آفتابنیوز : به گزارش ایرنا، «علی چگنی» در جمع خبرنگاران گفت:«گذرنامه جمهوری اسلامی ایران بخصوص در دوره پسابرجام اعتبار بسیار بیشتری نسبت به گذشته یافته است، به گونه ای که در همین مدت، کشورهای مختلف اروپایی بین 35 تا 55 درصد میزان صدور روادید خود را برای ایرانیان متقاضی افزایش داده اند.»
وی در عین حال انتشار برخی گزارشها در باره رتبه بندی کشورها از نظر اعتبار گذرنامه را نوعی «سیاسی کاری» خواند و تصریح کرد: بحث رتبه بندی گذرنامه ها از نظر حقوقی و قانونی کار درستی نیست و آنچه در این زمینه مطرح می شود، صرفا سیاسی است.
مدیرکل کنسولی وزارت امور خارجه همچنین از ارایه روادید 90 روزه به اتباع 190 کشور جهان در فرودگاهها و مبادی ورودی ایران خبر داد اما گفت:« این مساله به معنای آن نیست که به همه این افراد ویزا بدهیم اما همانجا درخواست آنها را بررسی می کنیم و اگر تحت تعقیب پلیس بین الملل نباشند و نام آنان در فهرست محکومان یا تبهکاران قرار نداشته باشد، در فرودگاه، روادید جمهوری اسلامی ایران را با مهلت حداکثر سه ماه به آنها می دهیم.»
چگنی افزود: شمار افرادی که موفق به دریافت روادید ایران نمی شوند، بسیار اندک است به گونه ای که حتی به یک صدم درصد متقاضیان نمی رسد.
وی، تسهیل صدور روادید برای شهروندان خارجی را نشانه اقتدار یک کشور دانست و تصریح کرد: این اقدام نشان می دهد که کشور ما به چنان بلوغ بالای سیاسی، اجتماعی و امنیتی رسیده است که می تواند به راحتی به دیگران روادید بدهد.
مدیرکل کنسولی وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر با شماری از کشورها از جمله اکوادور و ونزوئلا لغو روادید دارد، از آمادگی کشورمان برای لغو روادید با عراق خبر داد اما گفت که مقامهای این کشور همسایه به دلیل شرایط امنیتی موجود در آن کشور، هنوز به پیشنهاد ایران در این زمینه پاسخ مثبت نداده اند.
چگنی همچنین از برنامه وزارت امور خارجه برای ارایه خدمات کنسولی به ایرانیان مقیم خارج از کشور به صورت مکانیزه و آنلاین سخن گفت و تصریح کرد که بااجرای این برنامه، تلاش می شود تا میزان مراجعه شهروندان به سفارتخانه های ایران به حداقل برسد.
وی افزود: ما به دنبال آن هستیم تا حتی انگشت نگاری از افراد هم به صورت مکانیزه و در شهر محل اقامت خودشان در کشورهای مختلف انجام شود تا برای دریافت خدمات کنسولی در شهرهای بزرگ دچار مشکل نشوند و به زحمت نیفتند.
چگنی از اهتمام فراوان «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه برای تسهیل و بهبود ارایه خدمات کنسولی به ایرانیان خارج از کشور خبر داد و تاکید کرد که بر همین اساس، صدور گذرنامه در همه کشورها به صورت دیجیتال و سریع انجام می شود و تلاش می کنیم تا همه خدمات کنسولی نیز به صورت آنلاین صورت گیرد.
وی افزود: ما تلاش می کنیم تا اگر برای هر ایرانی در هر نقطه دنیا سوالی پیش آمد، به سوال و خواسته او در وزارت امور خارجه فورا رسیدگی کنیم.
این مقام مسئول در وزارت امور خارجه، شمار ایرانیان مقیم کشورهای دیگر را بین 4 تا 5 میلیون نفر برآورد کرد که بیشتر آنان به ترتیب در امریکا، کانادا و کشورهای اروپایی زندگی می کنند.
وی در همین راستا گفت که مذاکراتی برای تسهیل ارایه خدمات کنسولی از سوی کشورهای انگلیس، آلمان و کانادا به شهروندان ایرانی در ماههای اخیر انجام شده است و این روند ادامه خواهد یافت.
* روابط کنسولی با امریکای لاتینچگنی که در سفر یک هفته اخیر وزیر امور خارجه به شش کشور امریکای لاتین، او را همراهی می کرد، همچنین از برنامه این وزارتخانه برای تسهیل تردد تجار و سرمایه گذاران بین ایران و کشورهای امریکای لاتین و تقویت مناسبات مردمی میان آنها خبر داد.
