آفتابنیوز : محمود زمانی قمی در نشست رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با سازمان های مردم نهاد و شوراهای شهر و روستاها با بیان اینکه شنیدن برخی انتقادهای تلخ به جهت اهمیت یافتن مسئلهای اجتماعی مانند مسائل زیست محیطی در جامعه، شیرین است، گفت: حضور خانم ابتکار در استان مرکزی سبب شد مجموعهای از دغدغهها مطرح شود که در سفر هیات دولت مورد پیگیری قرار میگیرد.
به گزارش ایسنا،وی ضمن تشکر از انجمن خیرین استان مرکزی بیان کرد: این انجمن با حمایت از بیماران و کودکان سرطانی سبب تسکین بخش کوچکی از آلام این خانوادهها شده است.
استاندار استان مرکزی قول پیگیری و بررسی مسائل مطرح شده توسط سازمانهای مردم نهاد و شوراها در استان را داد و افزود: موارد دسته بندی شده و در چهار جلسه از جلسات کارگروه کاهش آلودگی هوا مطرح و بررسی میشود.
زمانی قمی عنوان کرد: درخواستهای متعددی از سازمان حفاظت محیط زیست داشتیم که یکی از درخواستها مربوط به رد خواسته ورود به منطقه 70 قله جهت ایجاد صنعت بود که مورد موافقت قرار گرفت و به این طریق حیات این منطقه حفظ می شود.
وی با تاکید بر اینکه توسعه باید با پیوست زیست محیطی همراه باشد افزود: توسعه صنعت بسیار مهم است، اما این توسعه با رعایت ضوابط زیست محیطی و خارج از مناطق حفاظت شده باید انجام شود.
به گزارش ایسنا، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیز، گفت: 33 درصد اعتبارات طرح جامع آلودگی هوای استان تخصیص داده شده و ما پیشرفت 77 درصدی در اجرای برنامهها داشتهایم.
حسینعلی ابراهیمی کارنامی در رابطه با اقدامات انجام شده عنوان کرد: گاز سوز شدن کورههای آجرپزی، توزیع سوخت یورو چهار، راه اندازی مرکز کنترل هوشمند ترافیک اراک از جمله اقدامات انجام شده در خصوص کاهش آلودگی هوا بوده است.
وی در رابطه با تالاب میقان اراک عنوان کرد: اثرات سدها و بندها در حوزه این تالاب با همکاری سازمانهای مردم نهاد مورد بررسی قرار گرفته و به زودی به کارگروه کاهش آلودگی هوا جهت پیگیری ارجاع داده میشود.
وی ادامه داد: در خصوص شرکت املاح معدنی به عنوان بهره بردار از معدن سولفات سدیم میقان، اقداماتی انجام شد که بر این اساس این شرکت ملزم به رعایت میزان برداشت طبق قرارداد شده است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ضمن اشاره به 67 روز آلوده در سال جاری اظهار کرد: تعداد روزهای آلوده در سال گذشته 37 روز بوده که این اختلاف به دلیل ورود ریزگردها در سال جاری به هوای اراک با منشأ داخلی و خارجی بوده است.
ابراهیمی از تهیه سند ارتقاء زیست محیطی در حوزه خانگی خبر داد و افزود: این سند تا پایان سال جاری تدوین میشود.
به گزارش ایسنا، در این دیدار نمایندگان سازمانهای مردم نهاد و تعدادی از نمایندگان شوراهای شهر و روستا به بیان مشکلات زیست محیطی پرداختند.
وجود صنایع آلاینده، موضوع سهم عوارض آلایندگی شهرهای اراک، شازند و خنداب، وضعیت تالاب میقان اراک، دفع غیر اصولی پسماند از جمله موارد مطرح شده در این جلسه بود که در بخشهایی شاهد بحث و اعتراض نسبت به وضعیت آلودگی هوای شهرهای استان مرکزی بودیم.