وی ادامه داد: امسال حدود ۱۵ میلیارد تومان برای بافت تاریخی هزینه گذاشتهایم که شامل تملک بناها نیز میشود، بخشی ا زاین هزینهها زیاد است که مربوط به تشویق و ترغیب مالکان بناها و یا خانههای مخروبه خواهد شد. شهرداری طرحی را دارد که در آن زمینهای بایر به شکل قدیم خودش طراحی و ساخته میشود و در آن خانههایی به شکل گودال ـ باغچه منطبق بر اصول شهرسازی فعلی ساخته خواهد شد و یکسری الزامات دیگری را نیز مانند پارکینگ و آسانسور دارند. نمای این خانهها نیز همانند خانههای قدیمی بازسازی میشوند. این یکی از تسهیلات شهرداری بافت تاریخی کاشان به زمینهای بایر است. ما میخواهیم که بافت قدیمی کاشان را به شکل قدیم احیاء کنیم.
والیزاده بیان کرد: گردشگران خارجی زیادی از بافت تاریخی کاشان دیدن میکنند و دیدن خانههای بروجرودیها برای آنها بسیار جالب توجه است. خانههایی از جمله بروجردیها و طباطباییها اولین بار توسط شهرداری احیاء شد. آن زمان برخی از مردم میگفتند که چرا شهرداری پولش را در خانههای خرابه خرج میکند، اما در همین اوضاع آقای رضوانیان یکی از اولینهایی بود که شروع به احیای چند خانه تاریخی در بافت کاشان کرد که با استقبال توریستهای خارجی مواجه شد. ما میخواهیم مردم به این سمت گرایش پیدا کنند. اکنون میبینیم که خانههای تاریخی کاشان تنقریباً از حضور سه گردشگر خارجی همیشه پر است.
شهردار منطقه یک بافت تاریخی کاشان افزود: اکنون ۱۰۰ خانه تاریخی در کاشان مرمت شده که یا در حال بهرهبرداری هستند و یا به اقامتگاه تبدیل شدهاند. همچنین ۲۵۰ خانه تاریخی که ارزش ثبت دارند، شناسایی شده و توسط بخش خصوصی خریداری و در حال مرمت هستند. سه، چهار مورد سرمایهگذار خارجی از ایتالیا و سوئد نیز داشتهایم که میخواهند در زمینه احیای خانههای تاریخی فعالیت کنند.