کد خبر: ۴۰۸۵۸۱
تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۱

جمع آوری غازهای شکارچی در فریدونکنار

ماموران حفاظت محیط زیست شهرستان فریدونکنار پس از جمع آوری دام های مختلف برای حفاظت از پرندگان مهاجر ، این بار با جمع آوری غازهای شکارچی ، شکارچیان غیرمجاز را خلع سلاح کردند.
آفتاب‌‌نیوز :
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان های بابلسر و فریدونکنار عصر سه شنبه به خبرنگار ایرنا گفت که ماموران این اداره بامداد امروز با جمع آوری غازهای شکارچی در فریدونکنارگشت زنی در مناطق مختلف 26 قطعه غاز شکارچی و دست آموز شکارچیان متخلف را جمع آوری کردند.

ناصر کیادهی افزود: شکارچیان متخلف با هدایت این غازهای اغواگر به عنوان طعمه ، غازهای وحشی را به دام کشانده و شکار می کردند.

وی ، این روش از شکار را زنده گیری پرندگان با نام ' کرس ' یا ' دوما چال ' معرفی کرد و گفت که در این روش غازهای دست آموز ، پرندگان دیگر از جمله غازهای گردن سبز را در دام چال هایی فرود می آورند و شکارچیان هم آنها را شکار می کنند.

کیادهی توضیح داد : غازهای وحشی وقتی غازهای دست آموز را مشاهده می کنند به امید این که به همراه آنها به غذا می رسند در امتدادشان به پرواز در می آیند و هر جائی که غاز دست آموز فرود بیاید ، آنها هم فرود می آینده و به این ترتیب توسط شکارچیان غیرمجاز شکار می شوند.

وی افزود : شکارچیان غازهای دست آموز را با خوراندن غذا در نقاط مشخصی شرطی می کنند و سپس به عنوان طعمه برای شکار غازهای وحشی به کار می گیرند.

کیاهی با اظهار اینکه در روش صید کرس هر شکارچی غیرمجاز 20 تا 40 قطعه پرنده دست آموز را در اختیار دارد ، گفت : این شکار چیان در هر شبانه روز دهها قطعه از پرندگان وحشی بویژه غازها را بدون اینکه سر و صدایی در منطقه ایجاد شود ، به دام می اندازند.

** قتل عام در سکوت 
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان های بابلسر و فریدونکنار همچنین گفت که قتل عام غازهای وحشی در فریدونکنار که هفته گذشته صورت گرفت ، به همین روش بود.

وی افزود : پس از آن واقعه ، جمع آوری غاز های شکارچی همانند تورهای هوایی به صورت جدی در دستور کار ماموران محیط زیست قرار دارد.

تالاب بین المللی فریدونکنار هرساله میزبان پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی همچون مرغابی ، غازسانان، چنگر ، حواصیل ، پاچیلک و بازهای شکاری است .

مازندران با برخورداری از سه تالاب میانکاله ، کیاسر و سرخرود و 700 آببندان و آبگیر و وجود ذخیرگاههای زیستی ، همه ساله میزبان یک میلیون بال پرنده از اقصی نقاط جهان بخصوص سیبری است .

طبق آمار رسمی حدود 100 هزار شکارچی دارای پروانه و غیرمجاز در مازندران به شکار پرندگان مهاجر زمستان گذران مشغول می شوند و سالانه 250 تا 300 هزار بال از این پرندگان را شکار می کنند.

شکار به روش گذر ، کرس ، دام هوایی و شب دام از سوی سازمان حفاظت محیط زیست ممنوع اعلام شده است ولی با این حال هر ساله صدها هزار قطعه پرنده مهاجر در مازندران با این روش های غیرمجاز سلاخی می شوند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین