آفتابنیوز : به نقل از روابط عمومی خانه هنرمندان، مراسم کلنگزنی «موزه ایران درودی» نقاش برجسته ایرانی همزمان با سالروز تولد این هنرمند نامی، پنجشنبه 11 شهریور با حضور جمعی از هنرمندان و مدیران فرهنگی و هنری کشور در محل احداث این موزه در منطقه یوسفآباد تهران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم پژمان پشمچیزاده -معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران- با ابراز خوشحالی از تاسیس این موزه در شهر تهران گفت: شهردار تهران علاقه و تاکید بسیار زیادی برای تاسیس این موزه داشتند. سرانجام کلنگ تاسیس این موزه امروز به زمین می خورد؛ روزی که سالروز تولد این بانوی هنرمند نیز هست. ما این روز را به فال نیک میگیریم. امیدوارم سالیان سال ایران درودی برای عالم هنر منشأ خیر باشد و در آینده نزدیک شاهد افتتاح این موزه و درخشش آثار این هنرمند بر دیوارهای آن و همچنین استمرار هنر در این مکان باشیم.
نور، گل، انرژی، روشنایی، شادی و امید در وجود ایران درودی
در ادامه، مجید رجبیمعمار - مدیرعامل خانه هنرمندان ایران و مشاور فرهنگی و هنری شهردار تهران- با بیان اینکه برای همه جای خوشبختی است که در سالروز تولد ایران درودی در این مکان گردهم آمدهایم تا بزرگترین آروزی او را تحقق بخشیم، گفت: در این مدت که پیگیر مسائل مربوط به موزه بودم بیشتر با شخصیت ایران درودی آشنا شدم و هرچه در این بانوی هنرمند دیدم نور، گل، انرژی، روشنایی، شادی و امید بود.
او با بیان اینکه ایران درودی و آثارش انرژی مثبت به اطرافیان میدهند، اظهار کرد: با توجه به اینکه خانم درودی قصد داشتند بیشتر آثارشان برای ملت ایران باقی بماند و به نظر میرسید فضاهای موجود در تهران ویژگیهای مناسب را نداشته باشند، تصمیم بر این شد تا با احداث یک مکان اختصاصی، این هنرمند بتوانند آثارشان را همانطور که میخواهند برای مردم ایران باقی گذارند.
مدیرعامل خانه هنرمندان ایران با اشاره به اینکه در طول این مدت تا واگذاری زمین قطعی شود ایام پرالتهابی بر ایران درودی گذشت، گفت: امیدوارم هرچه سریعتر این موزه اختصاصی به همت این بانوی هنرمند تقدیم ملت ایران شود.
امروز این پرچم در دست ایران درودی است
محمدرضا کارگر -مدیر کل امور موزههای سازمان میراث فرهنگی- نیز با اشاره به نقش بزرگ هنرمندان در استمرار فرهنگ و هنر این کشور گفت: احداث این موزه اتفاق مبارکی است که متاسفانه در کشور ما کمتر رخ میدهد. ما در تاریخ کشورمان یک اصل را پذیرفتهایم که همیشه شخصیتهایی در تاریخ هستند تا فرهنگ و تاریخ این سرزمین استمرار پیدا کند. این شخصیتها که در تاریخ ایران کم هم نیستند هر زمانی که لازم بوده تا تاریخ این سرزمین استوار بماند قدم پیش گذاشتند و برایشان این مهم نبوده که پایندگی ایران مسئولیت و وظیفه دولت نیست و امروز این پرچم در دست ایران درودی است. مردم ایران به خود میبالند چراکه جامعه ایران جامعهای است بزرگ با هنرمندانی بزرگ که فرهنگ و هنر این سرزمین را زنده نگاه میدارند.
کارگر با اشاره به اهمیت نقش «ایران درودی» گفت: یکی از هنرمندان کشور امروز بهترین آثار خود را برای هدیه به مردم انتخاب کرده است و این فرصت را ایجاد کرده تا مردم در طول تاریخ یاد ایران درودی را زنده نگه دارند. انسانها از نوع آرزوهایشان تمیز داده میشوند. ایران درودی آرزو داشت تا با هزینه شخصیاش مکانی برای اهدای آثارش به ملت ایران بسازد؛ این آرزو نشان میدهد برخی انسانها چگونه و با چه هدفی زندگی میکنند.
مدیرکل امور موزهها با اشاره به همراهی شهرداری تهران در این امر فرهنگی و هنری گفت: شهرداری تهران در کنار همه وظایف و مشغلههای خود به این مهم رسیده است که شهر برای رسیدن به تعادل و تنفس به هنر نیازمند است و این اتفاق بسیار مهمی است. موزه عامل توسعه و محصول توسعه است و جامعه توسعهیافته بدون موزه قابل تصور نیست. امیدوارم با همت سازمان میراث فرهنگی، شهرداری تهران و هنرمندان، روزی شهر تهران، شهر موزهها در سطح جهان باشد.
با هنر به خدا نزدیک شدم
در ادامه ایران درودی- هنرمند نقاش - با بیان اینکه با اینکه با عبارت «چو ایران نباشد تن من مباد» بزرگ شده است، اظهار کرد: پدرم از کودکی به من آموخت هویتم به عنوان ایرانی مهمترین مسئله است و تا ابد باید این هویت را حفظ کنم. او من را ایران نامید و به من گفت معنای این نام آزادی و آزادگی است.
وی افزود: تا لحظهای که زندهام با عشق به ایران و مردمان این سرزمین قلم خواهم زد و ثابت خواهم کرد که به عنوان یک زن ایرانی اگر مادر نشدم، مادر تمام ملت ایران هستم. این موزه مرکز فرهنگی ایران میشود و نسل آینده با هنر ایران و جهان در این مکان آشنا خواهد شد.
این هنرمند نقاش با بیان اینکه امروز هنر ایران به دلیل تحولاتی که پشت سر گذاشته مناسب نیست، گفت: ما هنر را در تختجمشید به جهانیان نشان دادیم، هنر از ایران آمده است و ما هنر را به معنای انساندوستی پذیرفتهایم، هنر زیباترین وجه انسان است چراکه هیچ اثر هنری نیست که با اندیشه ناپاک به وجود آمده باشد.
درودی با تاکید براینکه برای هنرمند بودن باید عاشق بود، بیان کرد: وقتی در سن ۳۳ سالگی آثارم در مهمترین مطبوعات دنیا به چاپ رسید آروز کردم روزی آنها را به ملتم تقدیم کنم و امروز پس از ۴۷ سال بسیار خوشحالم چراکه پس از سالها تلاش به آروزی خودم رسیدم و آرزو میکنم روزی همه مانند من به آرزویشان برسند.
او گفت: من به ایرانی بودنم افتخار میکنم و این را آموختهام که تا چه اندازه ارزشم به عنوان یک ایرانی مهم است. من به یک تاریخ چندین هزار ساله تکیه کردهام و براساس این تاریخ ادعا میکنم هنرمند هستم و سرپا ایستادهام.
این هنرمند با بیان اینکه ما دارای گذشته فرهنگی پرافتخاری هستیم گفت: آرزو میکنم مردم ایران را دوست بدارند چراکه هویت، اصالت، سنت و طرز فکرمان است و از آن جدا نخواهیم شد. ما در تاریخمان به بشریت آموختهایم که پس از فتح شهر مردمان آن را با هر فکر و عقیدهای میپذیریم و میبخشیم.
درودی اظهار کرد: امیدوارم این موزه تبدیل به مرکز غیردولتی شود تا نسل آینده بتواند به راحتی در آن با اندیشهها و تفکرات متفاوت آشنا شود و بیاموزد. امیدوارم ملت ایران در جایگاهی که لیاقت، شعور و هوش آن را دارد قرار بگیرد.
او با تاکید بر اینکه هنر بزرگترین سرمایه یک انسان است، گفت: اگر هنر را از زندگی حذف کنیم هیچ چیز در زندگی نخواهیم داشت و امیدوارم این هنر را با آموزش به کودکانمان هدیه کنیم. زندگی را با هنر زیباتر کنیم.
این هنرمند پیشکسوت در پایان با بیان اینکه امروز تنها آروز و خواستهام از خدا این است که ایمان من را به خودش بیشتر کند، ادامه داد: هنر یعنی از بالا نگاه کردن، یعنی زندگی، یعنی به خدا نزدیک شدن و من با هنر به خدا نزدیک شدم و معتقدم یکی از معدود برگزیدگان خداوند هستم چراکه خدا به من جرات نقاشی کردن را داد و شعور داد تا نقاشی را دوست بدارم. نقاشی کردن برایم نماز و نیایش است.
در بخش پایانی این مراسم کلنگ این موزه توسط ایران درودی و مجید رجبی معمار به زمین زده شد و پس از آن نیز مراسمی به مناسبت تولد ایران درودی در محل خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
فرهنگ و هنر ایران مدیون ایران درودی خواهد بود
در این مراسم مجید ملانوروزی -مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی- گفت: ایران درودی همواره آرزو داشت برای هنر و فرهنگ این سرزمین کاری کند. خوشحالم که یکی از آرزوهای او امشب برآورده شد و اعتقاد و انرژی او به کارش باعث شد این اتفاق بیفتد. کمتر هنرمندی وجود دارد فلسفه اشراق و عرفان ایرانی تا این حد در کارش نمود پیدا کرده باشد. خوشحالم در دوران حیات چنین هنرمندانی مشغول کار هستم و امیدوارم برای سال های طولانی سایه آنها بر سر این مرز و بوم باشد. فرهنگ و هنر ایران همواره مدیون ایران درودی خواهد بود.
بر اساس این خبر، بنیاد موزه ایران درودی مرکز فرهنگی چندمنظوره خواهد بود که در آن علاوه بر نمایش آثار نقاشی این هنرمند فعالیتهای مختلف فرهنگی و هنری دیگری نیز انجام میشود. در این موزه ۱۹۵ تابلو نقاشی که همگی از سوی سازمان میراث فرهنگی ثبت ملی شدهاند به نمایش گذاشته میشود. تمامی این آثار به غیر از چند کار اخیر این هنرمند که از پاریس به ایران منتقل شده در نمایشگاههای مختلفی به نمایش گذاشته شدهاند.
موزه «ایران درودی» در خیابان یوسفآباد بین خیابان ۶۵ و ۶۷، پشت پارک پرستو واقع است و با هزینه شخصی این هنرمند ساخته خواهد شد.
مادر جان.
سلامتی و طول عمر برای شما مادر عزیز از خداوند باریتعالی خواهانم دست و روی ماه شما را میبوسم
ارزومند ارزوهایتان میباشم
دخترتان ناهید