آفتابنیوز : خبر گزاری آسوشیتدپرس در گزارشی می نویسد: در حالی که دیپلمات های امریکایی در حال بررسی تحریم اقتصادی برای توقف برنامه های هسته ای ایران هستند، انتظار می رود جرج بوش در سخنرانی خود پیشنهاد دهد که از ایرانیان برای برقراری آزادی در کشورشان حمایت شود.
اما جمهوری خواهان مدعی اند سیاست های بهتری در قبال ایران اتخاذ می کنند. آنها معتقدند که هیچ طرح جدیدی از قبیل افزایش بودجه برای حمایت از دموکراسی و گروه های داخلی ایران در دست بررسی ندارند.
دانیل پلتکا، سخنگوی وزارت دفاع و سیاست های موسسه« اینتر پرایز» امریکا گفت: این سیاست مخصوص زمان حال نیست، سیاستمداران امریکای همواره از این روند برای پیشبرد اهداف خود استفاده می کند و اکنون بسیار سخت است که بدانیم چه چیزی در بین مسئولان امریکا در حال جریان است.
تحلیلگران و مقامات رسمی که طرفداران سیاست های بوش محسوب می شوند با مذاکره گفت وگو در حال بررسی اقدامات آتی واشنگن برای ایجاد تغییرات سیاسی در ایران هستند.
این گفت و گوها به ویژه پس از سخنان محمود احمدی نژاد که سال گذشته به سمت ریاست جمهوری این کشور رسید، تشدید شد. وی در کنفرانس های مختلف اظهار کرد که اسرائیل باید از نقشه جهان حذف شود و وی مدعی شد ایالات متحده و اروپا در حال تکمیل برنامه های هسته ای خود جهت تولید بمب هستند ولی تهران از این نیرو برای تولید برق استفاده خواهد کرد.
از سوی دیگر، پلتکا و رائول هارک گراچت یکی از کارشناسان خاورمیانه و دیگر کارشناسان سیاسی این کشور اکنون به طور آشکارا درباره تغییر رژیم در ایران صحبت می کنند ولی خواهان اقدام نظامی علیه ایران مانند آنچه در عراق روی داد نیستند.
کگان یکی از تحلیگران بین الملل امریکا در ستونی روزنامه واشنگتن پست نوشت: حمله نظامی باعث تغییر سیاسی در ایران نمی شود، وی معتقد است که امریکا تاکنون اقدام بسیار کمی را برای تغییر سیاسی در این کشور و یا براندازی حکومت روحانیون انجام داده است.
کریستل نیز در روزنامه « ویلکی استاندارد» نوشت: تلاش ها برای کمک به برقراری دموکراسی و تغییر رژیم در این کشور بدون حمله نظامی نیز نتیجه می دهد.
بر اساس این گزارش وزارت امور خارجه امریکا 4 میلیون دلار برای اجرای برنامه های دموکراسی شامل رسانه ها، حمایت از حقوق زنان ایرانی و آزادی مطبوعات در نظر گرفته ولی هم اکنون 10 میلیون دلار به این مبلغ اضافه شده است.
بسیاری از کارشناسان معتقدند که برای جایگزینی یک نظام جدید در ایران باید اقدامات جدی تر صورت بپذیرد و حقیقت این است که ایالات متحده خواهان حمایت از دموکراسی و تغییر رژیم در تهران است.
گراچت در این خصوص می گوید: اکنون دولت بوش برای تغییر رژیم ایران به دو قسمت تقسیم شده است. بسیاری از متحدان اروپایی نسبت به این مساله معترض هستند و از سوی دیگر سازمان « سیا» نیز یکی از مخالفان سرسخت این طرح به حساب می آید.
گری اشمیت در این باره می گوید: اکنون امریکا نگران است که وضعیت ایران دشوارتر از عراق باشد و کاخ سفید نتواند به خوبی هدف هایش را اجرا کند.
کاندولیزا رایس نیز هفته گذشته در مصاحبه با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: دولت بوش هم اکنون راهکار برقراری دموکراسی در ایران را بررسی می کند به گفته وزیر امور خارجه امریکا برخی از برنامه ها مطرح ولی جزئیات آنها هنوز به مقامات ارائه نشده است.