آفتابنیوز : به نوشته روزنامه نیویورک تایمز، ژنرال جیمز ماتیس گزینه پیشنهادی دونالد ترامپ رییس جمهور منتخب آمریکا برای وزارت دفاع در کمیته روابط خارجی مجلس سنا به تشریح برنامههای خود به عنوان وزیر دفاع آتی آمریکا در صورت تایید سنا پرداخت.
جیمز ماتیس ۶۶ ساله در نشست روز پنجشنبه سنای آمریکا که برای بررسی صلاحیتش تشکیل شده بود، درباره توافق هستهای ایران و گروه ۱+۵ گفت: از نظر من این توافق ناقص است و توافقی دوستانه نیست اما وقتی آمریکا قولی میدهد، ما باید به آن احترام بگذاریم، به آن پایبند باشیم و به همکاری با متحدانمان ادامه دهیم.
ماتیس در حالی این اظهارات را درباره توافق هستهای با ایران مطرح کرده است که دونالد ترامپ در زمان رقابتهای انتخاباتیاش گفته بود؛ در صورت پیروزی این توافق را که از نظر او بدترین معامله ممکن است، پاره خواهد کرد.
نامزد پیشنهادی ترامپ برای وزارت دفاع آمریکا در ادامه سخنان خود با تکیه بر ادعاهای بیاسا سو خصمانه غرب و آمریکا علیه سیاستهای منطقهای کشورمان گفت که نفوذ مخرب ایران در خاورمیانه در حال افزایش است و این نفوذ تهدیدی برای منطقه و منافع آمریکا در آن به حساب میآید.
به نوشته این روزنامه آمریکایی، ژنرال جیمز ماتیس که حامی تشدید سیاست آمریکا در قبال ایران است، اعلام کرده که آمریکا نباید اجازه دهد عراق به کشوری تبدیل شود که در همسایگی ایران دنباله روی سیاستهای تعیین شده از طرف این کشور باشد.
وی پیش از این نیز ایران را تهدیدی بزرگ در منطقه خوانده بود.
وی همچنین در جلسه سنا به برنامه موشکهای بالستیک ایران اشاره و تاکید کرد که باید تهدید موشکهای بالستیک ایران جدی گرفته شود.
به گزارش ایسنا، ژنرال جیمز ماتیس که چهار دهه فعالیت نظامی را پشت سر گذاشته است، در دومین حمله ارتش آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۴ فرماندهی نیروهای این کشور را در حمله برای اشغال شهر فلوجه به عهده داشت؛ حملهای که کشتگان فراوانی برجای گذاشت.
باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا شش سال بعد پست فرماندهی ستاد مرکزی ارتش آمریکا را به ژنرال جیمز ماتیس محول کرد.
ی در پست جدیدش برنامه خروج نیروهای آمریکا از عراق را سازماندهی و اجرا کرد.
جیمز ماتیس در سال ۲۰۱۳ بازنشسته شد.
وی در حالی این ادعاها را علیه ایران تکرار کرده است که بررسی حقایق و حتی گزارشات رسانهها نشان میدهد که سیاستهای مداخلهجویانه کشورهایی چون آمریکا و برخی کشورهای عرب منطقه در خاورمیانه موجب بروز جنگ، ناآرامی و بیثباتی در این منطقه و گسترش آن شده است اما این کشورها تلاش میکنند تا با گرفتن انگشت اتهام خود به سمت ایران و طرحاین ادعاهای خصمانه بر واقعیت سرپوش بگذارند و توجه جامعه بینالملل را از آن منحرف کنند.
مقامات ایران همواره این ادعاها را رد و تاکید کردهاند که تهران هیچ دخالتی در امور داخلی دیگر کشورها ندارد و ملتها خود باید سرنوشت کشورهایشان را تعیین کنند.
ایسنا