کد خبر: ۴۲۸۸۶۰
تاریخ انتشار : ۰۳ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۸:۰۰
آیا ایران و آمریکا به سوی یک رویارویی تازه پیش می‌روند؟

پیامدهایی افزایش تنش بین ایران و آمریکا/سناریوی خطرناک ترامپ علیه برجام/تندروها باور دارند که می‌توان با ترامپ معامله کرد

تهدیدات ترامپ محدود به سفر ایرانیان نمی‌شود. او علیه برجام نیز سخن گفته است. اگر این جنگ لفظی ادامه یابد چه تاثیری بر انتخابات ریاست‌جمهوری پیش‌روی ایران خواهد گذاشت؟ /به دلیل آن‌که علاوه بر آمریکا کشورهای دیگری نیز امضاکننده برجام هستند ترامپ راه‌های زیرکانه‌تری را برای تضعیف توافق هسته‌ای انتخاب می‌کند./روحانی دل‌خوشی از ترامپ ندارد.
آفتاب‌‌نیوز :
سرویس بین‌الملل- بخش انگلیسی شبکه خبری «بی بی سی» با طرح این پرسش که آیا ایران و امریکا به سوی یک رویارویی تازه پیش می‌روند؟، می‌نویسد: «پس از دورانی آشفته، سه هفته پس از به قدرت رسیدن دونالد ترامپ رییس‌جمهوری آمریکا، او ایران را تهدید شماره یک جهان خوانده است.»

به گزارش آفتاب‌نیوز، در ادامه این گزارش آمده است: برای ایرانیان اظهارات او نگران‌کننده شده‌اند به خصوص آن‌که فرمان ممنوعیت صدور ویزا برای اتباع هفت کشور مسلمان از جمله ایران را صادر کرده است. در میان این کشورها ایران بزرگترین گروه مهاجران مستقر در آمریکا را تشکیل می‌دهد. پس از اعلام این فرمان بسیاری از ایرانیان مضطرب شدند؛ به خصوص آن‌که دیگر نمی‌توانستند اقوام‌شان را ملاقات کنند. اما تهدیدات ترامپ محدود به سفر ایرانیان نمی‌شود. او علیه برجام نیز سخن گفته است. اگر این جنگ لفظی ادامه یابد چه تاثیری بر انتخابات ریاست‌جمهوری پیش‌روی ایران خواهد گذاشت؟ 

پیامدهایی تنش در روابط ایران و امریکا/سناریوی خطرناک ترامپ علیه برجام

«گری سیمور» هماهنگ‌کننده پیشین دولت اوباما در امور کنترل تسلیحات در کاخ سفید باور دارد که ممکن است ترامپ فشار بر روی برجام را تشدید کند و اجرای آن را دشوراتر سازد با این حال او معتقد است که به سرعت راهی برای مذاکره دوباره ایجاد می‌شود و آمریکا نیز برای تحمیل شرایط خود نیازمند لغو تحریم‌های بیشتر وضع شده علیه ایران خواهد بود.

یک عضو مرکز مطالعات خاورمیانه در دانشگاه دنور باور دارد به دلیل آن‌که علاوه بر آمریکا کشورهای دیگری نیز امضاکننده برجام هستند ترامپ راه‌های زیرکانه‌تری را برای تضعیف توافق هسته‌ای انتخاب می‌کند. او می‌گوید: «من تردید دارم ک ترامپ خود توافق هسته‌ای را لغو کند؛ او می‌خواهد به قدری بر ایران فشار آورد که خود آن کشور زیر برجام بزند و جامعه بین‌المللی آمریکا را مقصر نداند. ترامپ امیدوار است که بتواند این سناریو را اجرایی نماید.»

این شبکه خبری در ادامه نظر یک کارشناس مسائل ایران در دانشگاه فلوریدا جنوبی را جویا شده است و می‌گوید که تندروها در ایران باور دارند که می‌توان با ترامپ معامله کرد. آنان او را فردی عملگرا، غیر‌ایدئولوژیک و تاجر‌مسلک می‌دانند که مایل به مذاکره با ایران خواهد بود. 

با این حال روحانی دل‌خوشی از ترامپ ندارد. او که می‌خواهد در انتخابات ریاست‌جمهوری دوباره انتخاب شود، اکنون در جنگ لفظی میان تهران و واشنگتن است و میراث‌اش یعنی برجام در معرض خطر است. تندروها در ایران درصدد استفاده از اظهارات ترامپ برای تخریب و تحت فشار گذاشتن روحانی در آستانه انتخابات هستند. یکی از بنیانگذاران شورای آمریکایی- ایرانی (نایاک) در این‌باره می‌گوید در صورتی که فرمان ممنوعیت سفر شهروندان ایرانی تمدید شود این موضوع بر نتیجه انتخابات ایران تاثیرگذار خواهد بود 

این شبکه خبری‌ در ادامه اشاره می‌کند که نکته دیگر و تاثیرگذار در روابط تهران و واشنگتن نوع رابطه واشنگتن و مسکو خواهد بود. 

یک پژوهشگر خاورمیانه در این‌باره می‌گوید که بزرگترین هراس تهران آن است که ترامپ درصدد آن براید تا روسیه را از ایران دور کند و فضا برای همکاری روسیه و امریکا در سوریه و در سرتاسر خارومیانه فراهم شود. این موضوع می‌تواند بر شدت تنش میان ایران و امریکا بیفزاید. 

گری سیمور نیز می‌گوید: «فکر می‌کنم بعید بنظر می‌رسد که دو طرف بلافاصله برجام را لغو کنند. هر دو کشور از مزایای برجام بهره‌مند شده‌‌‌اند.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین