آفتابنیوز : سرویس بینالملل- روزنامه گاردین در مطلبی اشاره کرده است که حملات لفظی اخیر رییسجمهوری امریکا و اطرافیان او علیه ایران و وضع تحریمهای تازه علیه تهران پس از آزمایش موشکی، در داخل بازی را دست تندروها و به نفع آنان قرار خواهد داد.
به گزاش آفتابنیوز؛ این روزنامه در ادامه اشاره میکند که ایرانیان به خوبی تجربه زندگی با احمدینژاد را دارند و میدانند که اظهارات و اقدامات تندروانه یک سیاستمدار که با شور و حرارت صحبت میکند تا چه اندازه خطرناک است. سیاستمداری که متوجه طرف مقابل نیست و اغلب گفتههایش دروغ و تحریف حقایق هستند. این رویکرد را در قبال ممنوعیت سفر ایرانیان و تحریمهای موشکی اخیر علیه ایران میبینیم. این روزنامه از این موضوع به عنوان اقدام ایرانهراسانه ترامپ یاد میکند و هدف آن را منحرفکردن افکار عمومی داخلی امریکا میداند که در راستای منافع نتانیاهو و کشورهای عربی ثروتمند متحد امریکا هستند.
این روزنامه اشاره میکند که مسئله اساسی این است؛ پیام ترامپ آن است که مشکل او صرفا با دولت ایران نیست بلکه با ملت ایران است. چرا که او شهروندان ایرانی را از سفر به ایران منع کرده است؛ این در حالیست که در حدود ۱۲ هزار دانشجوی ایرانی مشغول به تحصیل در امریکا حضور دارند. همچنین دادههای موسسه آموزش بینالمللی نشان میدهد که این میزان دانشجو بیسابقه است و مجموع شش کشور دیگر قرار گرفته در فهرست مجموعا ۵۰۸۵ دانشجو دارند.
این روزنامه در ادامه اشاره میکند که تصمیم اخیر امریکا امید دانشجویان ایرانی را بر باد داد. فرار مغزها از ایران همواره به امریکا صورت میگرفت و افرادی مانند امید کردستانی رییس اجرایی توئیتر و پی یر امیدیار بینانگذار «ایبی» و مریم میرزاخانی برنده برترین جایزه در ریاضیات در سال ۲۰۱۴ میلادی همگی ایرانیانی بودند که به آمریکا مهاجرت کرده بودند.
واقعیت آن است که از سال ۱۹۷۵ میلادی به این سو حتی یک ایرانی نیز در خاک امریکا، امریکاییای را نکشته است. نکته عجیب آن است که ایران در حال حاضر برنامه هستهای خود را به پایین سطح ممکن رسانده و بازرسیها بازرسان آژانس انجام میشوند اما امریکا هنوز هم نگران است. گاردین اشاره میکند که مشکل ترامپ با موجودیت جمهوری اسلامی و در قدرت بودن آن است.
گاردین مینویسد رویکرد اخیر ترامپ نشان از آن دارد که اتفاقا مشاوران اطراف او که اکثرا نزدیک به سازمان مجاهدین (منافقین) هستند بر او تاثیرگذارند و ترامپ سیاست تغییر رژیم در ایران را در دستور کار قرار داده است. این روزنامه اما اشاره میکند ترامپ باید بداند که منافقین به دلیل حمایت از صدام جزو منفورترین گروهها در ایران هستد.
این روزنامه در ادامه اشاره میکند که به تازگی سایت بریت بارت نزدیک به ترامپ مصاحبهای را با رضا پهلوی انجام داد و او را به عنوان جایگزینی برای مشکلات ایران معرفی کرد. با این حال گاردین اشاره میکند در مجموع او پایگاه قویای در ایران ندارد و سلطنت در ایران منفور است.
این روزنامه در ادامه اشاره میکند که ایرانیان بهای بالایی برای اظهارات تندوانه و تنشزای دولتمردان پیشین خود پرداخت کردهاند. رفتار ترامپ اکنون اما بهانه خوبی را به دست تندروها در داخل ایران میدهد؛ بخصوص آنهایی که میخواهند نشان دهند حسن روحانی راه غلطی را در پیش گرفته و صلح با غرب امکانناپذیر است.
گاردین مینویسد اقدامات دو هفته اخیر ترامپ، کار را برای مقامات ایران راحتتر کرد و ایرانیان به راحتی باور میکنند که امریکا دشمن آنهاست.
روزنامه «وال استریت ژورنال» نیز در گزارشی مشابه اشاره میکند که اظهارات و اقدامات اخیر ترامپ به نفع دلواپسان در ایران تمام خواهد شد. این روزنامه مینویسد: «آنان اکنون میتوانند راحتتر نمایش ضدامریکایی خود را اجرایی کنند و برای انتخابات ریاستجمهوری آماده شوند. علیاکبر ولایتی اخیرا گفته بود که اقدامات ترامپ تنها باعث خواهد شد که خود او در اذهان مردم بیاعتبار شود. سردار سلامی معاون فرمانده سپاه نیز گفته بود که ایران هرگز در مقابل خواستههای قدرتهای خارجی سر تعظیم فرود نخواهد آورد و برنامه موشکیاش را با توان ادامه خواهد داد. حجت الاسلام احمد خاتمی امام جماعت در نماز جمعه نیز گفته بود که ایران سلاحهای مورد نیاز خود را بیش از هر زمان دیگری برای مقابله با امریکا اماده کرده است. او امریکا را به گرگ تشبیه کرده بود».
وال استریت ژورنال در ادامه مینویسد: در یک نظرسنجی صورت گرفته در ماه دسامبر گذشته حدود نیمی از هزار پاسخ دهنده ایران سیاستهای ترامپ را خصمانه قلمداد کرده بودند.
این روزنامه در ادامه اشاره میکند که اقدامات اخیر ترامپ پیروزی دوباره روحانی در انتخابات را در هالهای از ابهام قرار داده است. این روزنامه مینویسد: با این حال، «علی واعظ» از کارشناسان گروه بینالمللی بحران اشاره میکند که مقام معظم رهبری هنوز هم روحانی را بهترین گزینه میدانند. او میگوید: «کلیت نظام در ایران هنوز هم به دیپلماتها و تکنوکراتهای اقتصادی نیاز دارد.»
وال استریت ژرنال و گاردین هم اشتباه کرده اند! مردم ایران بدامان تند روها و کند روها نخواهند افتاد. مردم ایران بسیار ساعی بیش از یکصد و ده سال است که یک بند، با تمام قوا همانطوری هم که نظر دهنده ای هم در بالا گفته است، بدنبال دمکراسی و مشروطیت میباشد(نامبرده از جمهوریت سخن گفته است).
بدین خاطر است که ام.آمریکا با مردان پشت پرده سازمان سیا و وال استریت که سرنخ تمام عروسک های برقدرت نشسته دولت آمریکا را بدست دارند، همراه با مجاهدین ضد خلق، خائنین به ایران و ایرانی، عروسکهای بی صورت شده و پارکابی عموسامی، همچنین /ربع پهلوی که روی زانوی عموسام نشسته است/ که همیشه به چکمه لیسی اربابان خود در ام.آمریکا مشغول بوده و میباشد، کوچکترین شانسی نداده و نمیدهند و امضای سند مستعمرگی ایران درسال ۴۲ بدست شاه خائن را فراموش نمیکنند.
البته درصد کوچکی استثناء نشاندهنده صحت آن میباشد(سلطنتی ها در ایران). شاه هم در مقابل تظاهرات ۱۲ میلیونی ایرانیان در انقلاب شکوهمند ۲۲ بهمن ۵۷ توانست یک میلیون نفر را بخیابان ها بیاورد.
آینده از آن مردم ایران است.