معترضان در میدان یونیون نیویورک به سمت برج ترامپ که اطراف آن به دست نیروهای امنیتی بسته شده بود، حرکت کردند. این در حالی است که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا به همراه تیم خود در این ساختمان حضور دارد و مشغول تدوین طرحهای گذار سیاسی است.
در میان معترضان چهرههای شاخصی مثل مایکل مور، فیلم ساز آمریکایی به چشم میخورد که در پیامی توئیتری از ترامپ خواسته بود کناره گیری کند. یکی از طراحان مد و لباس که در اعتراضات نیویورک حضور داشت، گفت: نمیتوانم اجازه دهم که دونالد ترامپ این کشور را اداره کند و به کودکان ما نژاد پرستی، سکسیسم و تعصب بیاموزد. او با کلماتش اختلافپراکنی میکند. او باید برود. هیچ جایی برای نژادپرستی در جامعه آمریکا وجود ندارد.
در لسآنجلس چندین تن از مردم در اعتراض به ریاست جمهوری ترامپ سخنان او علیه مسلمانان وعده ترامپ برای اخراج مهاجران غیرقانونی از این کشور و سخنان او علیه زنان به خیابانها آمدند. رسانههای محلی در آمریکا از دستگیری حدود ۱۵۰ تن از معترضانی که علیه دونالد ترامپ تظاهرات کرده بودند، خبر دادهاند. به نوشته روزنامه لس آنجلس تایمز، این تظاهرکنندگان پس از آن که به دستور پلیس برای متفرق شدن عمل نکردند، دستگیر شدند.
در شهرهای دیگر آمریکا هم معترضان با تجمعهای خیابانی مخالفت خود با سیاستهای مناقشهبرانگیز ترامپ که در دوران کارزارهای انتخاباتی بارها تکرار شد، اعلام کردند.
این در حالی است که به نظر میرسد ترامپ در نخستین اظهارنظرهای خود پس از پیروزی در انتخابات، لحن ملایمتری نسبت به شعارهایش اتخاذ کرده است. برای مثال، او که پیشتر گفته بود طرح بیمه درمانی باراک اوباما را متوقف خواهد کرد، اکنون میگوید شاید بخشهای اصلی این طرح را حفظ کند.
در نمونهای دیگر وقتی از ترامپ سوال شده که اکنون که به کاخسفید راه یافته آیا هیلاری کلینتون را به اتهام استفاده از ایمیل شخصی در هنگام وزارت امور خارجه به زندان خواهد انداخت، گفته موضوعاتی چون بیمه همگانی، اشتغال، کنترل مرزها و اصلاح نظام مالیاتی از اولویت بیشتری برخوردارند.
دونالد ترامپ روز ۲۰ ژانویه سال آینده میلادی با سوگند رسمی در برابر کنگره آمریکا، رسما جایگزین باراک اوباما میشود که برای دو دوره رئیس جمهوری این کشور بوده است.