کد خبر: ۴۳۲۱۸۵
تعداد نظرات: ۱۴ نظر
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۷

محسن رضایی به حسن روحانی نامه نوشت: ترامپ اوباما نيست

آقای روحانی اولاً سیاست خارجی را محدود به برجام کردید و ثانیاً برجام که یک امر تاکتیکی بود را به مقوله‌ای راهبردی تبدیل نمودید.
آفتاب‌‌نیوز : محسن رضایی دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در نامهای به رييس جمهور، مباحثي را در خصوص عملكرد دولت در حوزه سياست خارجي و اقتصاد مطرح و از دوگانه جنگ و ضد جنگ مطرح شده در ادبيات اخير رييس جمهور انتقاد كرد.

دراين نامه به خطاب به رييس جمهور عنوان شده كه ترامپ اوباما نيست و دولت بايد يخبندان بازار را حل كند و پول ملي را نجات دهد.

متن كامل نامه محسن رضایی  رييس جمهور بدين شرح است:


" بسم الله الرحمن الرحیم "

حجت‌الاسلام‌والمسلمین جناب آقای دکتر روحانی

ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران

باسلام و تحیّت؛

جنابعالی و جمعی از دوستان شما، چندی قبل، با ادبیات جدیدی از جنگ و ضد جنگ، سخن گفتید، به دلیل خطراتِ استفاده از این نوع ادبیات برای امنیت ملی، مناسب دیدم، برادرانه و دلسوزانه، نکاتی را در قالب مکتوب، یادآور شوم.

با استقرار دولت ترامپ در آمریکا و تحرکات اسراییل و عربستان سعودی، شرایط منطقه تغییر کرده و نیازمند مراقبت بیشتری از سوی دولت شماست. تجربه این ملت نشان داده که هرگاه دولتی جمهوری‌خواه در آمریکا بر سرکار آمده، و همزمان در ایران، دولتی با مشی لیبرال بر سرکار باشد، فشارهای سنگینی بر جمهوری اسلامی واردشده و همچون چکش و سندان، منافع ملت ایران را تحت‌فشار قرار داده است. بی‌شک اگر جنابعالی با زبان جدیدی با آقای ترامپ سخن نگویید، ممکن است، رفتار فعلی جنابعالی از سوی حاکمان ایالات‌متحده، اظهار ضعف تلقی شده و تصوّر کنند که هر نوع فشاری بر دولت ایران، مؤثر واقع می‌شود. کما اینکه سخنگوی دولت جدید آمریکا، اعلام کرد که هشدار ما باعث شد ایران از پرتاب ماهواره، عقب‌نشینی کند.

در شرایط فعلی برخی معتقدند نباید آقای ترامپ را تحریک کرد که بی‌شک، این سخن درستی است ولی نباید او را به رفتارهای غیرمعقول نیز امیدوار نمود که این خود، یک هنر است. اگر دو گانۀ جنگ و ضد جنگِ جنابعالی در عصر اوباما می‌توانست دستاوردی داشته باشد، این ادبیات در زمان دولت فعلی آمریکا، ممکن است موجب سوءاستفادۀ جنگ‌طلبان آمریکایی و اسرائیلی شود، چرا که هر سخن، جایی و هر نکته مکانی دارد و بی‌شک، امروز موقعیت ما نسبت به دولت دیروز آمریکا تغییر کرده است.

بر این اساس، نکاتی را یادآور می‌شوم:

۱ـ جنابعالی واقف هستید که نتانیاهو، این فتنه‌گرِ منطقه و قاتل هزاران کودک، با کمک آل سعود، درصدد ماجراجویی و تحریک ترامپ علیه ایران، سوریه و عراق است. در چنین شرایطی، آیا سخن گفتن از یک گروه موهوم، در داخل کشور، به‌عنوان عامل جنگ‌افروزی، تأییدی برای آن‌ها نخواهد داد؟ به فرض ، اگر افرادی قلیل و غیرمسئول در داخل کشور، چنین افکاری علیه منافع ملی و امنیت ملت داشته باشند، باوجود رهبری‌ حکیم و انقلابی و مردمی بصیر و آگاه و مسئولان امنیتی و نظامیِ دلسوز و توانمند و عاقل، آیا چنین تصویرسازی غیرواقعی، محلی از اعراب دارد؟ 

بنابراین اگر هم تهدیدی موجود باشد از سوی جنگ افروزانِ منطقه ، یعنی اسراییل و عربستان است.ثانیاً آن‌ها با این تهدیدات قصد دارند که به جنگِ اصلی خود علیه ما که جنگ اقتصادی است کمک کنند. پیشنهاد می‌شود جنابعالی در اظهارات خود به‌جای این ادبیات ، بر جنگ اصلیِ علیه این ملت،تمرکز کنید. یعنی همان جنگ تمام‌عیار اقتصادی که به‌صورت ناجوانمردانه‌ای علیه مردم ما جریان دارد و با چاشنیِ ناکارآمدی و بی‌تدبیری مسئولین، مادر شهید را به دست‌فروشی واداشته و همسر جانباز دفاع مقدس را به خودسوزی رسانده است.

اگر از این جنگ، سخنی به زبان نیاورید و به تهدیدات منطقه‌ای هم اشاره نشود و درنتیجه ،توپ در میدان خودمان به چرخش درآید، و از یک جنگ فرضی و غیرواقعی ، سخن به میان آید ، نتیجه آن چه خواهد بود؟ بی‌تردید صحنه اصلی مبارزه که اقتصاد و تهدیدات ناشی از آن است به کنار گذاشته می‌شود و رکود ادامه می‌یابد و درنتیجه بجای استفاده از پشتوانه‌های نظام و رهبری ، خود را از آن محروم می‌سازید ، مردم را به کمک فرا نمی‌خوانید ، درحالی‌که اگر مردم و جوانان ما همچون دوران انقلاب و دفاع مقدس به صحنه بیایند، این جنگ را به یک شکوفاییِ بزرگ اقتصادی تبدیل می‌کنند.

۲ـ دوگانه جنگ و ضد جنگِ جنابعالی، اگر شکل دیگری از همان قصه سرهنگ و حقوقدان باشد، باید گفت که این بار، نه‌تنها کارساز نخواهد بود، بلکه زیان فراوانی هم در پی خواهد داشت . چرا ؟ که اولاً زحمات و تلاش‌ها و برنامه‌های شما در مذاکرات با اوباما برای رفع تحریم‌ها نتوانسته مشکلات اقتصادی را حل کند ثانیاً امروز ، طرف شما آقای اوباما نیست و اگر صرفاً با شاکله حقوقدانیِ زمان اوباما ، با ترامپ روبه‌رو شوید ممکن است آن‌ها تصور کنند که فشار به ایران ، جواب می‌دهد و می‌توانند بدون پیامد و واکنشی هزینه‌بر از سوی ایران و روی میز مذاکره ، حرف خود را به کرسی بنشانند . جناب آقای روحانی امروزه شاهد هستید که ارزش اسکناس هزارتومانی آن زمان، به زیر پانصد تومان، تنزل یافته است. تازه، همین هزارتومانی نیمه‌جان هم، تنها نیمی از آن در بازار، جریان دارد. 

