آفتابنیوز : حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران؛ در خصوص نحوه سبز کردن جوانه ها برای ایام نوروز گفت: ما برای سبز کردن جوانه ها به یک سینی بزرگ، یک تیکه تنظیف یا پارچه سفید و یک آبکش نیاز داریم.
وی اظهار داشت: مدت زمان خیس کردن دانه ها با توجه به نوع آنها متفاوت است ولی به طور کلی دانه ها را از صبح تا شب خیس می کنیم و در جای نیمه گرم قرار می دهیم، سپس صبح آن ها را می شوییم و آبکش می کنیم تا آب آنها خارج شود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی عنوان کرد: دانه های آبکش شده را بر روی یک سینی بزرگ پهن می کنیم و یک پارچه مرطوب روی آن می کشیم، سپس آن را در مکانی تاریک با دمای 22 درجه سانتی گراد قرار می دهیم.
وی با بیان اینکه آب زیاد سبب پوسیدگی دانه ها می شوند، تصریح کرد: اگر دانه ها دارای آب زیاد بودند برای جلوگیری از پوسیدگی آن ها را دوباره آبکش می کنیم ولی باید توجه داشته باشیم که کف سینی و پارچه روی آن باید همیشه مرطوب و نمناک باشند.
عظمایی تاکید کرد: پس از گذشت یک تا 2 روز سینی را پشت پنجره و در معرض آفتاب قرار می دهیم زیرا نور خورشید منجر به رشد بیشتر دانه ها می شود، برخی از دانه ها مانند نخود، عدس و لوبیا زودتر جوانه می زنند و گروهی دیگر به مدت زمان بیشتری نیاز دارند.
وی تصریح کرد: در صورتی که جوانه ها یک تا 2 برابر خود دانه رشد کرده باشند، می توان آن ها را مصرف کرد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی توصیه کرد: جوانه های یونجه، شنبلیله، تربچه و کنجد باید به مدت 8 ساعت خیسانده شوند که یونجه پس از پنج تا شش روز، شنبلیله بعد از سه تا چهار روز، تربچه پس از چهار تا پنج روز و کنجد بعد از یک تا 2 روز جوانه می زنند.
عظمایی یادآور شد: جوانه های نخود، عدس، ماش، سویا، آفتابگردان، گندم و ارزن باید به مدت 10 تا هجده ساعت خیسانده شوند که نخود پس از سه تا چهار روز، عدس، ماش و سویا پس از سه تا پنج روز، آفتابگردان بعد از یک تا 2 روز، گندم پس از 2 تا سه روز و ارزن بعد از سه تا چهار روز جوانه می زنند.