به گزارش ایسنا، در ابتدا این آزمایش و تجربه دفع سنگ ممکن بود که تصادفی به نظر برسد اما محققان این پژوهش برای اثبات آن به روش علمیتری متوسل شدند.
آنها یک مدل چاپ سهبعدی سیلیکونی از کلیه تهیه کرده و آن را با ادرار و سه سنگ پر کردند. آنها سپس این کلیه چاپ سهبعدی را در یک کوله پشتی و بر روی ترن هوایی قرار دادند. شواهد به دست آمده از این آزمایش نشان دهنده این امر بود که نشستن در ترنهای هوایی به دفع سنگهای کوچک در بیماران کمک میکند.
آنها در این پژوهش نشان دادند که نشستن در قسمت جلوی ترن دارای 16.67 درصد احتمال دفع و نشستن در قسمت انتهای آن 63.89 درصد احتمال دفع سنگ را زیاد میکند.
این در حالیست که سرعتهای بالا میتواند نتیجه عکس داشته باشد و باعث ماندن سنگ در کلیه شود. البته سوار شدن بر ترنهای هوایی یک راه قطعی برای خلاص شدن از شر سنگهای کلیه نیست اما اگر در کنار درمانهای استاندارد استفاده شود، میتواند موثر واقع شود.
این تیم تحقیقاتی معتقدند که از این روش درمانی میتوان برای مداوای 300 هزار نفری که در آمریکا هر ساله به این مشکل دچار میشوند استفاده شود. این کار یک روش کم هزینه درمانی بوده که می تواند جایگزین مراقبتهای هزینهبر بهداشتی شود.