باور کنید هزار تومان سال ۹۲، فقط به‌اندازه دویست و پنجاه تومان در بازار، جریان و تأثیر اقتصادی دارد. مسئولان بانکی کشور می‌گویند از هر یک‌میلیون تومان نقدینگی، حدود چهل‌وپنج درصدِ آن فریز و یخ‌زده و قدرت خرید پنجاه‌وپنج درصد دیگر هم، نصف شده است. بنابراین درر عصر یخبندانِ بازار در دولت یازدهم، یک تحریم پولی شدید در اقتصاد ایران شکل‌گرفته است. در این اوضاع ، نه‌تنها تحریم دلاریِ آمریکا برداشته نشده، بلکه تحریم پول ملی هم پدیدار شده است. لذا اقتصاد ملی ما در محاصره بی‌پولی قرارگرفته و دولت بجای ادبیات سیاسیِ گذشته ، باید با یک برنامه نجات بانکی، پول ملت را آزاد کند. دولت از یکسو هفت‌صد هزار میلیارد تومان بدهی دارد و از دیگر سو، مبادلات ارزی و خارجی روان نشده است. 

مسائلی از قبیل تأمین اجتماعی، بازنشستگان، ایثارگران و اشتغال، همچنان با مشکلات عدیده‌ای مواجه است. حال، اگر مشکلات جاری مردم برای جنابعالی روشن‌شده، بازخوانیِ قصه سرهنگ و حقوقدان، این بار، با دوگانه جنگ و ضد جنگ، واقعاً چه گره‌ای از کلاف سردرگمِ مشکلات مردم باز می‌کند؟ به‌عنوان یک اقتصاددان و از سوی قشر کثیری از اقتصاددانان کشور عرض می‌کنم: جنابعالی تاکنون نه‌تنها باید برنامه نجات اقتصادی،، شامل نجات بانکی، نجات بنگاه‌های اقتصادی و نجات اقتصاد دولتی را ارائه می‌کردید، بلکه پس از قریب چهار سال تسلط بر قوه مجریه، امروز گزارش ناکامی‌ها را به ملت ارائه و آن‌ها را برای نجات اقتصادی ، بسیج می‌کردید. 

جناب آقای روحانی ایران نیازمند یک اقتصاد قدرتمند است و آن اقتصاد مردمی متکی به توانایی‌های داخلی و دیپلماسی اقتصادی است . بی‌شک نسخه تحقق آن همان اقتصاد مقاومتیِ مدنظر رهبر معظم انقلاب است.

اقتصاد قدرتمند همان اقتصادی است که در آن ، رهبر ، شرمنده جوانانش نباشد، همان اقتصادی است که در آن پدر ، شرمنده فرزندانش نباشد، همان اقتصادی است که در آن مرد ، شرمنده همسرش نباشد، همان اقتصادی است که در آن جوان ، شرمنده خانواده‌اش نباشد، همان اقتصادی است که در آن ، مادر شهید نیازی به دست‌فروشی نداشته باشد و همان اقتصادی است که در آن، همسر جانباز ، کارش به خودسوزی نکشد و در یک‌کلام اقتصادی است که در آن ، شأن و منزلت ملت بزرگ ایران حفظ شود .

۳ـ جناب آقای روحانی، باوجود زحمات فراوانِ جنابعالی و جناب آقای ظریف در موضوع برجام، بپذیریم که اشتباهاتی هم داشتید. جنابعالی می‌دانید که من و دوستانم باوجود انتقاداتی که به برجام داشتیم، از مذاکرات حمایت کردیم، و ترجیح دادیم که در شروع کار دولت جدید ، با عدم پیگیریِ انتقادات خود، کمکی به دولت کرده باشیم. ولی شما اولاً سیاست خارجی را محدود به برجام کردید و ثانیاً برجام که یک امر تاکتیکی بود را به مقوله‌ای راهبردی تبدیل نمودید. 

