آفتابنیوز : به گزارش سی.ان.ان، این مقام وزارت خارجه که جزییات بیانیه پنج کشور عضو دایمی شورای امنیت سازمان ملل درباره مسئله هستهای ایران را تشریح میکرد گفت: در این باره زمان اهمیت بسیاری دارد. وی همچنین گفت که ایالات متحده و متحدانش در صدد یافتن یک راه حل دیپلماتیک هستند.
بنا بر این گزارش، از زمان باز شدن مهر و موم تاسیسات هستهای ایران در ماه گذشته، فعالیتهای هستهای این کشور «بسیار قاطعتر» شده و تهران در حال انتقال تجهیزات به تاسیسات نطنز به منظور آمادگی برای غنیسازی اورانیوم است. آمریکا معتقد است این فعالیتها به منظور تولید مواد مورد نیاز برای ساخت بمب است.
این مقام آمریکایی هشدار داد که تهران تا تولید مورد مورد نیاز برای ساخت بمب فاصله زیادی ندارد.
وی گفت: فکر نمیکنم زمان زیادی برای کارهای اضافی در شورای امنیت داشته باشیم، باید اجازه دهیم شورای امنیت برای ایران مشخص کند که این کار عواقب زیادی خواهد داشت.
بر اساس این گزارش، بیانیه اعضای دایمی شورای امنیت و آلمان و اتحادیه اروپا درباره موضوع هستهای ایران، روز سهشنبه و پیش از نشست پنجشنبه در وین صادر شده است. آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه و چین، اعضای دایمی شورای امنیت هستند.
در این بیانیه که روز سهشنبه پس از پایان دیدار وزیران خارجه این کشورها در لندن منتشر شد، از ایران خواسته شده تمام فعالیتهای هستهای مربوط به غنیسازی را به حالت تعلیق درآورد و همچنین بر ادامه روش دیپلماتیک برای حل موضوع تاکید شده است.
در این بیانیه آمده است: آژانس بینالمللی انرژی اتمی باید درباره تصمیم خود راجع به گامهایی که باید از سوی ایران برداشته شود، گزارش داده همچنین تمام گزارشهای آژانس و قطعنامههای صادر شده مربوط به مسئله هستهای ایران را به شورای امنیت ارایه دهد.
همچنین شورای امنیت پیش از تصمیم به هر اقدامی باید منتظر گزارش محمد البرادعی رییس آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره برنامه هستهای ایران بماند.
این گزارش افزود: ایالات متحده خواستار ارجاع فوری به شورای امنیت شده، اما موافقت کرده که تا نشست ماه مارس سران آژانس برای توافق با روسیه و زمان بیشتر برای یافتن راهحل دیپلماتیک منتظر بماند.
یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا در این باره گفت: ایران به این فکر میکند که با وجود ارجاع به شورای امنیت هنوز فرصت برای انجام کار درست هست اما به نظر نمیرسد قصد تعلیق دوباره فعالیتهایش، مهر و موم کردن دوباره تاسیسات هستهای و از سرگیری مذاکرات جدی با سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه، آلمان و روسیه را داشته باشد.
این مقام آمریکایی با بیان اینکه ایرانیها با اقداماتشان همه چیز را خراب کرده و جای هیچ گونه مذاکرهای را باقی نگذاشتهاند، گفت: هیچگونه علامت مثبت برای همکاری در آنها ندیدهایم.
بنا بر این گزارش، این در حالیست که علی لاریجانی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران روز سهشنبه اعلام کرد که هرگونه ارجاع به شورای امنیت به منزله پایان دیپلماسی است که این یک گام مثبت به شمار نمیرود.
به گزارش سی.ان.ان، این مقام وزارت خارجه آمریکا گفت اکثریت اعضای شورای حکام در نشست وین به ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت رای خواهند داد.
روسیه و چین نیز که در ابتدا مخالف ارجاع به شورای امنیت بودند، سرانجام به دلیل هماهنگی با دیگران در اعلام نگرانی جامعه بینالمللی از برنامه هستهای ایران، بیانیه را امضا کردند.
اقدامات شدید علیه ایران در شورای امنیت برای بازداشتن این کشور از انجام فعالیتهای هستهای مانند اعمال تحریم، نامحتمل و زود است.
وی گفت: در عوض انتظار میرود شورای امنیت به شک راهحل از روی مطالعه دست یابد که از ایران بخواهد همکاری با آژانس را از سر بگیرد و پیش از اتخاذ تدابیر شدیدتر اقداماتش را متوقف کند.