آفتابنیوز : به گزارش خبرگزاری فرانسه علی حسینی تاش، رئیس هیئت مذاکره کننده در روسیه مذاکرات را مثبت و سازنده ارزیابی کرد و ابراز امیدواری کرد که دو طرف به توافقی در زمینه غنی سازی اورانیوم دست پیدا کنند.
این در حالی است که سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه پیش داوری در مورد نتایج مذاکرات را زودهنگام دانسته است.
حسینی تاش همچنین گفته است که دو طرف در مورد اینکه ارجاع ایران به شورای امنیت یافتن راه حل مسالمت آمیز برای حل مساله را به خطر می اندازد، به توافق رسیده اند.
در عین حال نیکلاس برنز معاون وزیر خارجه امریکا که برای شرکت در نشست گروه هشت در مسکو به سر می برد بی نتیجه خواندن مذاکرات گفته است: ما بخشی از مذاکرات نیستیم، بنابراین نمی توانیم مطالب دست اولی به شما ارائه دهم . . . . اما آنچه که ما می دانیم این است که هیچ مطلب جدیدی در مذاکرات مطرح نشده است.
روزنامه نیویورک تایمز با اشاره به مواضع ایران و روسیه برای به دست آوردن زمان بیشتر استفاده می کند.
ایران اگر چه اعلام کرده که طرح روسیه در مورد سرمایه گذاری مشترک و غنی سازی در خاک روسیه را مورد بررسی قرار می دهد اما در عین حال بر حق غنی سازی در خاک خود نیز اصرار دارد.
در صورت موفق نبودن مذاکرات، ایران با اقدامات شورای امنیت روبرو خواهد شد.
در عین حال دیپلمات ها در مورد تحریم هایی که ممکن است شورای امنیت بر علیه ایران وضع کند به خاطر مخالفت کشورهایی مثل چین و روسیه تردید دارند.
به احتمال زیاد شورای امنیت ابتدا با صدور قطعنامه ای از ایران می خواهد که فعالیت های غنی سای را متوقف کند. گام بعدی نیز می تواند در مورد گسترش بازرسی های آژانس بین المللی انرژی هسته ای باشد.
چین و روسیه که می توانند هرگونه اقدام شورای امنیت در مورد ایران را وتو کنند با وجود نگرانی از جاه طلبی های هسته ای ایران نمی خواهند منافعشان در رابطه با این کشور به خطر بیفتد.
سخنگوی وزارت خارجه چین بار دیگر از ایران خواسته است با تعلیق غنی سازی اورانیوم شرایط لازم برای یافتن راه حلی از طریق مذاکره را ایجاد کند.
نیویورک تایمز همچنین می افزاید: یک مقام ارشد نروژی گفته است که در دیدار با معاون وزیر خارجه ایران سعید جلالی، در تهران پیشنهادی در مورد گسترش مذاکرات امنیتی به او داده و ایران نیز این پیشنهاد را رد نکرده است.
ریموند جانس هدف از این ملاقات را یافتن راه حلی از طریق مذاکره برای اجتناب از ارجاع ایران به شورای امنیت عنوان کرده است.
در عین حال غلام رضا آقازاده، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفته است که هیچ تحریم و اقدام نظامی نمی تواند فعالیتی را که در ژانویه در نطنز( غنی سازی اورانیوم در مقیاس کم برای اهداف تحقیقاتی) آغاز کرده ایم متوقف کند.