احتمالاً جنابعالی،، سریال‌های سیاسیِ کلینتون ـ بوش و یا اوباما ـ ترامپ را موردتوجه قرار ندادید که پس از اوباما، نوبت جمهوری‌خواهان است و ممکن است به تعهدات آقای اوباما عمل نشود. بنابراین اگر به این واقعیت توجه می‌شد ، دولت شما انتظارات غیرواقعی در اقتصاد، پمپاژ نمی‌کرد که درنتیجه، حداقل تاکنون یک سال بر دوره رکود افزوده شود. رفتار اوباما با جنابعالی، دقیقاً مشابه رفتار کلینتون با یاسر عرفات بود که‌ پس از حاکم شدن جمهوری‌خواهان ، بوش، انتخابات فلسطینی‌ها زیر نظر سازمان ملل را نپذیرفت و عملاً تعهدات کلینتون را زیر پا گذاشت. همان اقدام و رفتار را آقای ترامپ با جنابعالی آغاز کرده است. 

آقای ترامپ با طرح اتهامات جدید، قصد فرار از تعهدات آقای اوباما را دارد. نباید به دام او افتاد. راهکارهای بین‌المللیِ متعدد و ابزار قابل‌توجهی در اختیار نظام اسلامی است که می‌توانید با بهره‌گیری از آن‌ها، تعهدات آمریکا را در برجام ، نقد و حقوق ملت ایران را احیاء کنید. اشتباه غرب‌زده‌های ایران ، این است که بجای برخورد تاکتیکی با آمریکا به دنبال یک رابطه راهبردی با ایالات‌متحده هستند ، که تجربه نشان داده سرابی بیش نیست و باید از این تجربه ، درس عبرت گرفت.

۴ـ اخیراً یکی از مشاوران جنابعالی که از اساتید روابط بین‌الملل است به فقدان اندیشه در سیاست خارجی تصریح کرده است. البته این سخن، در خصوص دولت‌های گذشته و فعلی، سخن سنجیده‌ای است ولی نظام و رهبری، اندیشه مشخصی در سیاست خارجی دارد. ثمره این اندیشه را می‌توانید در " ایران منطقه‌ای " ببینید. " ایران منطقه‌ای "، حلقه گمشده سیاست خارجی ایران بوده است. متأسفانه به دلیل عدم توجه دولت یازدهم، روابط خارجی ایران در منطقه، بهم خورده، شاید جنابعالی تصوّر می‌کردید که با نزدیک شدن به غرب، روابط منطقه‌ایِ ایران تقویت می‌شود، درحالی‌که خلاف آن تحقق یافت. جناب آقای روحانی،‌ ما معتقدیم باید در سیاست خارجی به یک " ایران منطقه‌ایِ توسعه‌یافته و مقتدر و حافظ امنیت در منطقه " بی اندیشیم و در دیپلماسی، انقلابی باشیم، یعنی نه محافظه‌کار باشیم و نه ماجراجویانه حرکت کنیم. متأسفانه دولت‌ها، هم در " اندیشه سیاست خارجی " و هم در " رفتار دیپلماتیک " درست عمل‌نکرده‌اند. بی‌تردید، اندیشه " ایران منطقه‌ای " هم در امنیت و هم در توسعه و پیشرفت اقتصادیِ کشور، مؤثر است. دیپلماسی ما نیز ، باید درزمانی که لازم است نرمش قهرمانانه و درزمانی که لازم است، پاسخ دندان‌شکن از خود بروز دهد، بنابراین ما، هم با عقب‌نشینی و هم با ماجراجویی در سیاست خارجی مخالفیم. این نوع اقدامات، افراط و تفریط است و ممکن است به جنگ و یا تسلیم، منجر شود که‌ تاکنون با هوشیاریِ رهبر بزرگوار انقلاب اسلامی، از آن جلوگیری شده و باوجود خسارات واردشده بر کشور در دولت‌های مختلف، انقلاب اسلامی، مسیر خود را همچنان باعزت و امنیت طی کرده است .

