آفتابنیوز : مقامهای آمریکایی چهارشنبه اعلام کردند اداره تحقیقات فدرال آمریکا (اف.بی.آی) و سازمان اطلاعات مرکزی (سیا) در یک همکاری مشترک قرار است در این باره تحقیق کنند.
با وجود این کاخسفید، سیا و اف.بی.آی. تمامی درخواستها برای واکنش به درستی مدارک افشا شده از سوی ویکیلیکس را بی پاسخ گذاشتهاند.
در همین حال، یک سخنگوی سازمان سیا به شبکه خبری بیبیسی گفته "مردم آمریکا باید نسبت به هرگونه افشاگری ویکیلیکس عمیقا احساس خطر کنند، چرا که چنین افشاگریهایی برای آسیب رساندن به نهادهای اطلاعاتی ایالات متحده طراحی شده تا از توان این نهادها برای حفاظت از مردم آمریکا در برابر تروریستها و دشمنان بکاهد. چنین افشاگریهایی نه تنها به نیروها و عملیاتهای اطلاعاتی آسیب میرساند بلکه دشمنان ما را به اطلاعات و ابزاری برای آسیب رساندن به ما مجهز میکند."
ویکیلیکس سهشنبه هزاران سند محرمانه منتشر کرد که تاکید دارد حاوی جزییات نرمافزارهایی است که سیا به طور گسترده برای هک کردن ابزارهای کامپیوتری استفاده کرده است. گفته میشود که "سلاحهای سایبری" مورد اشاره ویکیلیکس، برای نفوذ سازمان سیا به رایانهها و گوشیهای هوشمند و همچنین ابزارهای خانگی از جمله تلویزیونهای هوشمند و حتی مودمهای اینترنت خانگی استفاده شده است.
بر اساس گزارش ویکیلیکس، بعضی از این بدافزارهای نفوذی، در داخل خود سازمان سیا طراحی شدهاند، اما گفته میشود که سازمان اطلاعات داخلی انگلیس (امآی فایو) نیز در طراحی یک نرمافزار جاسوسی برای حمله به تلویزیونهای سامسونگ مشارکت داشته است.
براساس گزارشها، سازمان سیا راهی برای نفوذ به تلویزیونهای هوشمند سامسونگ پیدا کرده است که میتواند مکالماتی را که در نزدیکی این تلویزیونها انجام میشود، شنود کند.
به گزارش ایسنا،همزمان اپل، سامسونگ و دیگر غولهای دنیای الکترونیک با واکنش به این افشاگریها اعلام کردهاند در صدد پیدا کردن راههای نفوذ بدافزارها به محصولات خود هستند و "حفظ اطلاعات مشتریانشان همچنان" اولویت اصلی آنها است. مایکروسافت هم گفته از انتشار این اطلاعات آگاه است و مشغول بررسی آنهاست.
به گفته مقامهای آمریکایی که به شرط ناشناس ماندن با رسانههای آمریکایی گفتگو کردهاند، تحقیق و تفحص در این باره با تمرکز بر پیدا کردن راه درز اطلاعات محرمانه از سیا به بیرون و چگونگی دستیابی ویکیلیکس به این فایلها صورت میگیرد.
ویکیلیکس میگوید منبعی که این اطلاعات را برای انتشار در اختیار این پایگاه قرار داده به دنبال برانگیختن این بحث بوده است که آیا تواناییهای هک کردن سیا از اختیارات این سازمان فراتر رفته است؟
مقدار عظیمی از اطلاعات در مخزن دادههای سیا وجود دارد که بخش بزرگی از آن، مانند نفوذ ظاهرا موفق به تلویزیونهای هوشمند، تعجبآور نیست. پیش از این هم هکرهایی بودهاند که به تنهایی توانستهاند کار مشابهی انجام دهند، بنابراین ماموران یک سازمان اطلاعاتی دولتی همیشه میتوانند یک قدم از هکرهای معمولی جلوتر باشند.
احتمال زیادی وجود دارد که سیا میلیونها دلار برای طراحی یک "زرادخانه بدافزار" هزینه کرده باشد. این ابزارها به طور تضمینشده کار میکنند، چون بر اساس راههای نفوذ، اشکالهای نرمافزاری و نقطهضعفهایی که طراحی شدهاند، پیش از این هرگز فاش نشده است.
ویکیلیکس اعلام کرده است که انتشار این اطلاعات بخش نخست از رشته اطلاعاتی است که میخواهد درباره فعالیتهای سایبری سیا منتشر کند.