آفتابنیوز : سرویس بینالملل- روزنامه «گاردین» با انتشار گزارشی اشاره میکند که نوع واکنش دونالد ترامپ رییسجمهوری منتخب امریکا نسبت به حمله اخیر صورت گرفته در برلین آلمان که به احتمال زیاد با انگیزههای تروریستی بوده است میتواند وضعیت خطرناکی را پیشروی جهان قرار دهد.
به گزارش آفتابنیوز؛ این روزنامه در ادامه مینویسد: ترامپ ضمن محکوم کردن حمله کامیون به سوی جمعیت در برلین این اقدام را کار «تروریستهای اسلامی» خواند و اظهار کرد که این تروریستها هدفشان قتلعام مسیحیان است. این اظهارنظر در حالی که بود که هنوز هویت راننده کامیون و انگیزه او مشخص نشده بود.
این روزنامه مینویسد: «علیرغم آنکه پلیس آلمان در حال یافتن سرنخهایی درباره حادثه حمله به بازار کریسمس برلین بود و رهبران آلمان خواستار اتحاد و حفظ آرامش همگان در اینباره شدند ترامپ با انتشار بیانیهای رویکردی متفاوت را اتخاذ کرد و آن را یورشی جهادی علیه مسیحیان خواند.
او در بیانیه خود اشاره کرد که تروریستهای اسلامی سالهاست که به طور مستمر مسیحیان را در جوامع مختلف و در عبادتگاههایشان میکشند و این بخشی از برنامه آنان برای ترویج و گسترش جهاد بینالمللی است. او در بیانیه خود اشاره کرد که باید تروریستها و شبکههای منطقهای و بینالمللی آنان را از سیاره زمین ریشهکن کرد. این موضوع در حالی از سوی ترامپ مطرح شده است که در ابتدا گفته شد یک پناهجوی پاکستانی توسط پلیس آلمان بازداشت شده و احتمالا او مظنون اصلی است اما روز سه شنبه اعلام شد که شواهد کافی برای اثبات نقش داشتن این فرد یافت نشده و هنوز هم تحقیقات بیشتر برای یافتن هویت راننده کامیون ادامه دارد.
در تقابل با بیانیه ترامپ «یواخیم گاوک» رییسجمهوری آلمان اشاره کرد که بررسی پرونده ادامه خواهد یافت اما همبستگی در میان جوامع مذهبی و قومیتی در آلمان ضروری است. او گفت که همزیستی مسالمتآمیز در آلمان باید ادامه داشت باشد. ما (آلمانیها) باید از یکدیگر مراقبت کنیم و باید با همدیگر صحبت کنیم.»
گاردین اشاره میکند این در حالیست که ترامپ نشان داده که آماده است تا بر تقسیمبندیهای فرقهای تاکید کند و بگوید که تروریستها الزاما مسلمان هستند و جنگی را علیه مسیحیان بهراهانداختهاند.
«الیزابت سندرز» استادیار علوم سیاسی در دانشگاه جورج واشنگتن میگوید: «آشکار است که اظهارات اینچنینی خوب نیستند و بر شدت شعلههای آتش ایجادشده و اختلافات میافزایند. ما از طریق انتخابات، رییسجمهوریها را انتخاب میکنیم و امیدوارم که شاهد به قدرت رسیدن افرادی باشیم که بخواهند به آرامش بیشتر جهان کمک کنند. ما میدانیم که جنگها به دلایل بسیاری آغاز میشوند اما یک دلیل عمده کمبود و فقدان اطلاعات است. کشورها گاهی اوقات سیاستها و نیات خود را وارونه جلوه میدهند امری که میتواند باعث ایجاد سوءتفاهمهایی شود حتی اگر پیامشان سیاست صمیمانهای را ارسال کرده باشد.»
سندرز که اکنون پژوهشگر مهمان در شورای روابط خارجی امریکا است میگوید در نتیجه عدم قطعیت زیادی در بحرانهای مرتبط با سیاست خارجی وجود دارد. در صورتی که ترامپ بخواهد مستقل از وزارت امور خارجه و وزارت وزارت دفاع نظر بدهد عدم اطمینان زیادی ایجاد خواهد شد؛ این موضوع خطرناک خواهد بود.
این روزنامه در ادامه اشاره میکند که موضوع اصلی آن است که ترامپ از طریق چه منابعی اطلاعات و دادههای مورد نیاز خود را بدست میآورد. این روزنامه مینویسد: «نزدیکترین مشاور امنیت ملی او مایکل فلین است و تمرکزش را بر روی تهدید تروریسم اسلامی قرار داده است.»