وی گفت: بسیاری از مردم این کشورها مایلند به صورت سرمایه گذار، گردشگر، تاجر و دانشجو به ایران سفر کنند و ما به دنبال تقویت این ارتباطات مردمی هستیم.
مدیرکل کنسولی وزارت امور خارجه، شمار ایرانیان ساکن در کشورهای منطقه امریکای لاتین را حدود 130 هزار نفر برآورد کرد و گفت که در برخی از این کشورها، صدها دانشجوی ایرانی در رشته های پزشکی، فنی و مهندسی و هنری تحصیل می کنند.
وی افزود: این افراد، دانشجویان موفق و باسوادی هستند و در برخی دانشگاهها که از نظر علمی در رتبه بالایی در سطح جهان قرار دارند، تحصیل می کنند.
چگنی که سالها به عنوان سفیر ایران در کوبا فعالیت کرده است، از ایرانیان ساکن در کشورهای امریکای لاتین نیز به عنوان شهروندانی یاد کرد که در آنجا، مورد احترام فراوان قرار دارند و اغلب، ثروتمند و مرفه هستند.
وی گفت: ایرانیان ساکن در کشورهای امریکای لاتین، زندگی راحتی دارند ، از وضعیت اقتصادی و اجتماعی خوبی برخوردارند و تحت فشار خاصی نیستند که نگران آنها باشیم.
چگنی با بیان اینکه ایران در سفارتخانه های خود در 11 کشور امریکای لاتین، خدمات کنسولی ارایه می دهد، خاطرنشان کرد که تعداد شهروندان این کشورها که به دلیل ازدواج، یافتن شغل، انجام تجارت و یا تحصیل در ایران زندگی می کنند، زیاد است.
مدیرکل کنسولی وزارت خارجه گفت که در جریان سفر اخیر ظریف به امریکای لاتین، مقرر شد ایران با شیلی نیز روابط کنسولی برقرار کند و به همین دلیل، قرار است در آینده نزدیک، یک اجلاس کنسولی در تهران با هدف انجام مذاکرات به منظور رفع مشکلات اتباع دو کشور و امضای اسناد مربوطه به طور متقابل برگزار شود.
ظریف، نخستین وزیر امور خارجه ایران در طول تاریخ روابط دو کشور بود که روز پنجشنبه گذشته برای نخستین بار به سانتیاگو سفر کرد و در آنجا، با مقامهای بلندپایه شیلی به عنوان پیشرفته ترین کشور امریکای لاتین از نظر اقتصادی به بحث و تبادل نظر در باره توسعه روابط دوجانبه، موضوعات منطقه ای و مسائل بین المللی پرداخت.
چگنی گفت: از آنجا که ایران به دنبال تقویت روابط تجاری و اقتصادی با کشورهای امریکای لاتین است، در صدد هستیم تسهیلات بیشتری برای سرمایه گذاران و تجار این کشورها فراهم کنیم.
* زندانی شدن ایرانیان در خارج به دلیل ناآگاهیوی در پاسخ به سوالی در باره ایرانیان زندانی در کشورهای دیگر، از اعلام رقم دقیق در این زمینه خودداری کرد اما گفت که بسیاری از ایرانیهایی که در کشورهای دیگر بازداشت و زندانی می شوند، به دلیل بی توجهی آنها به مسایل پیش پا افتاده و بدیهی است.
مدیرکل کنسولی وزارت خارجه توضیح داد: برای مثال، بسیاری از ایرانیها نمی دانند حمل حجم زیادی وجه نقد یا همراه داشتن قرص کدئین دار در کشورهای مختلف، جرم محسوب می شود و به همین دلیل، برای خود گرفتاری درست می کنند.
وی،بی توجهی به قوانین راهنمایی و رانندگی و گرفتار شدن در دام باندهای مافیایی را از دیگر دلایل عمده بازداشت و زندانی شدن ایرانیان در کشورهای دیگر برشمرد.
چگنی گفت: با این حال، وزارت امور خارجه تلاش می کند از حقوق ایرانیان در هر نقطه از جهان حمایت کند و به محض آگاهی از بروز مشکل برای یک ایرانی یا درخواست خانواده آنها، اقدامات خود را در جهت حمایت از آنها به اجرا می گذارد.