنند و هرگز خود را درگیر حل معضلاتی چون محدودیت بودجه، نظام بهداشتی ناکارآمد، آمارهای بالای بیکاری و اقتصاد لرزان کشورشان نکرده اند.
این اتفاق فقط در سال 1991 توسط مردم الجزایر به وقوع پیوست ولی در این کشور دولت و ارتش با حمایت فرانسه و امریکا، انتخابات را متوقف کردن و این کشمکش باعث روی دادن جنگ داخلی که تا به امروز ادامه دارد، شد.
این گزارش می افزاید: با یک بررسی موشکافانه می توان گفت که جهان عرب همگی منتظر اتفاقات بعدی در سرزمین فلسطین هستند. برخی از آنان امیدوارند که حماس به مبارزات خود با اسراییل ادامه دهد و به طور حتم عرب های دیکتاتور خواهان چنین رویدادی هستند و از این موضوع که غرب اقدامی جدی انجام دهد در هراس اند.
ولی برخی دیگر بر این امید هستند که حماس نام تروریست را از خود دور کند، به جای بمب با مذاکره به میدان وارد شود و با اتخاذ سیاست های منطقی این باور را ایجاد کند که یک دولت مسلمان مذهبی همیشه با فشارهای دینی و خشونت به حکومت خود ادامه نمی دهد.
رهبران حماس در گفت و گو با اورشلیم پست خاطر نشان کردند: که این گروه به مردم فلسطین برای پذیرفتن مذهبی فشار نخواهد آورد و حماس در حال حاضر خواهان برقراری ثبات در این سرزمین است. آنان ادامه دادند که به این موضوع واقف اند که حمله به اسراییل باعث می شود که مقامات این رژیم نیز از خود واکنش نشان دهند.
این روزنامه در پایان می نویسد که اکنون باید منتظر بود که رهبران حماس برای رسیدن به فلسطینی آزاد و با ثبات تا چه حد تفکرات خود را تغییر می دهند؟