آفتابنیوز : اما در سال 1978 مغولها با پيشدستي ميزباني را به كشور خود بردند و بعد از آن نيز اين رقابتها مجدداً تا سال 1991 در شهر توليدوآمريكا برگزار شد؛ اما در سال 1992 ابرقدرت كشتي دنيا يعني روسها براي اولين بار ميزباني اين رقابتها را بر عهده گرفتند.
درگيريهاي ايالت چچن باعث شد تا روسها جام جهاني را به جاي برگزار كردن در ايالت داغستان، در پايتخت اين كشور يعني مسكو برگزار كنندجام جهاني سالهاي 1993 در چاتانوتا آمريكا، 1994 ادمونتون كانادا و 1995 مجدداً در چاتانوتا آمريكا برگزار شد و بالاخره پس از بيست سال، سالن 12 هزار نفري مجموعه ورزشي آزادي براي اولين بار اين رقابتها را ميزباني كرد و مليپوشان كشورمان توانستند در همين مسابقات عنوان قهرماني را از آن خود كنند.
پس از برگزاري اين جام در كشورمان، آمريكاييها دوباره دست به كار شده و از سال 1997 تا 2003 جام جهاني را در ايالتهاي اسپركن، بويس، واستيل واتر ميزباني كردند و در سالهاي 2004 و 2005 كشورهاي آذربايجان و ازبكستان پذيراي شش تيم برتر دنيا در شهرهاي باكو و تاشكند شدند تا اينكه براي دومين بار در تاريخ اين رقابتهاي باارزش بينالمللي، ميزباني به كشورمان واگذار شد و سالن سيد رسول حسيني شهر ساري امروز ميزبان خيل علاقهمندان به كشتي خواهد بود.
دلاور مردان تيم ملي كشتي آزاد كشورمان براي جبران ناكامي رقابتهاي جهاني مجارستان در اولين ديدارخودبه مصاف آزادكاران كشور تركيه ميروند كه مطمئناً با سابقهاي كه از تيم تركيه نشان داريم، كشتيگيران آنها بجز در يكي دو وزن نميتوانند آنچنان براي آزادكاران كشورمان مشكل ايجاد كنند.
اما رقابت اصلي ما در اين گروه با تيم متحول شده روسيه است. تيم ملي روسيه كه با تركيبي جوان به ساري آمده در ظاهر كمقدرت جلوه مينمايد، اما به هيچ عنوان تيم دست و پا بستهاي نيست و تجربه ثابت كرده است كه تيم ملي كشور روسيه در هر ميدان بينالمللي زهردار ظاهر شده و تمامي تيمهاي مطرح دنيا به كشتيگيران روسي به ديد ديگري نگاه ميكنند.
از طرفي تيم ملي كشتي آزاد كشورمان نيز با تلفيقي از كشتيگيران جوان و پرانرژي در كنار باتجربههايي همچون مراد محمدي، مسعود مصطفي جوكار، عليرضا حيدري به مصاف حريفان خود خواهد رفت و مطمئناً اگر جوانترهاي تيم ملي از جرأت و جسارت خود نهايت استفاده را ببرند، خلق پيروزيهاي بزرگ دور از دسترس آنها نخواهد بود.
اما از ديگر مسائلي كه تيم ملي ما را به سمت و سوي كسب عنوان قهرماني رهنمون ميكند، شرايط و فضاي حاكم بر سالن رقابتهاست، چراكه استان مازندران به عنوان پايتخت كشتي كشور، از علاقهمندان بيشماري برخوردار است و در واقع ورزش كشتي با خون اين مردم عجين شده و فعاليت حدود بيست هزار كشتيگير در اين استان كاملاً گوياي علاقهمندي مردم به اين ورزش كهن ميباشد. مطمئناً تشويقهاي بيامان تماشاچيان حاضر در سالن سيدرسول حسيني توان كشتيگيران خارجي را در هنگام مبارزه خواهد گرفت و اين مسأله كمك شاياني به كشتيگيران داخلي در جهت كسب پيروزي ميكند.
در مجموع زمينه قهرماني تيم ملي كشورمان مهيا است، فقط مانده جسارت و جنگندگي مليپوشان كه مطمئناً اگر با تواناييهاي فني آنها همراه شود، هيچ كشتيگيري را توان مقابله با آنها نيست.