جناب آقای روحانی! خلاصه کلام اینکه اگر در فرصت تاریخیِ چند سال گذشته، دولت ، در کنار دیپلماسی سیاسی و برجام، به‌عنوان یک تاکتیک و نه راهبرد ، همت اصلی خود را بر تبدیل کردنِ تهدیدات اقتصادی به یک فرصت تاریخی با بسیج سرمایه‌های انسانی و مالیِ داخلی متمرکز کرده بود و سیاست خارجی را در اختیار تولید و اشتغال و پول ملی می‌گذاشت جامعه ما به یک شکوفایی کم‌نظیری دست‌یافته بود .

به‌هرحال از گذشته باید درس گرفت. بیاییم با اتحاد کامل و برادری و در مسیر رهبریِ عالی‌قدر نظام و به‌کارگیری توانایی‌های داخلی و بها دادن به مردم واعتماد به جوانان کشور، دشمنان ایران اسلامی وملت فداکارمان رادرسومین گام انقلاب ، که عبور موفقیت آمیز از ایستگاه اقتصاد وفرهنگ است، بهه شکست کشانده ، شگفتی دیگری را درکنار انقلاب و دفاع مقدس ، رقم بزنیم.

و من الله التوفیق

محسن رضایی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۵ - ۱۳۹۵/۱۲/۱۸
1
11
چه شباهتی بین نامه های احمدی نژاد و ایشان مشاهده می شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۴ - ۱۳۹۵/۱۲/۱۸
1
10
منتظر جواب ریاست معزز جمهور به این نامزد همه انتخابات هستیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۷ - ۱۳۹۵/۱۲/۱۸
0
18
سردار بيا در انتخابات شركت كن نترس
همين حرف ها را. بزن ببين مردم چقدر حرف هايت را مي پذيرند
سردار چرا از آلمان و ژاپن و مالزي و كره جنوبي درس نميگيري و ساز كره شمالي ميزني
سردار مي ترسم روز قيامت نتواني همت و باكري و ديگر شهيدان را ببيني سردار!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۷ - ۱۳۹۵/۱۲/۱۸
1
14
متاسفانه اظهارات ایشان در خصوص ارزش پول ملی هیچ تناسبی با علم اقتصاد ندارد. درسال 91 ارزش پول ملی به کمتر از یک سوم کاهش یافت و دلار به بیش از 3500 تومان افزایش یافت و به تبع آن اثرات روی سکه و کالاها نیز کاملا مشهود بود که آمار هر بنگاه اقتصادی را که ایشان قبول دارند یک نگاه اجمالی بیندازند. سکه و دلار افزایش محسوسی در این چهار سال نداشته است. ( فرمول معروف ضریب اسعار با پول ملی این است درصد تورم /1 تقسیم بر درصد تورم کشور هدف دارنده ارز /1 مساوی است با ضریب افزایش ارز خارجی یعنی اگر تورم ما 9 درصد باشد و تورم امریکا 3 درصد باشد می گوییم 1/09 تقسیم بر 1/03 مساوی است با 1/06 یعنی اگر دلار 3500 تومان بود با ضریب 1/06 بدست آمده فقط 3700 تومان منطقی خواهد بود.برای ثبات تصنعی آن نیز اقدامی نشده است.) اکثر تولید کنندگان کالاهای مصرفی در طول چهار سال گذشته کالاهای خود را سعی کردند با 30 الی 40 درصد تخفیف در فروشگاههای زنجیره ای عرضه کنند. چون تورم انتظاری هیچ وقت تحقق پیدا نکرد و هرکسی هم که در خط تورم انتظاری اسیرشدند ورشکسته شدند.
اظهار ضعف در بخش اقتصادی با این ادبیات برای کشور خوب نیست. و باعث تشجیع و طمع دشمن می شود. چون واقعیت چیز دیگری است. آقای دکتر لاریجانی جان کلام را با تحلیل شرایط بیان فرمودند که دولت آقای دکتر روحانی دو دوره ای خواهد بود. درضمن دکتر روحانی محبوب که دهها سال مسئولیت شورای عالی امنیت را داشتند. استاد مسلم امنیت ملی هم می باشند. در این بخش نیز نگران نباشید.
علی معرف
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۴ - ۱۳۹۵/۱۲/۱۸
0
11
برادر رضایی در نظر نمیگیرند که تحریم های برجامی حل شده و اکنون تحریم های حقوق بشری و‌ دفاع از اسد است که پابرجاست که این هم دست دولت نیست متاسفانه .....کمی منطقی باش رضایی
پاسخ ها
سرهنگ
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۰ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۳
خودشو به خواب زده
ناشناس
|
Germany
|
۱۷:۴۲ - ۱۳۹۵/۱۲/۱۸
0
0
برادر ارجمندازجای دیگری دلش پربوده این آخردوره ای داره گلایه وشکوه میکنه.
متاسفانه مجموعه نوشتارایشان بقدری ازهم گسیخته وپراکنده ومهمترازهمه متناقض است که نمیشودتحلیلی برآن داشت فقط خوشحالم که مردم نسبت به ایشان تشخیص درستی دارندومتاسفانه درحال حاضرایشان نه یک سیاستمدارونه یک اقتصاددان ونه یک نظامی کارکشته هستند. ایشان فقط یک کهنه سربازفداکارهستندوبرای این موضوع هم برایشان احترام قایلم ونه بیشتروبهتراست حرمت کهنه سربازی راخودشان حفظ کنند.
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۱۸:۰۴ - ۱۳۹۵/۱۲/۱۸
0
0
باز شب عملیات شد و حاج محسن مریض شد...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۷ - ۱۳۹۵/۱۲/۱۸
0
0
داره برای مردم جا میافتدکه یک عده نقشه ای مغرضانه هماهنگ وبرنامه ریزی شده دارند که آقای روحانی کاندید نشد ویاانتخاب نشد زحمات وخدمات وتغییرات اساسی وزیربنایی اقتصادی ایشان برکسی پوشیده نیست درموردبرجام هم کارد به استخوان رسیده بود اگرمنافع ملی براتون مهمه دست از تخریب دولت فعلی برداریددرغیراینصورت آب به آسیاب دشمن می ریزید اماروحانی قطعاًًپیروزس
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۴ - ۱۳۹۵/۱۲/۱۸
0
0
من نمیدونم که این برادر محسن اونجایی که از ناکارآمدی اقتصاد کشور انتقاد میکند چرا از مبالغ هنگفتی که خرج ...........عنوان نمیکند؟تنها راه نجات اقتصاد کشور از وضع کنونی عدم هزینه...........................
ناشناس
|
Germany
|
۰۷:۳۷ - ۱۳۹۵/۱۲/۱۹
0
0
میدانم که افتاب اینبار هم مطلب مرا نمایش نمیدهد . اما حرفم را میزنم . جناب اقای پروفسور محسنرضایی .... دامت برکاتهووووووو نمیخواهد راهکار نشان بدهی اقای روحانی خودشان میدانند چه کنند بزرگترین کمک شما عدم دخالت است . عامل خودسوزی همسر جانباز و غیره شما هستید نمیدانم منظورتان از مسولان باید به فکر باشند چیست . شما دست و پا و چشم اقای روحانی را بسته اید بعد میگویید به فکر مردم باشید . همه را به ستوه اوردید . دست از این مسخره بازیها بردارید . همه اش زیر سر خودتان است
روزگار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۵ - ۱۳۹۵/۱۲/۱۹
0
0
کشور بدبخت کن امثال تو و احمدی نژاد ودوستان اصول گرایت هستید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۲۸ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۰
0
0
جالب بود و نکات خاصی داشت
حسین صالحی
|
Iraq
|
۲۲:۴۱ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۳
0
0
سردار رضائی برای انقلاب زحمات زیادی خصوصا در زمان جنگ کشیدن - ولی خودش عقل کل میدانه - در تمام امور دخالت میکنه - هیچ کدامش هم نتیجه نداده
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین