آفتابنیوز : ایسنا نوشت: این نهاد تازهتاسیس قرار است در تجارت و صنعت برای آمریکا سیاستگذاری کند.
پیتر ناوارو، چهره دانشگاهی که در دوره رقابتهای انتخاباتی مشاور دونالد ترامپ بود، کتابهایی نوشته که در آن از سیاست آمریکا در قبال چین به شدت انتقاد کرده است؛ از جمله کتابهای "جنگهای چینی آینده" و "مرگ به دست چین".
ترامپ در دوره انتخابات بر مساله تجارت خارجی آمریکا خیلی تاکید میکرد و از جمله از برخی توافقهای تجاری با چین و مکزیک انتقاد میکرد.
دونالد ترامپ که از کمتر از یک ماه دیگر رسما دولت را از باراک اوباما تحویل میگیرد، همین حالا هم با تماس تلفنی با رئیسجمهوری تایوان و همینطور برخی اظهارنظرهایش اعتراض مقامهای پکن را برانگیخته است.
به گزارش پایگاه خبری دویچه وله، تیم دونالد ترامپ که مقدمات انتقال دولت را میچیند، در اطلاعیهاش درباره انتصاب ناوارو به این سمت سیاستگذاری برای تجارت و صنعت آمریکا گفته است که او با بینش اقتصادیاش، جلوی فرار فرصتهای شغلی از ایالات متحده را میگیرد.
پیتر ناوارو در یادداشتی که تازگی برای سانفرانسیسکو کرانیکل نوشته، گفته است: "از دید ترامپ، همانقدر که تجارت آزاد خوب است، تجارت منصفانه هم باید خوب باشد وگرنه به همین جا میرسیم که هستیم؛ فرسایش شدید شالوده تولید در ایالات متحده، دستمزدهای راکد در ۱۵ سال گذشته، و بیش از ۱۲ میلیون آمریکایی که نمیتوانند کار خوبی با دستمزد آبرومندی پیدا کنند."
بر اساس یکی از کتابهای ناوارو "مرگ به دست چین"، یک فیلم مستند هم ساخته شده است که میشود به رایگان روی یوتیوب دید. او در مقدمه این فیلم از بینندگان میخواهد که با نخریدن محصولات ساخت چین، از آمریکا دفاع و خانواده خود را حمایت کنند.
این فیلم به تاثیر صنعت چین بر محیط زیست هم به عنوان یکی از جنبههای منفی رشد اقتصادی چین اشاره میکند. منتقدان این رویکرد میگویند، اقدامهای تند علیه تجارت با چین میتواند به یک "جنگ تجاری" منجر شود که هم به آمریکا و هم به چین صدمه میزند.