آفتابنیوز : فيلمهاي به آهستگي به تهيه كنندگي جهانگير كوثري سميرغ بلورين بهترين فيلم بخش بينالملل، به نام پدر به كارگرداني ابراهيم حاتميكيا سيمرغ بلورين بهترين فيلم بخش مسابقه سينماي آسيا و فيلم وقتي همه خواب بودند به تهيهكنندگي فرشته طائرپور سميرغ بلورين بهترين فيلم معناگرا را كسب كردند.
عليرضا رضاداد دبير اين رويداد در ابتداي مراسم گفت: بخش بينالملل جشنواره و نهمين بازار فيلم و برنامههاي تلويزيوني ايران امسال ميزبان 48 كشور دنيا بود.
وي به افتخارات سينماي ايران در سطح جهان اشاره كرد و در عين حال گفت: بخش بينالملل جشنواره با اين هدف تاسيس شد كه در مقابل موج سينماي غير متعهد كه ميرود جهان را تحت تاثير قرار دهد، ايستادگي ميكند و به ديگران نيز راه و رسم ايستادگي نشان ميدهد.
دبير بيست و چهارمين جشنواره فيلم فجر يادآور شد: افتخارات سينماي ايران چشمها را متوجه خود كرده است. در حالي كه هنوز خود به دستآوردهاي اين سينما راضي نشدهايم.
وي افزود: سينماي ايران هنوز راههاي زيادي پيش رو دارد تا در جهان آروزهاي سينماي ايران با خيالي آسوده، سفره بگسترانيم و با موجي از ميل به نجابت و اخلاقگرايي در سينماي جهان روبرو شدهايم به گمان، سينماي نجيب و هدفمند كه الگوي سينماي ايران است، سينمايي است ريشهدار و اصيل و بيترديد نيازمند مراقبت و اين مراقبت وظيفه همه هنرمنداني است كه به آينده بشر و جهان ميانديشند و به روشنايي راه دل بستهاند.
وي استقبال تماشاگران ايراني را از فيلمهاي بخشهاي رقابتي چشمگير ارزيابي كرد و افزود: اين استقبال شورانگيز نشان پايداري علاقمندان به اين سينما در ايران است.
وي اظهار اميدواري كرد: ما دست همه سينماگران متعهد را در سراسر جهان را به گرمي ميفشاريم و باور داريم حلقههاي اين سينماي هدفمند در هر كجاي جهان كه باشند روزي يكديگر را خواهند يافت و راه مانده را با هم خواهند پيمود.
جوايز بخش معناگراي جشنواره به ترتيب سيمرغ بلورين بهترين فيلم به فرشته طائرپور تهيه كننده فيلم وقتي همه خواب بودند، سيمرغ بلورين بهترين كارگرداني تائههي كونگايم براي فيلم برادر كوچك از كره جنوبي و سيمرغ بلورين بهترين فيلمنامه به يوسف فارس براي فيلم زوزو محصول مشترك سوئد و دانمارك و انگلستان رسيد.
همچنين در اين بخش سيمرغ بلورين بهترين فيلم بيستمين جشنواره بينالمللي فيلمهاي كودكان و نوجوانان به يورام لارسن براي فيلم نارنجي پوش اهدا باشد.
در ادامه مراسم اختتاميه از تلاشهاي مصطفي عقاد فيلمساز برجسته سوري تقدير و جايزه ويژهاي توسط معاونت سينمايي و سمعي و بصري ارشد به ظهير عقاد برادر وي اهدا شد.
مهندس جعفري جلوه در اين مراسم به پاس احترام از اين فيلمساز گفت: اميدوارم سينماي جهان اسلام در راهي كه مصطفي عقاد آغازگر آن بوده پرتوانتر، ارزشهاي آئين نوراني اسلام را به بهترين شكل به جهاني معرفي كند.
در بخش مسابقه آسيا نيز، جوايز سيمرغ بلورين بهترين فيلمنامه به ميتسوهيرو مهيا را براي فيلم آلبوم دهكده از كشور ژاپن، سيمرغ بلورين بهترين كارگرداني به هاليون براي فيلم «تو و من» از كشورچين و سيمرغ بلورين بهترين فيلم به ابراهيم حاتميكيا تهيه كننده و كارگردان فيلم به نام پدر رسيد.
در بخش مسابقه سينماي بينالملل سيمرغ بلورين بهترين فيلم كوتاه داستاني به فيلم باران ميبارد ساخته هولگر ارنست از كشور آلمان، سيمرغ بلورين بهترين فيلم بلند داستاني به جهانگير كوثري براي فيلم به آهستگي، سيمرغ بلورين ويژه هيئت داوري به فيلم آزرده از ژاپن، سميرغ بلورين بهترين كارگرداني به جاني آمه ليو براي فيلم كليدهاي خانه از ايتاليا، سميرغ بلورين بهترين فيلمنامه به ماني حقيقي براي فيلم كارگردان مشغول كارند، سيمرغ بلورين بهترين بازيگر به محمدرضا فروتن بازيگر فيلم به آهستگي، سيمرغ بلورين دست آورد هنري به سقوط به كارگرداني الور هيرشبيگل از آلمان و ديپلم افتخار بهترين فيلم كوتاه به يك شب ميهماني ساخته شهرام ميراب اقدام به ايران اهدا شد.
همچنين سيمرغ بلورين بهترين فيلم از نگاه تماشگران به مايكل هانكه براي فيلم پنهان محصول مشترك اتريش، آلمان و فرانسه تعلق يافت.