آفتابنیوز : روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی می نویسد: بسیار ی از مشاوران بوش معتقدند که وی این بیانیه ای را ثابت می کند. بسیاری از دیپلمات ها و متخصصان هسته ای بر این باورند که پشت مانور دیپلماسی اروپا که در تلاش است ایران را متوقف کند، بمب هسته ای خوابیده است و سعی غربی ها برای متوقف کردن این برنامه به ثمر نخواهد رسید و حتی شاید غیر ممکن به نظر برسد. آنها (ایرانیان) به اهداف خود دست پیدا کرده اند و اکنون برای جلوگیری از دستیابی به ایران به بمب اتمی بسیار دیر است.
یکی از مقامات ارشد امریکا می گوید: با نگاهی به تجهیزات پاکستان و کره شمالی می توان این موضوع را به خوبی فهمید. آنان نه پول و نه متخصصان ایران را در اختیار داشته اند. بزودی یا پس از گذشت زمانی اندک این اتفاق روی خواهد داد ولی می توان گفت که اقدامات ما این زمان را به عقب خواهد انداخت و اکنون امیدواریم که تغییر رژیم در تهران صورت بگیرد.
دولت بوش از جنگ عراق درس های سختی را فرا گرفته است و اکنون مناسب نیست که امریکا با توجه به افزایش تهدیدهای جهانی همچنان صحبت های تو خالی خود ادامه دهد.
پس از آنکه مشخص شد عبدالقدیر خان، دانشمند هسته ای پاکستان در اواخر دهه 80 میلادی طرح و تجهیزات هسته ای را در اختیار ایرانیان گذاشته است، این بحران شدت گرفت. در آن زمان یعنی اواسط دهه 90 میلادی بین خان و دولت ایران به خاطر مسائل مالی و انتقال تکنولوژی پیشرفته اختلاف افتاد ولی به رغم مشکل اکنون ایران تجهیزات پیشرفته ای را در اختیار دارد.
مدارک زیادی در طول بازرسی اعضای سازمان ملل طی دو سال گذشته به دست آمده، بازرسی که اکنون به دستور احمدی نژاد، رئیس جمهوری این کشور پایان یافته است.این مدارک نشان می داد که ایران شبکه ای تسهیلات خود را با ساختن تجهیزات جدید توسعه داده است ولی بر طبق همین مدارک، این تجهیزات در حال حاضر کافی نیستند.
بر طبق گفته های جان نگروپونته رئیس سازمان امنیت ملی آمریکا، ایران هنوز چندین سال تا به دست آوردن بمب اتم فاصله دارد. تلاش امروز مقامات تهران برای ساخت مواد لازم جهت استفاده در تجهیزات هسته ای است. غنی سازی اورانیوم و یا باز فرآوری پلوتونیوم از راکتورهای هسته ای که اکنون توسط ایرانیان انجام می شود به نظر نمی آید که برای این سناریو به کار گرفته شود.
رابرت اینهورن یکی از مقامات ارشد معاهده عدم گسترش در دولت بوش و کلینتون می گوید: این موانع، وقت زیادی را در اختیار ما قرار می دهد و امیدوارم که بتوانیم از این زمان به خوبی استفاده کنیم اکنون توافق داخلی امریکا بر اساس مساله هسته ای ایران دو دسته تقسیم شده است.
وی در ادامه می گوید: رای شورا موثر بود و دولت ایران باید بفهمد که این اقدام بر آنان هزینه بر خواهد بود و نتیجه ان بدون شک بر چهره رژیم اثر منفی و مخالفان زیادی را بر علیه آنان علم خواهد کرد.
نیویورک تایمز این گونه ادامه می دهد که پس از افتضاح بزرگ نیروهای امنیتی امریکا در خصوص تجهیزات عراق، اکنون ایالات متحده مدارک و نتیجه تحقیقات خود را بر یک اجماع کامل در اختیار سران دیگر کشورهای خارجی قرار می دهد تا همگی در خصوص این کشور تصمیم بگیرند. کشورهایی که با جنگ سه ساله امریکا در عراق مخالفت می کردند، این روزها به سیاست های بوش پیوستند و در شورای حکام بر علیه نظام ایران را می دادند.
اکنون حتی سازمان انرژی اتمی و محمد البرادعی دبیر کل آن نیز برای این سوال که آیا مقاصد ایران صلح آمیز است و یا این کشور در حال بمب اتم است، جوابی پیدا نکرده اند.
محمد البرادعی که سال گذشته پس از تلاش بسیار دولت بوش همچنان بر پست خود باقی ماند: اکنون در حال تهیه گزارش کاملی در خصوص فعالیت های هسته ای ایران و اقدامات نظامی این کشور است. این گزارش بر اساس نتایج به دست آمده توسط گروه بازرسان تهیه خواهد شد.
در ادامه این مقاله آمده است که این گزارش کمک بزرگی به روسیه، چین، مصر، هند، یمن و دیگر کشورها خواهد کرد تا بتوانند تصمیم مناسبتری را در این زمینه اتخاذ کنند. سران تهران اخیرا اعلام کردند که پاکستان، هند، اسرائیل و کره شمالی نیز دارای تجهیزات هسته ای هستند ولی مقامات واشنگتن تاکنون اقدامی را بر علیه آنان انجام نداده اند.
چارلز فرگسون یکی از کارشناسان روابط خارجی شورای امنیت در این خصوص می گوید: تعداد کمی معتقدند که امریکا حمله نظامی را در پیش خواهد گرفت ولی آیا می توان در مقابل بمب ایران اقدامی انجام نداد؟ با حمله نظامی، شما سیاست های خود را به مرحله نمایش خواهید گذاشت و این نمایش نظامی برای تخریب برنامه های ایران مناسب نیست.
بوش در سخنرانی سالیانه خود گفت: همه راه حل ها به میز مذاکرات ختم می شود آنها را بررسی خواهیم کرد. این کلمات خاطرات صحبت های بوش را که سه سال قبل پیش از جنگ عراق گفت را به یاد کارشناسان می آورد ولی در حال حاضر اکثر تحلیگران سیاسی معتقدند که سخنان بوش بسیار محتاطانه تر از سه سال قبل است.
وی در پیامی قاطعی خاطر نشان کرد که جهان ایران دارای بمب را تحمل نخواهد کرد و جان مک کین در مونیخ هنگام سخنرانی در کنفرانس امنیتی بدون رد صحبت های بوش، سناریوی جالب تری را بیان کرد: فقط یک چیز بدتر از اقدام نظامی است و آن ایران مجهز به سلاح هسته ای است.