نیروهای ویژه روسیه و ایران در تابستان امسال مانوری مشترک برگزار کردند. گزارشهایی از حضور جنگندههای روسیه در پایگاه هوایی ایران (نوژه) برای حمله به مواضع مخالفان در سوریه منتشر شد که اولین بار در تاریخ معاصر ایران بود آن کشور با میل و رغبت اجازه استفاده یک نیروی خارجی را از پایگاههای نظامیاش میداد.
آفتابنیوز : سرویس بینالملل- «مایکل روبین» تخلیلگر اندیشکده نئومحافظهکار «امریکن اینترپرایز» با انتشار یادداشتی اشاره میکند که منتقدان جورج دابلیو بوش رییسجمهور پیشین امریکا زمانی که ایران را در محور شرارت قرار داد -آن هم در کنار صدام حسین در عراق و کره شمالی- مورد انتقاد بسیاری قرار گرفت. ۱۵ سال از آن تاریخ میگذرد؛ در آن زمان منتقدان میگفتند که هیچ شواهدی وجود ندارد که نشان دهد این سه کشور با یکدیگر همکاری داشتهاند؛ در نتیجه، چگونه میتوان آنان را در یک محور قرار داد»؟
به گزارش آفتابنیوز؛ او در ادامه مدعی است که ایران و کره شمالی روابط موشکی و شاید هستهای با یکدیگر دارند و مینویسد: به طور فزاینده این روابط در حال گسترش بودهاند. همچنین به نظر میرسد که یک محور واقعی بین روسیه و ایران در حال توسعه است. من پیشتر درباره روابط ایران و روسیه نوشته بودم. علیرغم آن که روابط این دو کشور در حال حاضر در ۵۰۰ سال اخیر گرمترین رابطه بوده است با این حال، ایرانیان همواره با دیده تردید و عدم اعتماد کامل به روسها نگریستهاند.
البته این تردیدها منجر به توقف روابط نظامی میان دو کشور نشده است. نیروهای ویژه روسیه و ایران در تابستان امسال مانوری مشترک برگزار کردند. گزارشهایی از حضور جنگندههای روسیه در پایگاه هوایی ایران (نوژه) برای حمله به مواضع مخالفان در سوریه منتشر شد که اولین بار در تاریخ معاصر ایران بود آن کشور با میل و رغبت اجازه استفاده یک نیروی خارجی را از پایگاههای نظامیاش میداد. در حال حاضر به نظر میرسد که این موضوع پذیرفته شده است. علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران اعلام کرد که ایران و روسیه یک پایگاه نظامی مشترک دارند که در آن مشاوره لازم برای کمکرسانی به ارتش سوریه و نیروهای حامی مقاومت را با کمک یکدیگر انجام میدهند. محسن رضایی از اعضای بلندپایه محمع تشخیص مصلحت نظام نیز اعلام کرده بود که هدف ایران تقویت اتحاد با روسیه و ترکیه است.
روبین در ادامه با نکوهش اوباما اشاره میکند که اتحادها یکشبه شکل نمیگیرند و بخشی از وضعیت بد کنونی به دلیل اشتباهات و از دید او کوربینی جان کری وزیر امور خارجه و اوباما رییسجمهوری امریکا بوده است. او میافزاید: آنان درک نکردند که حمایت روسیه از توافق هستهای ربطی به مهارت کری به عنوان یک دیپلمات نداشت و بیشتر به تحقق استراتژی بزرگ روسیه برای تقویت خود و رویکرد ایران نسبت به امریکا بستگی داشت.
او در پایان اشاره میکند که چگونگی رویارویی با این اتحاد مشکل اصلی ترامپ خواهد بود.