کد خبر: ۴۰۵۶۷۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۱ آبان ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۸

صندوق ذخیره فرهنگیان از شایعه تا واقعیت!

این روزها سر تیتر اخبار رسانه ها و موضوع گفت وگو در بین آحاد جامعه اختلاس از موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان به عنوان یکی از بنگاه های اقتصادی بزرگ کشور است، موسسه ای که حدود 900 هزار فرهنگی عضو دارد.
آفتاب‌‌نیوز : بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی در سال 1374، وزارت آموزش و پرورش موظف شد نسبت به تاسیس صندوق ذخیره فرهنگیان اقدام کند و فرهنگیان نیز می‌توانستند ماهانه حداکثر مبلغ پنج درصد حقوق و مزایای خود را به حساب صندوق واریز کنند.
دولت نیز در عین حال موظف شد همه ساله معادل مبلغ فوق را که با این هدف در بودجه سالانه منظور می شود، به صندوق مزبور واریز کند و سهم‌الشرکه فرهنگیان در هنگام بازنشستگی و از کارافتادگی و یا بازخریدی به فرهنگیان و در صورت فوت به وراث آنها مسترد شود.
هدف از تشکیل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان به استناد تبصره قانون مربوطه (تبصره ٦٣ قانون برنامه دوم توسعه، ماده ١٤٧ قانون برنامه سوم و ماده ٥٣ برنامه چهارم توسعه کشور) و روح حاکم بر اساسنامه، حمایت و کمک به تامین مالی فرهنگیان به عنوان اصلی ترین ارکان نظام آموزشی کشور پس از خروج از خدمت بود.
موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان اکنون با گذشت 21 سال و سود حاصل از سرمایه موجود در صندوق، به یکی از بنگاه های بزرگ اقتصادی تبدیل شده است که بنا بود گره ای از مشکلات فرهنگیان را پس از بازنشستگی بگشاید.
حرف و حدیث ها درباره میزان و نحوه اختلاس از این صندوق بسیار است و رسانه ها و فضای مجازی هر یک از زاویه ای به تحلیل ابعاد مختلف سو استفاده از صندوق می پردازند اما هنوز به صورت قطعی مراجع قضایی در این رابطه اظهار نظر نکرده اند.
با شدت گرفتن انتقادات به عملکرد و فعالیت های صندوق ذخیره فرهنگیان، مجلس شورای اسلامی نیز وارد میدان شد و سرانجام نمایندگان به تشکیل کمیته ای برای تحقیق و تفحص رای مثبت دادند، اقدامی که می تواند پرده از بسیاری ابهامات برداشته و مجرمان و میزان دقیق اختلاس احتمالی را مشخص کند.
البته در این میان حملات رسانه ای بسیاری به مدیرعامل و دست اندکاران صندوق ذخیره وارد شد و چه بسا بزرگنمایی آنچه فراتر از واقعیت است نیز باعث دلسردی فرهنگیان از عملکرد مسوولان صندوق و تشویش اذهان عمومی شد.
موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان نیز که با تغییر مدیریت در این شرایط مواجه شد، برای پاسخگویی به تمامی ابهامات و شبهات عملکرد صندوق دست به کار شده و بنا دارد تا با ارایه گزارش های مبسوط نسبت به سود حاصله، میزان سرمایه و هر گونه معامله تجاری روشنگری کند.
پایگاه اطلاع رسانی این موسسه با صدور اطلاعیه شماره 1 با عنوان «از شایعه تا واقعیت» در دفاع از عملکرد موسسه برآمده و آورده است: این روزها صندوق ذخیره فرهنگیان به یکی از تیترهای خبری جنجالی تبدیل شده و رسانه ها اعم از خبرگزاری ها، روزنامه ها، کانال های تلگرامی و حتی صدا و سیما با حساسیت کامل هر خبری که در آن نامی از صندوق ذخیره فرهنگیان آمده باشد را دنبال، بازنشر، و با آب و تاب فراوان تحلیل می کنند.
اطلاعیه افزوده است: با این حال کمتر کسی می داند که اصل قضیه چه بوده است زیرا خوانندگان فقط به خواندن «تیتر» خبرها بسنده می کنند و هرچه تیتر جنجالی تر باشد قطعا داغ تر می شود. گاهی حتی تیتر به متن ربطی ندارد ولی با سرعت هر چه تمام تر دست به دست می چرخد. امیدواریم این اطلاعیه موجب تنویر افکار عمومی و روشن شدن حقایق در این مورد و بخصوص برای فرهنگیان گرانقدر باشد.
اطلاعیه آورده است: در این مطلب قصد دفاع و یا تخریب هیچ فرد یا نهادی را نداریم بلکه هدف ما دفاع از حقوق ٩٠٠ هزار فرهنگی عضو موسسه است که بزرگترین نهاد مالی آنها طعمه بازی های سیاسی و جناحی افراد و البته تیتربازی برخی رسانه ها شده است.
در این اطلاعیه آمده است: اطلاع رسانی درباره رویدادهای موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان بویژه در حوزه های مالی و سرمایه گذاری به فرهنگیان عضو از وظایف اصلی این موسسه است، لذا جهت تنویر افکار فرهنگیان محترم عضو موسسه، افکار عمومی و رسانه ها اعم از رسانه ملی، خبرگزاری ها، روزنامه ها، وب سایت ها و شبکه های مجازی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و ائمه جمعه به برخی موارد اشاره می شود.
«موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان، فعالیت اقتصادی خود را در قالب صندوق مکمل بازنشستگی بر اساس مصوبه مورخ هفتم خرداد ماه 1374، مجلس شورای اسلامی در اجرای تبصره ٦٣ قانون برنامه دوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و با هدف ارتقای وضعیت معیشتی فرهنگیان کشور در دوره بازنشستگی آغاز کرد.»
در ادامه اطلاعیه آمده است:‌ در زمان حاضر حدود ٩٠٠ هزار نفر از فرهنگیان عضو موسسه، مالک یکی از بزرگترین هولدینگ های اقتصادی کشور با دهها شرکت زیر مجموعه در حوزه های پتروشیمی، بازار سرمایه، بانک، بیمه، صنعت، املاک و مستغلات، آی. تی، لیزینگ، گردشگری و … هستند.
در بخش دیگری از این اطلاعیه با عنوان جزییات دارایی های معلمان در صندوق ذخیره فرهنگیان، آمده است: به رغم شایعات مطرح شده علیه این هولدینگ بزرگ اقتصادی مبنی بر اختلاس، غارت و چپاول اموال معلمان، فهرست شرکت ها، پروژه ها، دارایی های و کارکنان این مجموعه واقعیات دیگری را نشان می دهد.
اطلاعیه تاکید کرده است: هولدینگ پتروفرهنگ به عنوان یکی از بزرگترین شرکت های زیر مجموعه صندوق ذخیره فرهنگیان سهامدار ١٩ شرکت و پروژه در حوزه انرژی و پتروشیمی بوده و در ١٢ مورد نیز سهام دار عمده است که از مهم ترین آنها می توان به شرکت پتروشیمی مروارید، پتروشیمی خراسان، کیمیای پارس خاورمیانه، پتروشیمی کیان، پتروشیمی آریا، پردیس پارسیان، پردیس آذربایجان، توسعه صنایع پتروفرهنگ و ... اشاره کرد که در حال تولید، راه اندازی و توسعه هستند.
در این اطلاعیه با بیان اینکه در مجموع بیش از پنج هزار نفر در مجموعه هولدینگ پتروفرهنگ شامل مهندسین، مدیران، کارکنان و کارگران به صورت مستقیم و غیر مستقیم مشغول فعالیت هستند، آورده شده است: هولدینگ ساختمانی موسسه مرکب از شرکت ساختمانی معلم و شرکت تامین مسکن فرهنگیان ده ها پروژه ساختمانی مهم در سطح کشور را در دست احداث و تکمیل دارند که صدها میلیارد تومان ارزش دارد.
در اطلاعیه موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان تصریح شده است: پروژه مگاپارس ساختمانی معلم به عنوان یکی از بزرگترین پروژه های ساختمانی در تهران در حال تکمیل بوده و شرکت تامین مسکن فرهنگیان نیز در حال تکمیل و تحویل واحدهای مسکونی به فرهنگیان عضو موسسه در سراسر کشور است که جدیدترین مورد آن پروژه یک هزار واحدی فولاد شهر اصفهان است.
در ادامه اطلاعیه آمده است: این شرکت ها علاوه بر دارا بودن بیش از ٨٠ نفر پرسنل در بخش های اداری و دفتری، برای صدها نفر در پروژه های ساختمانی خود به صورت مستقیم و غیر مستقیم شغل ایجاد می کنند.
«هولدینگ صنعت شامل شرکت های ماشین سازی در اراک، گروه صنعتی پلور سبز در کرمان، ایران ارقام در شهر جدید پرند و آلوپن در قزوین و همچنین شرکت های بازرسی مهندسی ایران و بازرسی مهندسی و صنعتی ایران است که از شرکت های صاحب نام در حوزه های مربوط به شمار می روند که فعالیت آنها به جهت پروژه هایی که در دست اقدام دارند، لحظه ای متوقف نخواهد شد.»
موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان در این اطلاعیه می افزاید: علاوه بر آن در مجموع بیش از سه هزار و 350 نفر در این شرکت ها و کارخانه های آنها مشغول فعالیت بوده و در پروژه های این شرکت ها نیز صدها نفر به صورت غیر مستقیم درگیر هستند. شرکت صنایع آجر میرداد واقع در جاده خاوران به طور روزانه ده ها تن آجر تولید و به فروش می رساند و بیش از یکصد نفر در این واحد صنعتی فعالیت می کنند.
«هولدینگ بورس، بانک و بیمه شامل شرکت سرمایه گذاری فرهنگیان، بیمه معلم، شرکت بیمه شرف اطمینان، شرکت امید آسایش و سرمایه ایرانیان و بانک سرمایه است که در حوزه مالی و بیمه ای فعالیت می کنند و شرکت سرمایه گذاری فرهنگیان در ده ها شرکت بورسی در حوزه های مختلف سهامدار است. اطلاعیه همچنین آورده است: بیمه معلم نیز یکی از مهم ترین شرکت های بیمه در سطح کشور با صدها شعبه و نمایندگی و هزاران نفر پرسنل است که زیر نظر بیمه مرکزی فعالیت می کند. بانک سرمایه نیز زیر نظر بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران فعال بوده و صدها شعبه و باجه فعال در سراسر کشور داشته و هزاران نفر به عنوان کارکنان این بانک مشغول فعالیت هستند.»
اطلاعیه موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان یادآور شده است: در هولدینگ صنایع آموزشی و فناوری اطلاعات، شرکت تجهیزات مدارس در شهرستان ساری بی وقفه مشغول فعالیت است و شرکت صنایع آموزشی جنب اتوبان تهران - کرج، یکی از مهم ترین شرکت های این صنعت است. شرکت پژوهش و نوآوری نیز یکی از شرکت های دانش بنیان کشور است که به زودی به پارک علم و فناوری پردیس منتقل می شود تا در کنار سایر شرکت های حوزه فناوری اطلاعات کشور فعالیت کند. در مجموع بیش از ٣١٠ نفر در این سه شرکت مشغول فعالیت هستند.
اطلاعیه افزوده است: هولدینگ خدمات رفاهی موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان شامل شرکت لیزینگ و رفاه فرهنگیان، شرکت خدمات مسافرتی زاگرس و شرکت سرمایه گذاری اقتصاد و رفاه فرهنگیان است که در زمینه ارایه خدمات رفاهی به فرهنگیان عضو موسسه فعال هستند و بیش از ٨٠ نفر را به کار گرفته اند.

** صندوق ذخیره فرهنگیان در 21 سال فعالیت به تعهدات خود عمل کرده است
در این اطلاعیه همچنین آمده است: از سوی دیگر و به رغم اتهامات و شایعات گسترده و حتی به رغم عدم پرداخت سهم دولت در طول برنامه پنجم توسعه، واقعیت این است که موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان طی ٢١ سال فعالیت خود، به طور کامل به تعهداتش در قبال فرهنگیان عضو موسسه عمل کرده و سهم الشرکه و سود آنها را همواره در زمان مقرر پرداخت کرده است.
«سر خط اعداد ذکر شده درباره اختلاس و یا هر عنوان دیگری در باره دارایی های صندوق ذخیره فرهنگیان، به هیچ وجه و از هیچ جهتی صحت ندارد زیرا مجموع دارایی های صندوق در شرکت ها، پروژه ها، املاک و مستغلات و سایر دارایی ها حدود هفت هزار و 700 میلیارد تومان است که در موسسه و شرکت های تابعه مذکور در سطور فوق کاملا محفوظ است.»
در بخش دیگری از این اطلاعیه با عنوان مطالبات بانک سرمایه و ارتباط آن با صندوق، آمده است: عمده شایعات ذکر شده پیرامون مطالبات معوق بانک سرمایه است که ٤٧ درصد سهام آن به بهای تمام شده ٢١٨ میلیارد تومان متعلق به موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان است که ارزش فعلی آن بیش از پنج برابر قیمت تمام شده آن است.
موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان در این اطلاعیه افزوده است: بانک سرمایه از سال های قبل و همانند سایر بانک های کشور در جریان انجام معاملات و ارایه تسهیلات فعالیت کرده است که برخی از تسهیلات اعطایی به دلایل مختلف در سررسید خود تسویه نشده و به سرفصل مطالبات منتقل شده است.
«اینکه وصول نشدن مطالبات بانکی عنوان مجرمانه اختلاس دارد یا نه تحت چه عبارت و یا اصطلاح حقوقی باید گنجانده شود، در صلاحیت نهادهای حقوقی و قضایی است که در حال پیگیری این موضوع هستند.»
اطلاعیه موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان خاطرنشان کرد: صندوق از محل سهام خود در بانک سرمایه تاکنون ١٦٧میلیارد تومان سود دریافت کرده و نسبت قیمت تمام شده خرید سهام صندوق در بانک سرمایه به نسبت کل دارایی های صندوق کمتر از سه درصد است. باید توجه داشت که تسهیلات پرداخت شده از سوی بانک سرمایه همانند سایر بانک ها از محل اعتبارات نظام بانکی و با پشتوانه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بوده است بنابراین این مبالغ (مطالبات بانک سرمایه) هیچ ربطی به دارایی معلمان در صندوق ذخیره فرهنگیان ندارد.
موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان در این اطلاعیه آورده است: وظیفه خود می دانیم از تمام مسوولان قوه قضائیه و نهادهای امنیتی که در تمام این مدت با دلسوزی و دقت لازم، موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه را در زمینه استرداد حقوق فرهنگیان مساعدت کردند، سپاسگزاری کرده و تقاضا داریم در ادامه این روند ما را یاری کنند.
در این اطلاعیه با اشاره به اینکه به فرهنگیان عضو موسسه اطمینان خاطر و تعهد می دهیم تا دریافت تمامی مطالبات صندوق و بانک سرمایه از هیچ کوششی مضایقه نخواهیم کرد، تصریح شده است: از آنجایی که هیچگونه موارد اتهامی به متهمین پرونده و نوع و میزان تخلفات احتمالی - به دلیل ملاحظات بایسته در مسیر رسیدگی به پرونده از سوی مقامات قضایی - اطلاع رسانی نشده است، اخبار، گزارشات، مصاحبه ها و مکتوبات مفصل مبتنی بر اطلاعات مخدوش و مجعول به شدت افکار و اذهان معلمان را مشوش و نگران خواهد کرد. از این رو خواهشمند است رسانه ها و افراد مختلف با هر نیت و رویکردی که دارند، با حساسیت بیشتری به این موضوع بپردازند.
در پایان این اطلاعیه به سخنان جعفری دولت آبادی دادستان تهران اشاره شده و آمده است که دادستان تهران از مطبوعات و رسانه ها خواست پیش داوری جانبدارانه انجام ندهند و اجازه دهند دادستانی تحقیقات را پیش ببرد و از همه افراد مرتبط با پرونده تحقیق کند.
دادستان تهران با تاکید بر اینکه رسانه ای شدن پرونده، روند تحقیقات را مختل می کند، اظهار کرد: اطلاعات پرونده باید در چارچوب تحقیقات منتشر شود و اساسا مبنای ممنوع بودن تحقیقات مقدماتی نیز همین امر است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۸/۱۱
0
0
8000 چی شد؟ چرا توجیه می کنید؟ ÷ول معتم بدبخت را خوردندو حالا طلبکار شده اند!!!!!!!!
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین