آفتابنیوز : شهره نصر در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه افسردگی یکی از شایعترین اختلالات در سراسر جهان است و تاکنون تخمین زده میشود که در حدود 350 میلیون مبتلا در جهان به این اختلال روانپزشکی دچار باشند، اظهار کرد: با شروع طرح تحول سلامت در شهرهای بالای 20 هزار نفر، کلیه مراقبان سلامت، موظف شدهاند تا با سوالات غربالگری در جمعیت تحت پوشش افراد مبتلا به اختلالات روانپزشکی را شناسایی کنند و مداخلات در جهت درمان آنها شروع شود.
وی در این خصوص ادامه داد: بیماریهای روانپزشکی نیز قابل درمان و کنترل است و میتوان این اختلال را در سیستم مراقبتهای بهداشتی اولیه PHC تشخیص داد و درمان کرد، به شرطی که افراد در این زمینه شناسایی شوند و همچنین همه خانوارها و عموم مردم به مراکز جامع سلامت مراجعه کنند و پرونده سلامت تشکیل بدهند و در صورت وجود بیماری در خود و افراد خانواده با راهنمایی و یاری پرسنل مراکز جامع سلامت و پایگاهها جهت پیشگیری و درمان اقدام کنند.
کارشناس سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت استان زنجان افزود: افسردگی، یک اختلال عودکننده و مزمن است که منجر به اختلال عملکرد و ناتوانی میشود، به طوری که رتبه دوم بار ناشی از بیماریها را در سنین 44 - 15 سالگی در هر دو جنس به خود اختصاص داده است. (ناتوانی در طول عمر و سالهای از دست رفته عمر به دلیل مرگ زودرس).
این کارشناس با اشاره به اینکه افسردگی به معنای خلق و روحیه افسرده یا بیحوصلگی مفرط است که فرد احساس علاقه و لذت و کاهش انرژی، اختلال خواب و اشتها و کاهش اعتماد به نفس میشود، اظهار کرد: از علایم دیگر این بیماری می توان به احساس ناامیدی از ادامه زندگی و تمایل به مرگ و شکایات جسمانی (که توجیه طبی دیگری نداشته باشد) اشاره کرد.
وی ادامه داد: این اختلال روانی در همه اقشار و طبقات اجتماعی مشاهده میشود که در زنان بیشتر از مردان بروز پیدا میکند. متوسط سن درگیرشوندگان این اختلال معمولا افراد چهل سال بوده ولی تحقیقات نشان داده که در سنین پایین نیز قابل مشاهده است.
نصر با بیان اینکه فقط علل اجتماعی در بروز این بیماری دخالت ندارند و عوامل دیگری نیز موثر هستند، ادامه داد: این اختلال سایکو بیوسوشیال است و علت آن فقط مشکلات اجتماعی نیست و علل ژنتیکی و استعداد ابتلا نیز در بروز این اختلال موثر هستند. معمولا استرسها میتوانند زمینهساز بروز افسردگی شوند، مرگ یک فرد نزدیک، از دست دادن شغل و شکست تحصیلی و شکست در روابط عاطفی میتواند از عوامل بروز افسردگی باشد.
کارشناس سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت استان زنجان یادآور شد: کمی آموزش و منابع اطلاعاتی باعث میشود فرد قادر به شناخت و درک بیماری افسردگی نباشد؛ همچنین عواملی همچون تبعیض موجب دشواری و کند شدن روند درمان این اختلال خواهد شد.
وی ادامه داد: این بیماریها نیز مانند بیماریهای جسمی قابل کنترل، درمان و بهبودی هستند به شرط اینکه مراجعه به مراکز معتبر از طرف فرد و خانواده فرد صورت گیرد و بیماری سریع تشخیص داده شوند و درمان تحت نظر پزشک ادامه یابد.
یک دسیبل سنج جلوی هر شبکه ای بگذاری متوجه می شوید ، مسول صدا نیست ، که این همه نوسان صدا دربیست و چهار ساعت پخش و روان را آزرده میکند ،
حا ل بگذاریم از محتوا های کارشناسی نشده تنش آور