آفتابنیوز : اعلام اخیر بوش در مورد اینکه آمریکا در صورت حمله ایران به اسرائیل از اسرائیل با تمامی وسایل نظامی دفاع خواهد کرد را می توان به مثابه نقطه تحولی در روابط آمریکایی ـ اسرائیلی وزمینه ساز تبلور یک پیمان دفاعی بین دو کشور می دانند.
رسانه های اسرائیلی هم به این مسئله اذعان دارند، ایهود المرت در جلسه هفتگی هیئت دولت با بهترین واژه های ممکن رئیس جمهور آمریکا را ستود.
به هر شکل ظاهرا بوش ومعاونش چنی می خواستند با این سخنان خود پاسخی به سخنان ضد اسرائیلی احمدی نژاد رئیس جمهور ایران داده باشند.
پاسخ آمریکا به تلاش های ایران برای گسترش برنامه های هسته ای اش هم از سوی آمریکا با افزایش فشارهای دیپلماتیک بر برنامه های اتمی ایران نمایان شده است ، تلاش هایی که با شکل گیری مواضع فراگیر بین المللی در تایید خواست آمریکا تبلور پیدا کرده است.
در تایید قدرت های جهانی از طرح واشینگتن جهت ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت نمایان شده است.
این تلاش های دیپلماتیک با حملات تبلیغاتی شدید اللحن مسئولین آمریکایی همزمان گردید که نتایج نظر سنجی ها در جامعه آمریکا وحمایت افکار عمومی از انجام حمله نظامی علیه ایران هم چاشنی آن گردید.
اعلام بوش در مورد اینکه آمریکا در صورت حمله ایران به اسرائیل به این کشور حمله خواهد کرد نشان می دهد که آمریکایی ها به هیچ عنوان دوست ندارند که اسرائیل دست به عملیات نظامی علیه مراکز ایرانی و سناریوی 1981 مراکز هسته ای عراق تکرار نشود.
از اینرو می توان گفت که اسرائیل همانند کشورهای غربی که زیر چتر دفاعی آمریکا قرار دارند ، ملزم به مشاوره با آمریکا برای انجام عملیات نظامی علیه هر کشور دیگری که از آن احساس خطر حقیقی می کنند ، هستند.
به اعتقاد کارشناسان اسرائیلی این اقدام آمریکا نوعی تحول آشکار در مواضع دولت آمریکا محسوب می شود بخصوص که آمریکا بارها تهدیدهای اسرائیل در مورد حمله به مراکز هسته ای ایران را به باد انتقاد گرفته بود.
برخی از کارشناسان اسرائیلی بر این باورند که بهتر آن است مسایل به دست آمریکا واروپا سپرده شود چون هر نوع اظهار نظر یا رفتار از طرف اسرائیل میتواند برای اسرائیل زیانبار باشد .
این نوع نگرش شاید یکی از عللی باشد که ایهود المرت را برآن داشت تا پاراگراف های مربوط به ایران را از متن سخنرانی خود در هرتزیلیا حذف کند.
اما به هر شکل اکنون اختلاف نظر وجنگ وجدل های گسترده ای در اسرائیل از سالها پیش در مورد میزان فواید وبازدهی هایی هم پیمانی با آمریکا دایر است.
شیمون پرز در دوره ای که خود نخست وزیر بود تلاش فراوانی را برای دستیابی به این مهم یعنی هم پیمانی با آمریکا انجام داد ، در برهه اخیر نیز بارها در این زمینه با شارون والمرت در این رابطه به مذاکره پرداخت واز چتر دفاعی علیه ایران سخن گفت.
همچنین ایهود باراک هم از بیل کلینتون توافقنامه هم پیمانی دفاعی را در مقابل موافقت تل آویو با دستیابی به حل وفصل سیاسی با فلسطینیان دریافت کرده بود.
به هر شکل کارشناسان وزارت جنگ اسرائیل همواره از امضای چنین توافقنامه دفاعی ابراز نگرانی می کنند زیرا معتقدند این توافقنامه می تواند آزادی عمل را از اسرائیل بگیرد بخصوص که این هم پیمانی به معنای آن خواهد بود که اسرائیل موظف گردد پیش از عملیات ترور در نوار غزه وکرانه باختری از آمریکا اجازه بگیرد .
این در حالی است که پیش از این اسرائیل چراغ سبز انجام چنین فعالیت های را گرفته است وآنرا در چارچوب دفاعی دانسته وحتی از کمک های مالی وتسلیحاتی آمریکا هم در این چارچوب بهرمند شده است.
به هر شکل اکنون سخنان جورج بوش را نمی تواند درچارچوب یک پرونده دفاعی قرار داد زیرا شکل گیری هم پیمانی رسمی باید با موافقت کنگره آمریکا انجام پذیرد ، همچنین انجام عملیات نظامی علیه اران هم نیازمند جلب موافقت کشورهای همجوار ایران برای استفاده از خاک آنها جهت انجام این مهم دارد.
مسئله ای که اکنون اینکشورها وبخصوص ترکیه آنرا رد می کنند.