کد خبر: ۳۹۹۵۱۸
تاریخ انتشار : ۱۱ مهر ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۷

اعلام جزییات رویداد فیلم کوتاهی‌ها در تهران

سی‌وسومین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران، با تلاش در راستای جهانی‌تر شدن، بزرگداشت عباس کیارستمی، رویکرد محیط زیستی و هیات انتخاب متفاوت، آبان ماه امسال برگزار می‌شود.
آفتاب‌‌نیوز : به گزارش ایسنا، فرید فرخنده‌کیش، دبیر سی‌وسومین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران در نشست این رویداد سینمایی که ۱۱ مهرماه در انجمن سینمای جوانان برگزار شد،گفت:‌جشنواره فیلم کوتاه تهران به عنوان یکی از قدیمی‌ترین جشنواره‌های کشور از ۱۸ تا ۲۴ آبان‌ماه همچون سال گذشته در پردیس سینمایی «چارسو» در سه بخش بین‌الملل، ملی و جنبی برگزار می‌شود.

او ادامه داد: این جشنواره در بخش ملی ۱۸۹۴ اثر از سراسر کشور شامل ۱۰۵۰ اثر داستانی، ۴۲۸ اثر مستند، ۲۷۸ اثر تجربی، ۱۳۸ اثر پویانمایی دارد. همچنین امسال در بخش جنبی بزرگداشتی برای تقدیر از افراد تأثیرگذار در فیلم کوتاه هم خواهیم داشت و برای نخستین بار کنفرانس بین‌المللی فیلم کوتاه تهران با عنوان «فیلم کوتاه گذشته، حال و آینده» در دو روز ابتدایی جشنواره در پردیس چارسو برگزار می‌شود که برای آن ۵۰ مقاله از سراسر جهان برایمان ارسال شده است و امیدواریم بتوانیم با شروع این برنامه‌ها در این جشنواره، راهی را آغاز کنیم و تا سال‌های آینده آن را ادامه دهیم.

فرخنده کیش، افزود: مانند سال های گذشته در ایام جشنواره ورک‌شاپ‌های تخصصی، جلسات نقد و بررسی و نمایش‌های ویژه خواهیم داشت. علاوه بر آن توجه خاص جشنواره امسال به دو موضوع محیط زیست و سینمای اقتباسی خواهد بود که در بخش سینمای اقتباسی همراهی خانه کتاب را خواهیم داشت. بخش سینمای اقتباسی که اولین بار است در جشنواره نگاهی خاص به آن می‌شود، شامل ۳۶ اثر داستانی، ۱۵ مستند، ۵ تجربی و ۸ پویانمایی است که در کل ۶۴ اثر در این بخش جشنواره به نمایش درمی‌آیند.

او خاطرنشان کرد: در اختتامیه جشنواره نیز، خانه کتاب جایزه اختصاصی خود را به آثار برتر سینمای اقتباسی اهدا خواهد کرد. خانه کتاب امسال علاوه بر اهدای جایزه تخصصی‌اش در بخش سینمای اقتباسی در چاپ نشریات روزانه و همچنین انتشار مجموعه مقالات کنفرانس بین‌المللی ما را همراهی خواهد کرد.  

مدیر عامل انجمن سینمای جوانان در بخش دیگری از سخنانش، به تغییرات هیات انتخاب آثار اشاره کرد و گفت: امسال برای اولین بار شکل انتخاب فیلم‌ها تغییر کرده است، از آنجا که تعداد آثار رسیده به دبیرخانه امسال بسیار زیاد است، برای انتخاب دقیق و بهتر آثار،  امسال گروهی۲۰ نفره از مشاوران‌ مطلع و متخصص‌ انتخاب آثار را برعهده دارند که از سال گذشته و جشنواره پیشین، فیلم‌های کوتاه کشور را رصد کرده‌اند تا به نوعی با اصلاح رویه، آثار را انتخاب کنند.

او در پایان اظهار کرد که امسال به دلیل رویکرد محیط زیستی جشنواره از کمترین میزان کاغذ در بولتن‌های روزانه و ... استفاده می‌شود.

به‌سمت جهانی‌تر شدن می‌رویم

حسن دزواره، مدیر بخش بین‌الملل جشنواره نیز در سخنانی آمار آثار بین‌الملل جشنواره که به دبیرخانه رسیده است را اعلام کرد.  او در ابتدای سخنانش با بیان اینکه «انجمن سینمای جوان از سال ۲۰۰۷ میلادی جهانی شدن خود را آغاز کرده است و امسال به سمت جهانی‌تر شدن پیش می‌رود»، گفت: از ۹ سال پیش جشنواره عضو پلتفرم (سکو) فیلم‌های کوتاه جهان شده است؛ این پلتفرم‌ها ارگان‌هایی هستند که تقاضای جشنواره‌های سینمایی را که شامل آیین‌نامه و فرم شرکت در آن‌هاست را از جشنواره‌ها دریافت می‌کنند و آن را به آدرس فیلم‌سازان در سراسر جهان می‌فرستند.

او ادامه داد: ما در جشنواره امسال از سه پلتفرم سینمایی در اسپانیا، فرانسه و آلمان استفاده کرده‌ایم که پس از ارسال فرم و آیین‌نامه جشنواره فیلم کوتاه تهران به فیلم‌سازان دنیا توسط آن‌ها، به آماری خیره‌کننده و بسیار بیشتر از سال‌های گذشته رسیدیم.  در این جشنواره ۳۶۶۸ اثر از ۱۱۷ کشور جهان برای ما ارسال شده است که این آمار در گذشته نه تنها در ایران بلکه در هیچ جشنواره فیلم کوتاهی در منطقه اتفاق نیفتاده بود. این باعث افزایش اعتبار ماست که از کشورهای ریز و درشت جهان برای ما فیلم آمده است، به طور مثال کشورهای فرانسه، آلمان، اسپانیا، برزیل، آمریکا، انگلیس، ایتالیا و بلژیک هر کدام برای ما بیش از ۱۰۰ فیلم ارسال کرده‌اند و کشورهای کانادا، سوئیس، هلند، کره جنوبی، ترکیه، فنلاند، روسیه، اتریش و هند هر کدام بیش از ۵۰ اثر برای ما فرستاده‌اند.  

دبیر بخش بین‌الملل جشنواره همچنین گفت: از تمامی این آثار در نهایت ۱۰۰ اثر از ۵۳ کشور در هفت روز جشنواره به نمایش درمی‌آیند. این فیلم‌ها همگی با همکاری سفارت‌های مربوطه زیرنویس دارند و همچنین امسال برای اولین بار فیلم‌های بخش ملی هم زیرنویس انگلیسی دارند تا مخاطب خارجی هم بتواند آن‌ها را تماشا کند. 


 دزواره افزود: جشنواره‌ی امسال در بخش بین‌الملل ساختار و شکل جدیدی را در پیش گرفته است و برای اولین بار است که فیلم‌ها دیگر به صورت دی‌وی‌دی برای ما ارسال نمی‌شوند بلکه متقاضیان شرکت در جشنواره با آپلود فیلم‌ها در سایت ما، آثار خود را برای ما ارسال کرده‌اند. به‌جز مدت ۳۰ دقیقه‌ای آثار، متقاضیان هیچ محدودیت دیگری در موضوع آثار ارسالی خود نداشته‌اند.  ما برای جهانی‌تر شدن جشنواره، این اصول را دقیقا رعایت کرده‌ایم و حتی اگر فیلمی چند ثانیه بیش از ۳۰ دقیقه هم بود آن را نپذیرفتیم.  


مشاور امور بین‌الملل انجمن سینمای جوانان در بخش دیگری از صحبت‌هایش اظهار کرد: در بخش بین‌الملل علاوه بر بخش اصلی،  دو بخش دیگر فیلم‌های آسیایی و فیلم‌هایی درباره جهان اسلام را داریم و مانند دو سال گذشته بخش غیررقابتی ویدئوآرت هم در جشنواره خواهد بود. از ۳۶۶۸ فیلم رسیده به دبیرخانه ۸۸ درصد آثار در بخش بین‌الملل، ۶/۶ درصد در بخش مسابقه کشورهای آسیایی، ۴/۹ درصد در بخش ویدئوآرت و /.۵ درصد از فیلم‌های مسابقه برای جهان اسلام هستند. این آثار ۶۱ درصد داستانی، ۱۱/۸ انیمیشن، ۱۳/۸ مستند و ۱۳/۴ تجربی هستند. این جشنواره مانند دیگر جشنواره‌های بین‌المللی فیلم کوتاه از حضور دبیرش (فرید فرخنده‌کیش) در اعضای هیأت انتخاب استفاده می‌کند.

او اضافه کرد: ملاک انتخاب فیلم‌ها در اولویت اول جذابیت‌شان و در اولویت‌های دیگر آن بود که فیلم‌هایی را انتخاب کنیم تا بتوانند الگوی فیلمسازان جوان ما باشد؛ در این راستا آنقدر فیلم‌های خوب و ارزشمند به دست‌مان رسیده است که نیازی به سانسور برخی فیلم‌ها پیدا نکردیم. هیأت داوران بخش بین‌الملل نیز شامل چهار داور خارجی  و یک داور ایرانی است که همه‌ساله در هنگام دعوت داوران خارجی با وزارت ارشاد نیز هماهنگ می‌کنیم.  

دزواره در ادامه با اشاره به جوایز این بخش گفت: بخش بین‌الملل جشنواره یک جایزه بزرگ ۶۰۰۰ یورویی، چهار جایزه ۳۰۰۰ یورویی و دو جایزه ۲۰۰۰ یورویی که مورد آخر اختصاصا برای فیلم‌های آسیایی و جهان اسلام است، در نظر گرفته است. همچنین کنفرانس بین‌المللی فیلم کوتاه که علاوه بر کشورهای مهم عضوش،  ایران حدود ۱۸ سال است که به عضویت آن در آمده است، در این جشنواره برگزار می‌شود.

تدارک موضوعات روزانه در جشنواره ۳۳


علیرضا کریمی صارمی مدیر جشنواره سی‌وسوم نیز از دیگر حاضرین این نشست بود که ضمن تشریح برنامه‌های ویژه این دوره از جشنواره گفت:‌ در اکثر جشنواره‌های کشور و مخصوصا سینمایی‌ها،  برای نمایش آثار بین‌المللی و ملی خود به دو بخش تقسیم می‌شوند که هزینه‌هایی ایجاد می‌کند اما امسال در جشنواره سی‌وسوم شاهد خواهید بود که علاوه بر فیلم‌های بخش اصلی و جنبی نگاهی ویژه به فیلم‌های بخش جنبی شده است و برنامه‌هایی را هم برای آن تدارک دیده‌ایم و در این راستا در هر روز از برگزاری جشنواره برنامه‌ای ویژه تدارک دیده شده است که هر کدام به نوعی جشنواره کوچکی در دل جشنواره به نظر می‌آیند.

او ادامه داد: اولین روز جشنواره که ۱۸ آبان‌ماه است را روز محیط زیست نامگذاری کرده‌ایم و می‌خواستیم تمام علاقه‌مندان با ذهنیت حفاظت از محیط زیست و با شعار «من زمین را دوست دارم» به جشنواره بیایند. ۱۹ آبان مصادف با دومین روز، روز کتاب و سینما نامگذاری شده تا نگاهی ویژه به معضل کتاب‌خوانی در کشورمان انجام شود. روز سوم را روز علم در خدمت صلح و توسعه نامگذاری کرده‌ایم. ۲۱ آبان که روزی بسیار مهم برای ما است روز خلاقیت سینما نامگذاری شده است تا در آن علاوه بر تاکید همیشگی ما به دانشجویان در زمینه خلاقیت، بزرگداشتی هم برای عباس کیارستمی برگزار شود. ۲۲ آبان‌ماه روز دانشجویان سینما است که با نگاه ویژه به دانشجویان سینما برگزار می‌شود و پای صحبت‌های آن‌ها خواهیم نشست. ۲۳ آبان روز شاهدان سینماست و تلاشی شده است تا فیلم‌های دفاع مقدس که کمتر به آن‌ها توجه شده است به نمایش دربیایند. روز پایان جشنواره، ۲۴ آبان‌ماه است که قرار است اختتامیه‌ای در شأن فرهنگ و هنر کشورمان برای پایان کار سی‌وسومین دوره جشنواره برگزار شود.

در این نشست روابط عمومی جدید انجمن سینمای جوان فرنوش حبیب نژاد هم حضور داشتند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین