آفتابنیوز : این آمار حاکی از افزایش نرخ مرگ و میر ناشی از سرطان در زنان به میزان 60 درصد در سال 2030 در مقایسه با سال 2012 است.
با توجه به آمار ارایه شده در کنگره جهانی سرطان در پاریس، بیشترین آمار مرگ و میر ناشی از سرطان مربوط به کشورهای فقیر و کم در آمد است. شیوه صحیح زندگی، تغذیه سالم، تحرک روزانه، آگاهی از روش های پیشگیری از سرطان که بیشتر در کشورهای توسعه یافته و ثروتمند دیده می شود، نقش مهمی در کاهش نرخ مرگ و میر ناشی از سرطان دارد.
*** سرطان سینه بزرگترین قاتل زنان
به گزارش ایرنا از سی ان ان، این مطالعه نشان می دهد سرطان سینه پس از بیماری های قلبی عروقی، مهمترین عامل مرگ زنان است. رتبه بعدی به ترتیب به سرطان های روده بزرگ، ریه و دهانه رحم اختصاص دارد.
ماموگرافی یکی از مهمترین روش های پیشگیری از سرطان سینه در زنان است و باید به طور منظم انجام شود.
شیوع سیگار در بین زنان یکی از مهمترین دلایل افزایش سرطان است. سیگار در انگلیس سبب شده است که سرطان ریه نسبت به سرطان سینه شیوع بیشتری پیدا کند. ویروس اچ آی وی نیز یکی از مهمترین دلایل ابتلا به سرطان دهانه رحم است و بیشتر قربانیان ساکن آفریقا هستند.
مطالعات محققان دانشگاه استونی بروک در نیویورک نشان می دهد عوامل محیطی و سبک زندگی از جمله سیگار، رژیم غذایی شیرین، پرچرب و پرکالری، حمام آفتاب و روش های برنزه کردن، نوشیدن الکل و قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی سمی نسبت به جهش تصادفی پروتئین DNA، نقش بیشتری در ابتلا به سرطان دارند.
این مطالعه نشان می دهد که سرطان با رعایت سبک زندگی صحیح و تغییر مثبت در شیوه زندگی قابل اجتناب است. علاوه بر رژیم غذایی سالم، ورزش روزانه، پرهیز از سیگار و الکل و اتخاذ اقدامات مناسب برای جلوگیری از تابش نور آفتاب به پوست، واکسیناسیون و غربالگری مداوم نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
رژیم غذایی مدیترانه ای که شامل سبزیجات، میوه، غلات، آجیل، ماهی و روغن زیتون است و بیشترین تاثیر را در مقابله با سرطان دارد.
برخی سرطان ها علایم اولیه ای ندارند و زمانی بروز می کنند که بیماری پیشرفت کرده است و درمان با مشکل مواجه می شود. ولی علایم مهمی وجود دارند که می توانند نشانه ای از بیماری باشند. محققان معتقدند که این علایم نباید نادیده گرفته شوند و در صورت بروز باید در اولین فرصت به پزشک مراجعه شود. این علایم عبارتند از:
- نفخ در زنان
نفخ مزمن و بدون دلیل می تواند یکی از علایم سرطان تخمدان باشد. اگر نفخ با علایمی مانند درد لگن، درد کمر و پشت یا احساس سیری زودهنگام همراه باشد، باید جدی گرفته شود و در اولین فرصت باید به پزشک مراجعه شود.
- درد شکم یا لگن خاصره در زنان
درد شکم و لگن اگر با علایمی مانند نفخ، مشکل در بلع و مشکلات ادراری همراه باشد، می تواند نشانه سرطان تخمدان باشد و باید جدی گرفته شود.
- درد مزمن پشت و کمر در مردان
کمر درد می تواند علایم مختلفی داشته باشد ولی یکی از مهمترین علایم سرطان روده بزرگ و پروستات، درد مزمن پشت، کمر و لگن است.
- درد و تورم در ناحیه کشاله ران و لگن
درد مزمن در ناحیه کشاله ران و لگن می تواند یکی از نشانه های سرطان پروستات باشد.
- خونریزی نامنظم در زنان
خونریزی نامنظم خارج از چرخه قاعدگی یا پس از یائسگی، می تواند یکی از نشانه های عفونت یا سرطان دهانه رحم قلمداد شود.
- سرفه مداوم در زنان و مردان
سرفه معمولا یکی از ابتدایی ترین علایم سرماخوردگی است اما چنانچه مزمن باشد و بیش از چندین ماه طول بکشد، می تواند علامت سرطان ریه، تیرویید یا گلو باشد.
- تغییرات در دفع ادرار و مدفوع
تغییرات دفع ادرار و مدفوع گاهی با توجه به رژیم غذایی طبیعی است، ولی چنانچه این تغییرات دائم باشد یا دفع همراه با خونریزی باشد، حتما باید به پزشک مراجعه شود.
- کاهش ناگهانی وزن
کاهش ناگهانی وزن یکی از مهمترین دلایلی است که حتما باید به پزشک مراجعه شود و اولین قدم در تشخیص، یک آزمایش خون ساده است.
- احساس توده در سینه، گردن و زیر بغل
- تورم غدد لنفاوی
- تغییر رنگ پوست و مشاهده جوش و خال با ظاهر غیر متعارف
- تغییر رنگ خال ها
- تغییر رنگ زبان و مشاهده توده های سفید رنگ روی زبان و در دهان
- احساس خستگی مزمن
این علایم می توانند علایم سایر بیماری ها یا اختلال در عملکرد ارگان های بدن باشند، ولی در صورت تدام بهتر است به پزشک متخصص مراجعه شود.
به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، در سال جاری یک میلیون و 658 هزار و 370 نفر در آمریکا به سرطان مبتلا شدند و حدود 589 هزار و 430 نفر جان خود را از دست دادند. سرطان سینه در زنان و سرطان پروستات در مردان همچنان شایع ترین محسوب می شود.