کد خبر: ۴۱۷۸۰۳
تاریخ انتشار : ۱۳ دی ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۴

2017؛ سال انتخابات‌های سرنوشت ساز در اروپا

علاوه بر تهدید ظهور فزاینده پوپولیسم که در سال 2016 اروپا را گرفتار کرد انتخابات در کشورهای هلند، فرانسه، آلمان و احتمالا لهستان منجر به تغییر شکل دورنمای سیاسی اروپا در سال جدید میلادی خواهد شد.
آفتاب‌‌نیوز :
روزنامه دیلی صباح در گزارشی نوشته است: پیروزی دونالد ترامپ،‌ در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر آمریکا به همراه رای ناگهانی انگلیسی‌ها به خروج از اتحادیه اروپا در ماه ژوئن گذشته در یک همه پرسی، نگرانی‌ها درباره وقوع نتایج غیرمنتظره دیگر از این دست در انتخابات کشورها در اروپا را افزایش داده و این مساله تهدید بزرگی را متوجه اتحادیه اروپا کرده است. با این حال هنوز برخی معتقدند سال 2017 ممکن است به شکلی مثبت تمام شود.

نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد به عنوان مثال فرانسوا فیون، کاندیدای حزب محافظه کار فرانسه رقابت شدیدی با کاندیدای راست افراطی جبهه ملی فرانسه یعنی ماری لوپن در انتخابات ریاست جمهوری این کشور خواهد داشت و آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان احتمالا در انتخابات ماه سپتامبر در این کشور پیروز خواهد شد.

پیروزی مرکل و فیون می‌تواند منجر به افزایش احساس ثبات در قلب اروپا و فعال شدن مجدد شراکت آلمان-فرانسه به عنوان نیروی محرکه پروژه اروپا شود.

فرانسه

انتخابات ریاست جمهوری بعدی فرانسه در دو دور در ماه‌های آوریل و مه سال جاری میلادی برگزار خواهد شد. فرانسوا اولاند، رئیس‌جمهور فرانسه پیشتر اعلام کرد که قصد کاندیداتوری مجدد برای انتخابات ریاست جمهوری را ندارد. مهاجرت و مخالفت با اتحادیه اروپا و منطقه یورو در انتخابات ریاست جمهوری 2017 فرانسه مسائل محوری هستند.

مارین لوپن، رهبر حزب جبهه ملی می‌خواهد جلوی آنچه که مهاجرت انبوه را خوانده بگیرد و بر لزوم خروج از اتحادیه اروپا و منطقه یورو تاکید کرده است.

در نظرسنجی‌ها مارین لوپن در انتخابات ریاست جمهوری سال جاری میلادی در جایگاه دوم قرار می‌گیرد اما او امیدوار به تقویت جایگاهش بعد از پیروزی دونالد ترامپ در آمریکا است.

در دو سال گذشته ناخرسندی مردم از حریان اصلی سیاست فرانسه و اغتشاش در میان مخالفان لوپن به نفع او تمام شده است با این حال با نزدیک شدن به موعد انتخابات ریاست جمهوری در فرانسه رخدادها ممکن است به ضرر دورنمای ریاست جمهوری لوپن تمام شود. این کاندیدای ضد مهاجرت و ضد جهانی سازی جبهه ملی فرانسه از اواخر ماه نوامبر تاکنون در نظرسنجی‌ها تنزل یافته و در حالیکه پیش از این از هر ده نفر سه نفر به او رای می‌دادند اما در حال حاضر از هر چهار نفر یک نفر به او رای می‌دهد.

نظرسنجی "هریس اینترکتیو" بعد از انتخابات مقدماتی 27 نوامبر نشان داد، لوپن با کسب 24 درصد رای پشت فرانسوا فیون،‌ کاندیدای ریاست جمهوری حزب جمهوری‌خواهان فرانسه که 26 درصد کسب کرده قرار دارد و این ضعیف‌ترین نتایج لوپن در چند ماه گذشته بوده و تاکنون بهبود نیافته است.

انتخاب فرانسوا فیون در 27 نوامبر به عنوان کاندیدای محافظه کاران فرانسه برای ریاست جمهوری اولین دردسرها را برای او ایجاد کرده است.

فیون دیدگاه‌هایی بر سر مسائلی نظیر سقط جنین و ازدواج هم‌جنس‌گرایان دارد که حامیان لوپن را به خود جذب می‌کند. با این حال لوپن برای مقابله با فیون بر طرح‌های تهاجمی او به منظور کاهش بودجه بخش دولتی حمله کرده و این طرح‌های او را حمله به کارگران فرانسوی خوانده و وعده حمایت از آنها را داده است.

یک مانع پیش رو دیگر برای لوپن کاندیداتوری امانوئل ماکرون، در 16 نوامبر برای ریاست جمهوری است و او به عنوان یک کاندیدای مستقل سیاست‌های سنتی چپ و راست را رد کرده است.

هلند

پیروزی‌های جدید پوپولیست‌ها در اروپا و پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در عین حال توجهات را به نتیجه انتخابات در هلند جلب کرده است. هلند در مارس 2017 انتخابات پارلمانی برگزار می‌کند.

براساس جدیدترین نظرسنجی حزب راست افراطی آزادی (PVV) متعلق به گرت ویلدرز محبوبیتش در میان رای دهندگان این کشور را به بالاترین سطح خود رسانده و این حزب در انتخابات در صدر رقابت‌ها قرار دارد و 34 کرسی را از مجموع 150 کرسی مجلس سفلای پارلمان هلند کسب خواهد کرد و این 10 کرسی بیشتر از نزدیکترین رقیب این حزب یعنی حزب لیبرال‌ها متعلق به مارک روته، نخست وزیر هلند خواهد بود.

ناظران سیاسی می‌گویند، گرت ویلدرز اسلام ستیز به این دلیل توانسته که جایگاه خود را در میان هلندی‌ها تقویت کند که به روی نگرانی آنها از مهاجران و همچنین احساسات ضد اروپایی مانور داده است.

گرت ویلدرز روز جمعه گذشته از بابت اتهام تبعیض علیه مراکشی‌ها گناهکار شناخته شد اما از بابت یک اتهام دیگر یعنی نفرت پراکنی تبرئه شد.

محاکمه گرت ویلدرز در آستانه انتخابات مهم سال آینده میلادی به شدت مورد توجه قرار گرفت.

ویلدرز 53 ساله فوراً تاکید کرده که خواهان تجدیدنظر در محکومیتش خواهد شد. او اتهامش مبنی بر اعمال تبعیض و تحریک به نفرت را اتهاماتی دیوانه‌وار خوانده و گفته سه قاضی که حکم او را داده‌اند از حزب راست گرای PVV متنفر بوده‌اند.

آلمان

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان نیز در انتخابات ریاست جمهوری این کشور که در فوریه 2017 برگزار خواهد شد، با دورنمای انتخاب مجدد روبرو است.

تصمیم مرکل در سال گذشته میلادی برای بازکردن مرزهای کشورش به روی پناهجویان کشورهای جنگ زده مثل سوریه،‌ عراق و افغانستان باعث تحسین کشورهای جهان از او شده است اما همچنین این باعث تشدید نگرانی‌های مردم آلمان نسبت به یکپارچه سازی این پناهجویان در این کشور گردیده است.

این در حالی است که حزب متعلق به مرکل طی ماه‌های گذشته در انتخابات محلی در منطقه مکلنبرگ – وست پومرانیا و پس از آن در برلین نتایج چندان خوبی کسب نکرده و پشت سر حزب مهاجرستیز "آلترناتیو برای آلمان" در جایگاه سوم قرار گرفته است.

مرکل که شدیداً در مقابل فشارها علیه سیاست درهای باز به منظور پذیرش پناهجویان مقاومت می‌کند، از کاهش شدید محبوبیت رنج می‌برد.  آلمان همچنین در ماه سپتامبر انتخابات پارلمانی برگزار خواهد کرد.

حزب اتحاد سوسیال مسیحی که حزب خواهر برای حزب دموکرات‌های مسیحی متعلق به آنگلا مرکل محسوب می‌شود، شدیداً با سیاست درهای باز مرکل برای پذیرش پناهجویان مخالفت کرده تا نظر رای دهندگان را که از بابت انبوه مهاجران در آلمان خشمگین هستند، به خود جلب کند.

حزب اتحاد سوسیال مسیحی همواره محافظه کارتر از حزب مرکل عمل کرده است اما حزب مرکل در مقابل در بیرون ایالت باواریا به عنوان پایگاه حزب اتحاد سوسیال مسیحی فعال‌تر بوده است.

ائتلاف میان این دو حزب انتظار می‌رود که در انتخابات سراسری سال جاری آلمان ضعیف‌تر از حزب آلترناتیو برای آلمان عمل کند.

حزب آلترناتیو برای آلمان به عنوان یک حزب ضد خارجی‌ها و ملی‌گرا اخیراً چندین موفقیت چشمگیر انتخاباتی به دست آورده است که علت آن نگرانی از بابت بحران مهاجران بوده است.

ایتالیا

ماتئو رنتزی، بعد از رد شدن طرح اصلاحاتش در همه پرسی 4 دسامبر آن هم در حالی که سه سال در قدرت قرار داشت، از نخست وزیری استعفا کرد اما او خواهان بازگشت مجدد به عرصه سیاست شده و به دنبال برگزاری انتخابات زودهنگام در بهار بعدی است.

پائولو جنتیلونی، نخست وزیر جدید ایتالیا مشخص نکرده که دولتش تا چه زمان دوام خواهد آورد. زمان برگزاری انتخابات بعدی ایتالیا وابسته به این است که این کشور با چه سرعتی قوانین انتخاباتی خود را اصلاح کند. دو نظام انتخاباتی متفاوت برای دو مجلس پارلمان این کشور وجود دارد و این وضعیت موجب شده که انتخابات‌ منجر به نتیجه قطعی نشود، با این حال در حالی که همه احزاب بر لزوم اصلاحات توافق دارند، اتفاق نظری درخصوص قانون جدید انتخاباتی حاصل نشده است.

جنتیلونی که برخلاف شیوه تقابلی رنتزی لحنی میانه‌رو و ملایم دارد گفته که دولتش احزاب را برای دستیابی به یک توافق تشویق خواهد کرد اما پیشنهادی در این زمینه نداده است.

به گزارش ایسنا، نظام انتخاباتی که رنتزی در سال 2015 پیگیری کرد غیرقابل استفاده است زیرا براساس این نظام مجلس عولیای پارلمان یعنی سنا دیگر با رای مستقیم انتخاب نخواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین