آفتابنیوز : محمد علی رضوانی، سرپرست تیم نرمافزار راهنمای صحرایی پرندگان ایران (هما) در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: نرمافزار پرندگان برای اولینبار در ایران توسط جمعی از دانشجویان دانشکده محیطزیست و منابع طبیعی دانشگاه فردوسی طراحی شده است و پایگاه داده آن بر اساس نقشه پراکنش، آوای پرندگان، شکل آشیانه، تولید مثل و تخم پرندگان است.
وی تصریح کرد: بخش دوم نرمافزار که آن را منحصر به فرد کرده است، دارای دو قسمت برای عامه مردم و متخصصین این رشته است.
این دانشجوی مقطع ارشد محیط زیست دانشگاه فردوسی در خصوص نحوه عملکرد این نرمافزار، عنوان کرد: جستوجوی صحرایی در این نرمافزار گامبهگام صورت میگیرد و برای همه افراد ملموس است که بر اساس یکسری اشکال اطلاعات را فیلتر میکند و پرنده شناسایی میشود.
رضوانی افزود: به عنوان مثال شخص جستوگر با مشاهده پرنده در زیستگاه خاص اطلاعات را وارد نرمافزار میکند و در مرحله بعد باید سایز پرنده را بر پایه مقایسه با گونههای شاخص که در نرمافزار تدوین شده است، وارد کند و پرنده شناسایی میشود.
وی ادامه داد: کلید شناسایی برای متخصصین این امر بر اساس باکسهایی، در قسمت دوم تعریف شده است و جستوجو در پایگاه داده صورت میگیرد و پرندههایی با بیشترین شباهت را مییابد.
سرپرست تیم نرمافزار راهنمای صحرایی پرندگان ایران (هما) تاکید کرد: مکانهای پرندهنگری مناسب و ثبت رکورد بر اساس گونههایی که مشاهده شده است، در این نرمافزار وجود دارد.
رضوانی خاطرنشان کرد: آبان ماه سال گذشته این ایده در ذهنم به وجود آمد و چون بسیار در سفر هستم، کتابها در همه جا در دسترس نیستند و امکانات کمتری نسبت به نرمافزارها دارند.
وی خاطرنشان کرد: در نمایشگاه بینالمللی محیط زیست که سال گذشته در دانشگاه فردوسی برگزار شد، به صورت مختصری نرمافزار معرفی شد و نحوه آزمایش آن به کسانی که مایل بودند، ارائه شد و اگر امسال با مشکل خاصی مواجه نشویم، در نمایشگاه محیط زیست امسال نیز به طور کامل رونمایی خواهد شد.