آفتابنیوز : به همین دلیل پی بردن به نحوه نگاه تصمیم گیرندگان سیاسی یک کشور از محیط بین الملل حائز اهمیت ویژه ای است. به عنوان مثال در دوران استقلال کشورهای مستعمره، کشورهای غربی این تحول را بسیار مهم ارزیابی می کردند ولی بسیاری از کشورهای جهان سوم آن را تحول مهمی نمی دانستند چون معتقد بودند که استعمار با خروج کشورهای استعمار کننده پایان نمی پذیرد و استعمار فرهنگی ادامه دارد. همین طور از نظر برخی دولت ها حادثه یازدهم سپتامبر در محیط بین المللی تغییری اساسی ایجاد نکرد و فقط هژمونی طلبی امریکا را تشدید کرد. مبنای عملکرد اغلب تصمیم گیران سیاست خارجی فهم آنان از تحولات نظام بین الملل است. به همین دلیل فهم محیط بین المللی از نظر سیاست گذاران اسرائیل برای سیاست خارجی ایران اهمیتی ویژه دارد. موقعیت خاص اسراییل در منطقه و توانایی های نظامی این کشور و نیز تلاش های اخیر آن برای مقابله با ایران به بهانه مقابله با ایران هسته ای، این اهمیت را دو چندان کرده است. در این راستا از منظر اسرائیلی ها محیط بین المللی پس از یازدهم سپتامبر محیط مناسبی برای پی گیری منافع رای و حتی امنیت ملی این کشور است که همواره سیاست خارجی آن را تحت تاثیر قرار داده است. اهمیت پیدا کردن مقوله تروریسم و بحث فناوری هسته ای ایران در محیط فرصت بسیار مناسبی برای اسراییل است تا پشت سر امریکا به اهداف دیرینه می شود در مورد مقابله با دشمنان خود برسد.
پیروزی امریکا در افغانستان و عراق، اسراییل را متقاعد کرده است که می تواند از طریق با همسایگان دشمنان خود، به مقابله با آنها بپردازد.
بطور کلی شکاف قابل توجه میان قدرت دفاعی اسراییل و همسایگان این کشور و نیز توانایی قابل توجه اسراییل برای در پیش گرفتن سیاست های دفاعی مرتبط با RMA یا انقلاب و امور نظامی، این کشور را به این نتیجه رسانده است که باید با استفاده از
1- محیط بین المللی پس از یازدهم سپتامبر.
2- ائتلاف با امریکا.
3- بزرگ جلوه دادن خطر کشورهایی نظیر ایران و سوریه
4- بزرگنمایی شکاف میان جهان اسلام و غرب و تبلیغ این ایده که اصلی ترین دشمن دنیای غرب مسلمانان هستند.
5- و در نهایت خطر یک ایران هسته ای برای منطقه، زمینه لازم را برای رویارویی نظامی و سیاسی شدیدتر با مخالفان اسرائیل در منطقه مهیا شود. در این راستا اسراییلی ها امیدوارند که امریکا را متقاعد کنند، مقابله با کشورهایی چون ایران مستلزم اقدامات خشن تر و حتی اقدامات نظامی است آن چه که مشخص است آن است که حادثه یازدهم سپتامبر زمینه تقویت موقعیت اسراییل به عنوان یک متغیر مستقل تاثیر گذار بر حوادث خاورمیانه را فراهم کرده است، به گونه ای که در بسیاری از مسائل منطقه ای و حتی داخلی کشورهای منطقه می توان رد پای این تاثیر را دید. آن چیزی که جمهوری اسلامی همواره از آن به عنوان« توطئه صهیونیستها» نام می برد. تا حدی در حال محقق شدن است. اما نباید این تصور را کرد که اسراییل همه کاره است و دیگران نقشی ندارند. درست است که اسراییل به لحاظ توسعه بسیاری از شاخصه های کشورهای توسعه یافته را دارد و حتی در مرکز و نه پیرامون اقتصاد جهانی واقع شده، اما هنوز هم این کشور در رابطه با متغیرهای سنتی امنیت ملی یعنی سرزمین و جمعیت با مشکلات بزرگی مواجه است اسراییل برغم برخورداری از تکنولوژی بسیار پیشرفته هنوز نگران افزایش جمعیت فلسطینی ها امنیت شهروندان و سرزمین های خود است.