آفتابنیوز : این پرواز ساعت 4:25 بامداد امروز(دوشنبه) با حضور مسئولان شرکت هواپیمایی اتریش و با تعداد 53 نفر مسافر در فرودگاه بین المللی
شهید بهشتی اصفهان به زمین نشست و مقارن ساعت 6:13 بامداد با 74 نفر مسافر، فرودگاه اصفهان را به مقصد وین ترک کرد.
در مراسم استقبال از نخستین پرواز وین - اصفهان، مدیرکل فرودگاه های استان اصفهان و مسئولان فرودگاهی این شهر حضور داشتند.
بر اساس برنامه ریزی انجام شده، این پرواز سه روز در هفته و در روزهای شنبه، دوشنبه و پنجشنبه در مسیر وین به اصفهان و بالعکس انجام می شود.
بر اساس توافق اولیه، این پروازها باید از 16 فروردین امسال از سوی شرکت هواپیمایی اتریش انجام می شد اما شرکت اتریشی با ارسال نامه ای ضمن عذرخواهی اعلام کرد: این برنامه بدلیل برخی مشکل ها به شهریور امسال موکول می شود.
بر اساس این توافق، هواپیمای ایرباس 319 با ظرفیت 160 مسافر ساعت پنج صبح برای روزهای شنبه، دوشنبه و پنجشنبه فرودگاه اصفهان را به مقصد وین ترک می کند.
مذاکرات افزایش تعداد پروازها به ایران بویژه به مقصد اصفهان، یک سابقه 30 ساله دارد که دو طرف سرانجام در آوریل سال 2016 توانستند برنامه ریزی های خود را در این زمینه نهایی کنند.
از جمله دستآوردهای برجام افزایش مراودات، تبادلات و معاملات تجاری و غیرتجاری بین ایران و کلیه کشورهای جهان است که در پی آن رونق صنعت گردشگری اتفاق افتاد.
یکی از محورهای توسعه اصفهان، صنعت گردشگری است که رونق این صنعت و از سرگیری مراودات بین ایران و دیگر کشورها پس از سال ها دوری و تحریم، مسلتزم بهبود و راه اندازی خطوط هوایی است.
براساس آمار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، در سه سال گذشته، اصفهان بعنوان یکی از هدف های گردشگری جهانگردان اتریشی قرار داشته و شمار زیادی از گردشگران این کشور برای دیدن آثار فرهنگی، تاریخی و جاذبه های گردشگری اصفهان به این شهر سفر کرده اند.
پس از اجرا شدن برجام، شرکت های هوایی نمی خواهند در حالی که درهای ایران به روی غرب باز می شود، از بازار ناشی از افزایش سفرهای توریستی و کاری جا بمانند.
نشریه 'آئروتلگراف' در این باره نوشت: از نظر شرکت هواپیمایی لوفت هانزا، ایران مقصدی با ظرفیت های مناسب است.
به گزارش ایرنا،رئیس جمهوری اتریش در جریان سفر به اصفهان که نیمه شهریور سال گذشته انجام شد، یکی از محورهای توافق انجام شده در تهران را در زمینه توسعه همکاری های گردشگری بیان کرد و افزود: در سفر به اصفهان نیز با استاندار این استان توافق کردیم که استاندار ایالت سالزبورگ اتریش که یکی از قطب های گردشگری این کشور است، در دو ماه آینده به اصفهان سفر کند.
هاینس فیشر با اشاره به اینکه ایران از بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری زیادی برخوردار است، اظهار کرد: اتریش نیز در زمینه گردشگری از دانش و تجربیات خوبی برخوردار است و این ظرفیت ها می تواند همکاری های دو کشور در زمینه گردشگری را توسعه دهد.
وی در بازدید از بناهای تاریخی مجموعه میدان نقش جهان، باغ موزه چهلستون و بازارهای قدیمی اصفهان، از این شهر بعنوان گوهر بی بدیل نام برده و افزود: بی دلیل نیست که این شهر بعنوان یکی از قطب های فرهنگی دنیا شناخته می شود، همچنین این شهر برای هر فرد با فرهنگ و آشنا به آثار تاریخی و تمدنی، جذابیت دارد.
استاندار سالزبورگ اتریش نیز آبان سال گذشته با بیان اینکه زمینه خوبی برای همکاری با اصفهان بوجود آمده است، گفت: شرایط سیاسی بوجود آمده برای توسعه همکاری ها با ایران پس از توافق هسته ای، زمینه خوبی را برای همکاری سالزبورگ با اصفهان بوجود آورده است.
ویلفرد هاسلاور در دیدار با استاندار اصفهان و عقد تفاهمنامه مشترک با اصفهان، اظهار کرد: سالزبورگ و اصفهان از ویژگی های مشترک برخوردارند و هر دو استان نقش مهمی در خلق هنر دارند.
وی با اشاره به وجود آثار متعدد تاریخی در اصفهان و سالزبورگ افزود: سالزبورگ و اصفهان می توانند در زمینه گردشگری همکاری و در این زمینه تبادل تجربه کنند.
استاندار سالزبورگ اتریش اضافه کرد: سالزبورگ در زمینه توسعه صنعت گردشگری فعالیت های زیادی را انجام داده و از تجربیات خوبی در این زمینه برخوردار است.
همچنین در راستای اجرای رویکرد دیپلماسی شهری، خرداد امسال راهکارهای همکاری دو شهر اصفهان و وین (پایتخت اتریش) در جلسه مشترک شهرداران این دو شهر بررسی شد.
در این جلسه که با حضور مهدی جمالی نژاد شهردار اصفهان و «میشایل هویپل» شهردار وین در هتل عباسی اصفهان برگزار شد، حوزه فرهنگ ارتباطات، فناوری، پسماند، حمل و نقل، فاضلاب شهری و انرژی بعنوان مهمترین زمینه های همکاری متقابل بین شهر تاریخی اصفهان و وین پایتخت اتریش مطرح شد و مورد بررسی وتبادل نظر قرار گرفت.
در سالروز ورود رئیس جمهوری اتریش به اصفهان که 15 شهریور سال 94 انجام شد، اولین پرواز وین به اصفهان انجام شد و انتظار 30 ساله برای برقراری پرواز مستقیم از شهر تاریخی اصفهان که به نصف جهان شهرت دارد، به وین پایان یافت.
هواپیمایی اتریش اکنون 14 پرواز در هفته به مقصد تهران انجام می دهد.
فرودگاه بین المللی شهید بهشتی نیز در شرق اصفهان دارای دو باند به طول چهار هزار و 397 متر و عرض 45 متر با 10 جایگاه پذیرش انواع هواپیمای مسافربری و ترمینال پروازهای داخلی و خارجی است.
روزانه بطور میانگین 75 پرواز در فرودگاه بین المللی اصفهان نشست و برخاست می کند.
اتریش یکی از کشورهای اروپای مرکزی و پایتخت آن وین است.
این کشور از شمال با آلمان و جمهوری چک، از شرق با اسلوواکی و مجارستان، از جنوب با ایتالیا و اسلوونی و از غرب با سوئیس و لیختنشتاین هم مرز است.
صنعت گردشگری یکی از مهمترین بخشهای مهم اقتصاد ملی اتریش محسوب می شود و اصلی ترین شریک تجاری اتریش به لحاظ تاریخی کشور آلمان است.
اتریش از جمله کشورهایی است که سیاست بی طرفانه و مستقلی در اروپا دارد.
این کشور با شرکت نکردن در تحریم اقتصادی علیه ایران باعث شد که در سال های پس از انقلاب، همواره هیات هایی برای گسترش روابط اقتصادی و بازرگانی دوجانبه بین دو کشور مبادله شوند.
72 درصد از کل مبادلات تجارت خارجی اتریش با 27 کشور عضو اتحادیه اروپاست.
محور اصلی صادرات ایران به اتریش را نفت خام تشکیل می دهد و از اقلام عمده صادرات غیرنفتی می توان از قالی و قالیچه دستبافت، صمغ های نباتی، میوه های تازه و خشک نام برد.
واردات ایران از اتریش را محصولات مختلف صنعتی و مواد اولیه مورد نیاز کارخانجات از جمله مواد شیمیایی، انواع وسایل یدکی راه آهن، ماشین آلات، کاغذ و مقوا، مواد غذایی(ذرت و جو)، چوب و عصاره های روغنی تشکیل می دهد.