آفتابنیوز : دكتر پرويز افشار افزود: رقم سرانه بهداشت و درمان زندانها در 6 سال گذشته ثابت مانده و هيچ افزايشي نداشته است كه اميدواريم سازمان مديريت و برنامهريزي براي سال آينده رقم 4 هزار ريال را تصويب كند.
وي، با اشاره به نيازهاي بهداشتي زندانيان، افزود: بر اساس بررسيهاي دقيق نيازهاي زندانيان به بستههاي بهداشتي، آموزشهاي بهداشتي و برنامهاي سلامت و درمان، افزايش رقم سرانه ضروري است؛ زيرا در صورت عدم توجه به مسائل بهداشتي زندان, با مشكلات جبرانناپذير مواجه خواهيم شود.
افشار با اشاره به رديف خاص كنترل بيماريهاي بازپديد و نوپديد براي زندانها، خاطرنشان كرد: علاوه بر سرانه، بودجه ديگري براي بهداشت و درمان زندانها اختصاص داده ميشود.
معاون سلامت و اصلاح و تربيت سازمان زندانها و اقدامات تاميني كشور, گفت: رديف خاص كنترل بيماريهاي بازپديد و نوپديد در سال 1380, يك ميليارد تومان بوده است كه به صورت متمركز تخصيص داده ميشد و از سال 81، 31 درصد آن به صورت متمركز و 70 درصد به صورت غيرمتمركز به استانها اختصاص داده شد.
به گفته وي؛ عليرغم تلاشهاي صورت گرفته تنها 52 درصد از 70 درصد بودجه غيرمتمركز را استانها جذب كردهاند و درخواست دادهايم كه رقم اين رديف خاص، افزايش يابد.
افشار با اشاره به اينكه در بدو ورود، به هر زنداني يك بسته بهداشتي تحويل داده ميشود، افزود: بستههاي بهداشتي شامل لباس زير, صابون, شامپو, حوله, خميردندان و ساير اقلام مورد نياز است.
به گفته افشار, به دليل كمبود اعتبارات، تنها در بخشي از زندانهاي كشور، امكان توزيع بستههاي بهداشتي وجود دارد و انجام اين امر مهم در زندانها تنها باز سرانه بهداشتي ميسر نيست؛ بلكه اعتبار آن از محل صرفهجوييها و ساير رديفهاي اعتباري تامين ميشود.
معاون سلامت و اصلاح و تربيت سازمان زندانها و اقدامات تاميني كشور افزود: برنامه غذايي زندانيان، توسط كارشناسان تغذيه تهيه و در اختيار مراكز طبخ قرار ميگيرد و مسوولان بهداشت و درمان زندانها بر اين امر نظارت دارد.
وي تصريح كرد: تمام افرادي كه در آشپزخانههاي زندانها كار ميكنند، اعم از پرسنل و زنداني، بايد كارت و گواهي سلامت داشته باشند كه صدور اين كارت منوط به انجام آزمايشهاي مختلف و لازم، براي تاكيد سلامتي است.
وي يادآور شد: سرانه غذايي مورد نظر زندانها در سالهاي گذشته، مبلغ 5 هزار و 700 ريال براي سه وعده غذايي بوده است كه اخيراً اين مبلغ افزايش يافته است.
وي، با تاكيد بر اهميت تغذيه در زندانها, گفت: تغذيه، نقش مهمي در پيشگيري از ابتلا به بيماريها دارد و عليرغم اعزام هياتهاي متفاوت به زندانها، هيچ گزارشي در خصوص سوءتغذيه از زندانها دريافت نشده است.
وي، در تغيير رژيم غذايي زندانها با توجه به عادات و رسوم مناطق خبر داد و افزود: در زندانها برنامهاي خاص غذايي سنتي متناسب با آداب و رسوم هر استان اجرا ميشود و از غذاهاي سنتي استفاده ميشود كه در آن استان مقبوليت دارد.
افشار خاطرنشان كرد: در زندانها متناسب با رژيم غذايي زندانيان، برنامه غذايي تنظيم شده و به زندانيان متناسب با تجويز پزشك، دارو غذا داده ميشود.
به گفته معاون سلامت و اصلاح و تربيت سازمان زندانها و اقدامات تاميني كشور، در صورتي كه رژيم غذايي تجويزي پزشك زندانيان، توسط زندان رعايت نشود، ميتوانند به مسوولان زندان شكايت كنند.