آفتابنیوز : منصور الجمری نویسنده این یادداشت معتقد است با وجود آنکه گزارش البرادعی ایران را از هر نوع تلاش نظامی ـ هسته ای مبرا کرده است اما در عین حال از ابهاماتی در چارچوب این برنامه ها یاد کرده و خواهان اطلاعات بیشتری در این رابطه است.
از این رو بر اساس این گزارش 35 کشور عضو شورای حکام تصمیم گیری خود را در مورد برنامه های هسته ای ایران خواهند کرد و ارجح آنست که آنها در مقابل فشارهای آمریکایی ـ اروپایی که خواهان ارجاع این پرونده به شورای امنیت می باشند ، مقاومتی از خود نشان ندهند.
دراین حال می توان گفت که این پرونده در قبضه آمریکا و اعضای دائم شورای امنیت باقی خواهد ماند ، و مي توان اين تصور را كرد كه اولين گام ها را برای اعمال تحریم علیه ایران آغاز شده است.
به نوشته الجمری که سردبیر این روزنامه بحرینی است : هفته گذشته به همراه یک هیئت از روزنامه نگاران عرب به ایران سفر کردم واز نیروگاه بوشهر دیدن به عمل آوردیم ، با تعدادی از مسئولین ایرانی در مورد این بحران به گفتگو نشستم ، بحرانی که ایرانی ها همچنان بر ساختگی بودن آن تاکید دارند.
در یکی از این دیدارها خطاب به یکی از همراهانمان که از وزارت خارجه بود گفتم : چرا شما به خواست تروئیکای اروپایی وقعی نمی نهید و راه بر آمریکا نمی بندید تا دیگر پرونده شما به شورای امنیت ارجاع نشود ؟
جواب او اینگونه بود که ایرانی ها کاملا مطمئن هستند که آمریکا آنها را به حال خود رها نخواهد کرد مگر آنکه کشور ایران به یک وابسته همانند زمان شاه برای امریکا مبدل شود یا آنکه از اصول ثابت جمهوری اسلامی صرفنظر کند ، آنگاه است که آمریکا تغییر رویکرد داده و با ایران همانند زمان شاه برخورد خواهد کرد یعنی خود در ساخت این نیروگاه مشارکت خواهد کرد.
به گفته وی : اروپایی ها هم اکنون به دنبال آمریکا می دوند ، از این رو ایران با تمام قوا در انتظار جلسه آژانس است ، وبا تحولات گام به گام برخورد خواهد کرد.
الجمری می افزاید : به این نتیجه می رسیم که وضعیت بسیار عمیق تر از آنی است که ما از سخنان رسمی می شنویم ، ظاهرا نوعی چالش بین نظامی که حاضر به ورود به زیر چتر آمریکا نیست و بین اراده ای بین المللی که قدرت های بزرگ حاکم بر جهان آنرا بر سازمان های بین المللی تحمیل می کنند ، محسوب می شود.
وی می افزاید من در سفر خود به ایران پرسش های دیگری هم مطرح کردم که در آن میان اینکه آیا سخنان محمود احمدی نژاد نمی تواند در متحد شدن قدرت ها علیه ایران سهیم باشد؟
پاسخ مسئولین ایرانی دقیقا بر خلاف چیزی بود که من توقع آنرا داشتم .
آنها پاسخ دادند : سید محمد خاتمی رئیس جمهور سابق ایران به سوی نزدیکی با غرب قدم برداشت. مستقیما از طریق ائتلاف شمال افغانستان در جنگ علیه طالبان با آمریکا هم پیمان شد ، اما هدیه جورج بوش رئیس جمهور آمریکا به وی این بود که ایران را در محور شرارت قرار داد. از این سخنان صمیمانه در دوره ریاست جمهور خاتمی چه عایدمان شد تا اینکه سخنان احمدی نژاد را به ضرر خود بدانیم؟
این نویسنده بحرینی در پایان یادداشت خود هم می نویسد : شنیدن این دیدگاه های متفاوت شاید نمایانگر زوایای پیچیده پرونده اتمی ایران بوده باشد، زوایای که به طور حتم در آینده بر پیچیدگی آن افزوده خواهد شد.