کد خبر: ۴۰۹۵۸
تاریخ انتشار : ۲۳ بهمن ۱۳۸۴ - ۱۲:۱۱
یک مقام ارشد پیشین آمریکا پیشنهاد داد:

بمباران تاسیسات هسته‌ای ایران

آفتاب‌‌نیوز : این پیشنهاد با استراتژی کنونی آمریکا و کشورهای اروپایی مبنی بر ادامه بردبارانه دیپلماسی برای حل این چالش مهم که با ادعای بازداشتن ایران از دستیابی به بمب هسته‌ای صورت می‌گیرد، مغایرت دارد.

اما با وجود ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت و آغاز مرحله جدیدی از دیپلماسی که می‌تواند به تحریم یا در نهایت هر چیز دیگری منجر شود، هنوز بحث احتمال استفاده از زور مطرح است.

قدرت‌های غربی ایران را به تولید سلاح اتمی متهم کرده‌اند در حالی که تهران اصرار دارد قصد استفاده از انرژی هسته‌ای برای مقاصد غیرنظامی دارد.

جورج بوش رییس جمهور آمریکا و دستیاران رده بالای وی بارها گفته‌اند که اقدام نظامی علیه تاسیسات هسته‌ای ایران هنوز امکان دارد. همچنین بوش تاکید کرده که ابهامات هسته‌ای ایران قابل تحمل نیست.

اما بر خلاف جنگ عراق، زمانی که بوش دکترین اقدامات پیشگیرانه علیه تهدیدات را پس از 11 سپتامبر مطرح کرد، این بار دولت آمریکا گزینه استفاده از زور را پیشنهاد نکرده است.

دیپلمات‌ها معتقدند با وجود ادامه ناآرامی‌ها در عراق، صحبت از اقدام نظامی علیه ایران می‌تواند رهبران خارجی به وحشت اندازد زیرا ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای قدرتمند امنیت، کار را برای متحدان غربی آمریکا سخت‌تر کرده است.

یک دیپلمات اروپایی که به خاطر حساسیت موضوع خواست نامش فاش نشود گفت: حال که موضوع به شورای امنیت ارجاع شده، مردم معتقدند که باید بر گزینه نظامی تمرکز کنیم.

وی گفت: اما هم در راه دیپلماسی و هم در جنبه مقابله با توسعه برنامه هسته‌ای ایران، گام بلندی برنداشته‌ایم.

اما مقامات و کارشناسان می‌گویند، هواپیماهای آمریکا می‌توانند برخی نیروگاه‌های هسته‌ای ایران را نابود کنند اما بسیاری از تاسیسات ناشناخته و زیرزمینی هستند بنابراین بهترین نتیجه برای غرب تاخیر در توانایی هسته‌ای ایران است نه نابودی تاسیسات آن.

جک استراو وزیر امور خارجه انگلیس برای کاهش حساسیت‌ها به کمیته پارلمان گفت اقدام نظامی اجتناب‌ناپذیر نیست حتی اگر ایران بمب داشته باشد.

اما دیگران معتقدند استفاده از زور با خطرات بالقوه بسیاری مانند افزایش خصومت مسلمانان جهان ممکن است در نهایت حداقل از سوی آمریکا ضروری به نظر بیاید.

جان مک‌کن سناتور جمهوریخواه آمریکایی و نامزد ریاست جمهوری 2008 این کشور معتقد است تنها یک چیز بدتر از انتخاب گزینه حمله نظامی علیه ایران وجود دارد که آن هسته‌ای شدن ایران است.

کارشناسان و صاحبنظران می‌گویند به نظر می‌رسد آمریکا و متحدانش گزینه نظامی را برای یک سال یا بیشتر در دستور کار نداشته باشند.

برخی کارشناسان پیش‌بینی کرده‌اند که اسراییل در صورت احساس خطر از سوی ایران ممکن است اقدام زودرسی انجام دهد که البته بوش با سخنان خود مبنی بر اینکه در صورت لزوم از اسراییل دفاع خواهد کرد، این نگرانی را کاهش داده است.



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین