آفتابنیوز : امروز با چراغ سبز رهبران آژانس پس از اقناع روسیه و چین، شکایت پنج عضو دایم شورای امنیت و آلمان لایحه ی «ارجاع به شورای امنیت» به رای گیری اعضای شورا گذاشته می شود. بسیار بعید به نظر می رسد که شورای 35 عضوی آژانس با ارجاع پرونده ی ایران به شورای امنیت مخالفت کند. آژانس تا ماه مارس یعنی زمان نشست دوره ای گزارشی را آماده کرده و به شورا ارایه خواهد کرد. در این گزارش که احتمال مخالفت روسیه و چین در آن نمی رود از ایران خواسته خواهد شد «کلیه ی فعالیت های هسته ای اش را متوقف کرده و با آژانس همکاری کامل کند.» مذاکره های ایران با سه کشور اروپایی در پی از سر گیری تحقیقات غنی سازی اورانیوم در ایران متوقف شد.
دیپلمات ها خبر از آن می دهند که روسیه پیش از نشست به واشنگتن قول داده در برابر ارجاع پرونده به شورای امنیت مخالفتی نکند تا روابط روسیه و واشنگتن آسیبی نبیند. گرگوری بردنیکوف نماینده ی روسیه در آژانس گفت: «ما مخالف آگاهی شورای امنیت سازمان ملل درباره ی فعالیت های هسته ای ایران نیستیم.» کارشناسان معتقدند از سر گیری تحقیقات غنی سازی اورانیوم در ایران در تغییر رویه ی روسیه و چین تاثیر داشته، اما فشار مستقیم بوش را به این دو کشور در این مورد «موثرتر» می دانند. شورا ی امنیت سازمان ملل که پرونده را در فروردین ماه سال 85 دریافت خواهد کرد، با توجه به گام های بعدی ایران تصمیم گیری خواهد کرد.
پیش از نشست دیروز وین، ایران و امریکا دیدگاه های خود را ابراز داشتند. بوش با تکرار ادعاهای پیشین خود مبنی بر مخالفت با دست یابی ایران به فناوری غنی سازی اورانیوم در سطح کاربرد در سلاح های هسته ای، این پیام را داد که ایران می تواند تنها تحت شرایط ما صاحب فناوری انرژی هسته ای صلح آمیز باشد. وی در گفت و گویی با خبرگزاری رویترز برای نخستین بار آشکارا از کمک نظامی به اسراییل در برابر تهدیدهای خارجی سخن گفت و اظهار داشت: «در صورت نیاز ما با نیروی نظامی از اسراییل در برابر ایران حمایت خواهیم کرد.»
منوچهر متکی وزیر امور خارجه ی ایران نیز که با روزنامه ی انگلیسی گاردین گفت و گو می کرد گفت: «از ما فاصله بگیرید، در غیر این صورت در برابر هر اقدامی پاسخ متقابل خواهیم داد.» وی با این هشدار که «هر حرکت اشتباهی از سوی امریکا یا اسراییل نتایج جدی برای آنها در پی خواهد داشت» گفت:«برای رهایی از چنین نتیجه ی سنگینی هنوز فرصت باقی است.»
نامیک تان سخنگوی وزیر امور خارجه ی ترکیه نیز این کشور را در افزایش نگرانی جهانی درباره ی تصمیم ایران به از سر گیری تحقیقات غنی سازی اورانیوم شریک دانست. وی که این سخنان را در نشست خبری هفتگی ابراز می کرد جانبداری ترکیه را با هر قراردادی برای ممنوعیت سلاح های کشتار جمعی و مخالفت این کشور را با این گونه سلاح ها تکرار کرد. تان تاثیر فراوان پایداری و امنیت منطقه را بر روی ترکیه یادآور شد و گفت از این رو کشور متبوعش پیشرفت روند پرونده ی هسته ای ایران را از نزدیک و با دقت پی گیری می کند.