آفتابنیوز : معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در 24 ساعت گذشته یک هزار نفر در خوزستان به علت تنگی نفس به دنبال بارندگی به مراکز درمانی زیر مجموعه دانشگاه مراجعه کردند.
ایرج نظری روز جمعه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: 60 درصد از مراجعه کنندگان مربوط به اهواز و 40 درصد مربوط به دیگر شهرهای دیگر این استان می باشند.
وی افزود: بیشترین آمار در شهرستان ها مربوط به سوسنگرد، دشت آزادگان، ماهشهر و رامهرمز گزارش شده و مراجعه کننده در مسجدسلیمان و اندیمشک کم بوده است.
نظری ادامه داد: 40 نفر از مراجعه کنندگان بستری شدند ضمن اینکه مورد بستری در بخش ویژه گزارش نشده و بیشتر به صورت سرپایی درمان شدند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: سال گذشته در 24 ساعت بارندگی، پنج هزار نفر به علت تنگی نفس مراجعه کردند که آمار مراجعه کنندگان امسال یک پنجم سال قبل است.
وی اضافه کرد: کاهش آمار نشان می دهد اقدامات پیشگیرانه و توصیه ها توسط دانشگاه و فعالیت ارگان های دیگر از جمله هرس بخشی از درختان کونوکارپوس موثر بوده و بیماران نیز توصیه های لازم را رعایت کرده و داروهای خود را به موقع مصرف کرده اند.
نظری اظهار کرد:توصیه می شود شهروندان خوزستانی همچنان نکات و موارد ایمنی لازم را رعایت کنند.
بر اساس این گزارش، بروز مشکلات تنفسی همزمان با نخستین باران های پائیزی از سال 92 در خوزستان آغاز شده که در سه سال گذشته بیش از 60 هزار نفر مراجعه به دلیل تنگی نفس در فصل پاییز به ویژه ماه های آبان و آذر گزارش شده است.
چهار احتمال از جمله مشعل های چاه های نفت، سوزاندن مزارع نیشکر، سوزاندن زباله و گرده های گیاهی به عنوان عامل تنگی نفس معرفی شد که دانشگاه علوم پزشکی اهواز در آخرین اعلام نظر، گرده های گیاه کونوکارپوس را به عنوان عامل اصلی این نفس تنگی ها معرفی کرده است که البته این نظریه البته از سوی کارشناسان کشاورزی و شهرداری اهواز مورد انتقاد قرار گرفته است.
این جمله عالیه!