آفتابنیوز : به گزارش خبرگزاري فرانسه، سرگي كرينكو در آن زمان 35 سال سن داشت و گمنام بود، به گونهاي كه لقب او را به سبب اين انتخاب، «جايزهي تخم مرغ شانسي» گذاشته بودند.
در آن زمان، به اعتقاد برخي تحليلگران، ارتقاي برقآسا و ناگهاني كرينكو نشاندهندهي تمايل بوريس يلتسين براي يافتن كسي بود كه بتواند بحران مالي كشور را كه ميدانست به زودي گريبانگير روسيه خواهد شد، بر روي دوشش بيندازد.
كرينكو اوت همان سال و در پايان همين بحران از كار كنار گذاشته شد و رقباي سياسياش وي را در ماجراي از بين رفتن ميلياردها دلاري كه مسكو از صندوق بينالمللي پول قرص گرفته بود، زير سوال بردند.
هر چند وي مجبور شد به شهرستان بازگردد و در فاصله زماني 2000 تا 2005 ميلادي به عنوان نمايندهي ولاديمير پوتين، رييس جمهور در ولگاي روسيه فعاليت كند، اما منشا قدرت را ترك نكرد.
وي در عين خدمت در ولگا، يك پايش در مسكو بود و به عنوان رييس كميسيون نابودسازي سلاحهاي شيميايي فعاليت ميكرد و پس از آن نيز در نوامبر سال گذشته به عنوان رييس آژانس فدرال انرژي اتمي روسيه موسوم به روس اتم انتخاب و جانشين الكساندر روميانتسف شد.
به اعتقاد تحليلگران اگر چه كرينكو هم اينك در جايگاه نخست در برابر ايران قرار دارد، اما تنها اختياري كه دارد، اجراي خواستهاي كرملين و دفاع از مواضع هستهيي روسيه در خارج است.
سرگي كرينكو، بيست و ششم ژوئيه 1962 ميلادي در سوخومي كه هم اينك مركز منطقهي جداييطلب گرجي نزديك به روسهاست، در خانوادهاي فيلسوف به دنيا آمد و خودش نيز در سن 38 سالگي دكتراي فلسفه گرفت.
كرينكو كه مهندس نيروي دريايي است، در دوران اتحاد جماهير شوروي مسوول جوانان كمونيست در گوركي واقع در ولگاي روسيه بود. وي سال 1993 ميلادي تحصيلاتش را در فرهنگستان كارمندان ارشد در تخصص دارايي و بخش بانكي به پايان رساند و در ادامه، رياست شركت نفتي نورسي اويل را در سال 1996 ميلادي بر عهده گرفت و در مه 1997 معاون اول وزير انرژي شد و در ماه نوامبر همان سال به عنوان وزير انرژي روسيه انتخاب شد.
پل فلگنهاور، كارشناس مستقل مسايل سياسي ميگويد: كرينكو كه مديري كارآمد بود، موفق شد تا خلع سلاح شيميايي را در روسيه به نتيجه برساند. كرملين وي را به اميد اين كه بتواند به بخش انرژي اتمي كشور كه به شدت از فساد مالي آسيب ديده بود، سر و ساماني دهد، به عنوان رييس آژانس فدرال انرژي اتمي روسيه برگزيد.
اما به اعتقاد انتون خولوپسكوف، محقق مركز تحقيقات سياسي مسالهي هستهيي ايران براي مسكو مسالهاي سياسي است و كرينكو فعال اصلي مذاكرات با تهران به حساب نميآيد.
به اعتقاد اين تحليلگر روس، در پروندهي هستهيي ايران، كرينكو بيش از هر چيز مسوول موضوعات فني از قبيل ايجاد كنسرسيوم روسيه - ايران براي غنيسازي اورانيوم و ساخت نيروگاه هستهيي بوشهر است.